Valkoisen tylsä aikakausi on ohi – tyyliniekat kiskaisevat käteen luurankokuvioisen golfhanskan - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Valkoisen tylsä aikakausi on ohi – tyyliniekat kiskaisevat käteen luurankokuvioisen golfhanskan

Ovatko rohkean erottuvat golfhanskat tämän kesän "se juttu"? Kuva: Golftarvike

Kun haluat takuuvarman puheenaiheen heti ykkösen tiiboksiin, niin valitse toisista erottuva hanska kierrokselle mukaan.

Intohimoinen oululainen golfari Jussi Peltola halusi tehdä kaverinsa Aleksanteri Pyrrön kanssa jotain rakastamansa lajin parissa. Sen lisäksi Peltolalla oli ollut pitempään mielenkiintoa verkkokaupan pitämiseen. Näiden yhdistelmänä syntyi Golftarvike. Verkkokauppa, joka kertoo omilla sivuillaan tavoitteekseen tarjota golfyhteisölle varusteita, joissa on tyyliä ja luonnetta.

Golftarvikkeen keihäänkärkenä ovat tällä hetkellä yhdysvaltalaisen Asher Golfin omalaatuiset golfhanskat. Peltola bongasi Asher Golfin jo pari vuotta sitten ja siitä hommat lähtivät liikkeelle hieman verkkaisen alun jälkeen.

”Olin pitkään pyöritellyt mielessä ajatusta siitä, että olisipa siistiä pyörittää golfiin liittyvää verkkokauppaa. Koronan myötä oli aikaa surffailla netissä normaaliakin enemmän ja kohta törmäsinkin Asher Golfiin. Otin yhteyttä Asheriin ja asiat etenivätkin rivakasti, kun heti kahden vuoden päästä oli ensimmäinen kuorma Suomessa. Samaan aikaan yritykseen löytyi myös toinen osakas kaveriksi touhuamaan”, Peltola taustoittaa.

Hanskoista todellakin löytyy luonnetta. Luurankokuvioita on totuttu yleensä näkemään Halloweenin aikaan, mutta nyt kauhun kanssa voi tasapainotella myös golfkentällä laittamalla luilla kuvioidun hanskan käteensä. Kekseliäisyys ei jää siihen. Vaaleanruskeasta vehnänvärisestä hanskasta voisi suorastaan kuvitella haukkaavansa palasen. Sininen cobalt tai tuhkanharmaa käsine tuovat tarvittaessa väriä kentälle. Vaihtoehtoja hassutteluun siis löytyy.

”Haluamme tuoda hauskaan lajiin hauskuutta myös pukeutumisen muodossa. Näitä vaihtoehtoja oli puolenkymmentä, mutta Asher nousi esiin erottuvuudellaan. Nyt kun olemme päässeet testaamaan hanskoja, niin laatuun olemme erittäin tyytyväisiä.”

Jussi Peltola (vas.) ja Aleksanteri Pyrrö nauttivat golfkesästä täysin rinnoin. Kuva. Jussi Peltola

Peltola myöntää hieman poikkeuksellisestikin, että hanskojen hinnat ovat haitarin yläpäässä, mutta toisaalta rahalle saa takuulla vastinetta.

Tulevaisuudessa Golftarvikkeen valikoima tulee todennäköisesti olemaan kombinaatio maahantuontia ja ”omaa tekemistä”. Peltolan ideoima pelipaitamallisto ehtinee verkkokauppaan viimeistään ensi kaudelle. Jollain aikajänteellä tarkoituksena on löytää muitakin valtavirrasta poikkeavia vähän pienempiä brändejä, joita he voivat lähteä edustamaan.

”Piirsimme viisivuotissuunnitelmaan, että viiden vuoden päästä olemme Las Vegasissa golfmessuilla”, Peltola nauraa makeasti.

”Teemme tätä tosissaan, mutta emme vakavasti. Hauskuus pitää säilyä tässä ympärillä. Golf on mahtava elämäntapa ja nyt on mukavaa, kun se pahin jännittäminen on karissut viimeisten vuosien aikana. Kentällä saa olla hauskaa, voi pukeutua räväkämmin ja tuoda näin iloa yhteisöön.”

Yksi iloa luova tuote löytyy Golftarvikkeen tuotteista. Tai voi se ehkä tuoda suruakin, mutta hyvällä tavalla. Bad Cards Good Golfers on korttipakka, jolla saa twistiä peruskierrokseen. Idea on lyhykäisyydessään se, että pakasta nostetaan kortti, jonka ohjeistamana seuraava väylä pelataan.

”Kortit sopii mainiosti golfporukoiden peleihin tai jos pääasiana on hauskanpito eikä tiukkapipoinen tasoituskierros”, Peltola heittää.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (4 kpl)