11.–18.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][17]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Vanhassa vara parempi? Epic-mallisto teki paluun Callawayn repertuaariin

Epic otti takaisin ykkösmalliston paikan Callawayn draivereiden ja väyläpuiden joukossa.

Mavrik kesti Callawayn draivereiden ja väyläpuiden ykkösmallistona vain vuoden.

Callaway Golf arvelee saavuttaneensa tällä viikolla lanseeraamiensa Epic Speed -dravereiden ja -väyläpuiden myötä uusia ulottuvuuksia, jotta jokainen golfin pelaaja voisi nauttia kentällä välineiden mahdollistamista tuntuvista pituuseduista. Taustalla on tekoäly, Jailbreak-teknologia sekä uusi Speed Frame -runko. Yhtiön mukaan kolmikko tarjoaa perusteellisen muutoksen välineteollisuudessa valmistuksen ja mailan suorituskyvyn standardien suhteen.

Epicin paluun myötä Mavrikin rooli merkin draivereiden ja väyläpuiden ykkösmallistona jäi vain vuoden mittaiseksi.

Draiverit

Epic Speed

Epic Speedin keskiössä on Jailbreak Speed Frame -runko, jonka suunnittelussa on hyödynnetty jo pari vuotta yhtiön kuvioissa mukana ollutta tekoälyä. Rungon avulla on parannettu lavan vaakasuuntaista vakautta sekä kiertojäykkyyttä. Tämä edistää pallon lähtönopeutta kauttaaltaan koko lyöntipinnassa.

Niin ikään ”tekoälytaustainen” Flash Face -lyöntipinta ottaa kaiken hyödyn irti Speed Frame -rungosta, jolla on myös oma roolinsa pallonnopeuden kohentamiseksi osumassa. Vahva titaani lisää sekin pallonopeutta, anteeksiantavuutta sekä alakierteen tuottoa.

Aerodynaaminen lavan muotoilu mahdollistaa pienemmän ilmanvastuksen ja siten suuremman mailanpäännopeuden. Hiilikuitu peittää suurimman osan lavan yläosasta ja kärjestä. Sen ansiosta painoa on säästynyt yli 16 grammaa. Callawayn insinöörit ovat jakaneet säästyneen painon uudelleen anteeksiantavuuden parantamiseksi.

Epic Max

Epic Maxissa on samat ominaisuudet kuin Speed-versiossa, mutta maila on jälkimmäistä anteeksiantavampi. Se perustuu titaania vahvemman ja kevyemmän hiilikuidun käyttöön. Säästyneen ja uudelleenjaetun painon avulla anteeksiantavuutta on saatu lisättyä ja pallon laukaisukulma on korkeampi.

Syvällä lavassa oleva painopiste, draw-painotus ja suurempi MOI-arvo vähentävät lyöntien hajontaa johtaen loogisesti suorempiin draiveihin.

Pelaaja voi muunnella toivomaansa pallon lentorataa siirtelemällä lavan pohjassa olevaa liu’utettavaa 17-grammaista painoa. OptiFit-holkilla varustettu Max-draiveri mahdollistaa enimmillään lähes 20 metrin lyönninkaaren korjauksen.

Epic Max LS

Tämä malli on tarkoitettu etenkin pienitasoituksellisille pelaajille, jotka haluavat enemmän nopeutta, neutraalimman pallonlennon, vähemmän alakierrettä sekä annoksen anteeksiantavuutta. Max LS hyödyntää samaa Jailbreak Speed Frame -runkoa kuin sisarmallinsa ja sen MOI-arvo on korkea.

Painoa on saatu säästettyä 13 grammaa Callawayn Mavrik-malliin nähden, joka tekee siitä edeltäjäänsä anteeksiantavamman. Syvällä lavassa oleva painopiste ja korkea MOI-arvo vähentävät yhdessä lyöntien hajontaa.

Väyläpuut

Epic Speed

Malliston väyläpuista löytyvät samanlaiset Jailbreak Velocity -palkit kuin aiemmin esitellyissä Apex-hybrideissä. Ne jäykistävät runkoa ja mahdollistavat suuremman jouston taotussa lyöntipinnassa. Tuloksena on suurempi pallonnopeus koko osuma-alueella.

C300-maraging-teräs tarjoaa hyvän lujuuden ja joustavuuden, kun taas Face Cup -lyöntipinta lisää pallonnopeutta ja johdonmukaista alakierrettä osumassa. Painopiste mahdollistaa yhdessä lavan alareunan kanssa paremman lentokaaren ja alakierteen tuoton sekä pienentää lyöntien hajontaa.

Epic Max

Epic Maxissa anteeksiantavuus perustuu ennen kaikkea isokokoiseen lapaan, jossa on koostaan huolimatta matala lyöntipinta. Näiden ansiosta pallo on tavallista helpompi saada ilmaan. Pallon laukaisukulmaa on puolestaan mahdollista säätää 2- ja 14-grammaisten painojen avulla.

Raskaamman painon ollessa takana, anteeksiantavuus lisääntyy. Vastaavasti, kun paino on edessä, laukaisukulma on pienempi ja lyöntiin syntyy vähemmän alakierrettä.  kuten myös alakierteen määrä. Pienempää painoa liikutellessa muutokset ovat marginaalisempia.

Uudet Epic-malliston draiverit ja väyläpuut saapuvat Callawayn jälleenmyyjille 18. helmikuuta.

Suositushinnat:

Epic-draiverit: 599,oo euroa
Epic-väyläpuut: 349,00 euroa

Lue seuraavaksi: Pallolle kyytiä – Callawayn Apex-rautoja on tarjolla jo viisi erilaista

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje