16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Välinekaupan tarjonta lisääntyy Golfmessuilla

Kauden uutuusmailat ovat testattavina Messukeskuksessa viikonloppuna. Golf Balance, GolfSky, Golfpoint sekä uusi tulokas, Golfkauppa, avaavat osastoilleen myymälät, joissa etenkin kengät ja asusteet ovat näyttävästi esillä.

Perjantaina käynnistyvien href="http://www.golfmessut.fi/2017/"> Golfmessujen suurin kuhina ja tekeminen tapahtuu Golf Balancen isännöimällä rangella. Alueella ovat testattavissa lähes kaikkien suurimpien mailamerkkien uutuustuotteet, joista perinteisesti draiverit ja rautasetit ovat kysytyimpiä.

Ennätyksellisesti peräti neljällä golfliikkeellä on omat messuosastonsa. Nämä levittäytyvät yli 1000 neliömetrin kokonaisuudeksi.

Golf Balance on ollut mukana aina kun messut on pidetty Messukeskuksessa

”Tapahtuma on monilla tavoin vahva startti kauteen. Suurin luontainen kysyntä kohdistuu kenkiin ja asusteisiin, joita alkuviikon aikana asettelemme hyllyihin ja telineisiin sitä mukaa, kun osastomme valmistuu”, kertoo toimitusjohtaja Vesa Tikkanen.

Panostus on melkoinen, sillä Golf Balancen osaston koko on peräti 700 neliötä, työntekijöitä on paikalla päivittäin parikymmentä. Osaston rakentaminen ja purku, tilavuokrat sekä henkilöstökustannukset tasapainottuvat vuoden vilkkaimpiin kuuluvan viikonloppumyynnin tuotoilla.

”Uusia tuotteita hypistellään ja myydään, mutta merkittävä osa vaatteista ja kengistä on edellisvuoden mallistoa reiluin alennuksin”, Tikkanen kuvailee viikonlopun luonnetta.

Golf Sky hakee tunnettavuutta

Tampereen keskustasta 18 kilometrin päässä, Nokian puolella sijaitseva Golf Sky välinemyymälä ja harjoitushalli on Golfmessuilla ensimmäistä kertaa oman, 250 neliön kokoisen myyntiosaston kautta . Kaudella 2016 yrittäjä Mikko Asonen oli esillä messuilla Golf Skyn verkkokaupan kautta.

Golf Skyn syksyllä 2014 avattu toimitila Pirkanmaalla on 1000 neliömetrin kokoinen, josta myymälää on 600 neliötä.

”Rekka-autollinen tavaraa on maanantaina lähdössä matkaan. Tekstiilejä sekä kenkiä uskon menevän kilpailukykyiseen hintaan kuluttajille. Osastolla on sopivassa suhteessa uutuuksia, sekä edelliskauden tuotteita. Pyrkimyksemme on tietysti myös kasvattaa tunnettavuuttamme ja markkinoida verkkokauppaamme, joka on hyvässä nosteessa”, Asonen kertoo.

Golfpointilla tehoneliöt

Neljästä välinekaupasta Lahdessa toimiva Golfpoint mahduttaa Pasilassa myymälänsä sataan neliöön.

Rolle Salonahon ja hänen perheensä pyörittämä yritys on ollut messuilla useamman kerran peräkkäin. Asiakkaita on riittänyt erittäin hyvin, myyjiä on viikonloppuna peräti kymmenen varmistamassa hyvän palvelun .

”Tekstiilit ja kengät ovat selkeästi parhaiten liikkuvat tuoteryhmät. Jalkineista liikkuvat myös uutuustuotteet. Kysyttyjä ovat myös GPS-kellot sekä matkasuojat. Mailakaupan osuus on pienempää, sitä teemme myymälässämme fittauksen kautta”, Salonaho jatkaa.

Golfkauppa lanseeraa toimintamallinsa

Pitkään valmisteilla olleen uuden golfkauppaketjun, Golfkauppa Oy:n toiminta käynnistyy messuilla.

”Yrityksen nimissä tehdään kauppaa alkuun seitsemässä eri toimipisteessä, joista osa on kenttien shoppeja . Viikonlopuksi aukeaa yrityksen sivusto golfkauppa.fi.”, kertoo pääomistajiin lukeutuva Reijo ”Retsi” Riihimäki.

Reijo ”Retsi” Riihimäki (oik.) on kokenut K-ketjun kauppias, joka on suurin yksittäinen omistaja Linna Golfissa, Paltamossa sekä Hattulassa. Vasemmalla Näppis Leinonen.

Ainakin alkuun toiminta painottuu vahvasti Tampereen ja Hämeenlinnan talousalueille sekä kentille, joista Golfkauppa hallinnoi ainakin Linna Golfia ja Hattulaa, sekä Kainuussa Paltamoa. Pohjoisin shop tulee Leville.

Messukeskuksessa Golfkauppa Oy:lla on 200 neliön myyntiosasto.

”Golfmessuilla teemme brändiämme tunnetuksi ja myymme houkutteleviin hintoihin etenkin asusteita sekä kenkiä. Kassakone on saatava laulamaan, jotta asiakkaille päästään tulevaisuudessakin tarjoamaan golfalan tuotteita ja palveluita uuden konseptimme vahvuuksilla ”, Riihimäki raottaa toimintamallia.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje