3.10.–10.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][20]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Uutuusvälineiden Hot List Golf+ palvelussa viikon ajan ilmaiseksi

Hot List on luettavissa ilmaiseksi 12. maaliskuuta saakka. Hot List testasi kaikki kauden uutuudet ja kultaa tai hopeaa sai kaikkiaan 106 mailaa.

Hot Listin testiryhmä USA:ssa koostuu yli 40 asiantuntijasta, jälleenmyyjästä ja pelaajasta. Tarjolla oli yli 250 uutuustuotetta, jotka kaikki testattiin ja laitettiin paremmuusjärjestykseen.

Golf+ palvelun Hot List esittelee kulta- ja hopeamitalin saaneet mailat ryhmittäin: draiverit, väyläpuut, hybridit, raudat (kilpa-, aktiivi- ja harrastajapelaajan kategorioissa), wedget ja putterit. Eli jos suunnitelmissa on mailojen vaihto, Hot List tarjoaa tutkittua tietoa ja myös eritasoisten pelaajien kommentteja ominaisuuksista ja lyöntituntumasta.

Kevään mittaan Golf+ Hot Listiin tulevat myös pallot, kengät, bägit, naisten mailat ja varret.

Golf+ tilaajana saat käyttöoikeuden kaikkiin digitaalisiin lisämateriaaleihin sekä viime vuoden Golf Digest -lehtien arkistoon. Maailman huippuvalmentajien ja -pelaajien opetusvinkit saavat uuden ulottuvuuden videoiden avulla.

Golf+ tarjoaa vuoden 2014 aikana myös kuusi vain digitaalisena ilmestyvää lisänumeroa, joista ensimmäinen on tuo Hot List 2014 (julkaistaan 4.3.) Ennen jokaista major-turnausta julkaistaan vankka ennakkopaketti: Masters Extra (1.4.), U.S. Open Extra (3.6.), The Open Extra (8.7.) ja PGA Championship Extra (29.7.). Lisäksi syyskuussa pelattavasta Ryder Cupista tulee oma extransa.

Digitaalinen Golf+ palvelu on luettavissa ja katsottavissa tietokoneilla, tableteilla ja älypuhelimilla. Golf+ on html5-pohjainen palvelu ja se toimii parhaiten Chrome-, Safari- ja Internet Explorer 8 -selaimilla.

Golf+ palvelun voit tilata osoitteesta digi.golfdigest.fi. Sieltä löytyy lisätietoa Golf+ palvelusta. Tilauksen hinta on 24,90 € / 12 kk. Testitunnukset saat osoitteesta golfdigest.fi 12. maaliskuuta saakka.

Mistä Hot Listissä on kyse?

Jack Nicklaus esitti 40 vuotta sitten, että mailan tehokkuus kertoo enemmän sen vaikutuksesta pelaajan mieleen ja itseluottamukseen kuin mailan vaikutuksesta pelaajan lyöntiin. Nicklaus tuskin arvasi, että välineet joskus kehittyisivät niin pitkälle, että ne todella pystyvät johdonmukaisesti parantamaan harrastajan peliä muutenkin kuin itseluottamuksen osalta. Ne kuitenkin kehittyivät.

Eivätkä nykyaikaiset mailat helpota vain ammattilaisten peliä. Tämän vuoden Hot Lististä käy selkeästi esille, että vuoden suurin trendi on monipuolisuus. Kaikki listan 106 uutuusmailaa eivät takuulla sovellu juuri sinulle, mutta löydät varmasti joukosta ne, jotka soveltuvat. Kaikki Hot Listin draiverit ovat tänä vuonna säädettäviä. Säädettävyydessä on kuitenkin merkittäviä eroja. Vain sinä – ja apunasi toivottavasti häärivä ammattitaitoinen myyjä – tiedät, kuinka paljonko sinun kannattaa mailojasi justeerata, jotta saisit peliisi todellista apua.

Myös väyläpuissa ja hybrideissä säädettävyys on yksi käyttökelpoisista ominaisuuksista. Yhtä suuressa arvossa on suuri valinnanavara nostokulmissa. Tänä vuonna vaihteluväli on yli 20 astetta, 11,5:stä 32:een.

Rautamailat jaettu kolmeen luokkaan

Rautamailat eroavat ominaisuuksiltaan toisistaan vielä enemmän. Ne on jaettu kolmeen luokkaan pelaajatyypin ja taitotason mukaan. Kilpapelaajan rautoihin on lisätty anteeksiantavuutta ja aktiivipelaajan rautoihin on tullut lisää pelattavuutta. Samalla rajalinjat luokkien välillä ovat hämärtyneet. Valinnan suhteen periaate on kuitenkin selvä: päätä, kuinka paljon anteeksiantavuutta mailalta haluat.

Kenties kaikkein yksilöllisimpiä mailoja ovat wedget. Tämänvuotiselta listalta löytyy 143 eri loft- ja bounce-vaihtoehtoa, 27 pohjan muotoilua ja 17 eri viimeistelyä. Vaikka puttereissakin on erilaisia lapamalleja enemmän kuin jäätelökioskissa makuja, pystyy asiantuntija helposti poimimaan joukosta sinulle parhaiten sopivan lapatyypin. Erityishuomion ansaitsevat uudenmalliset, ylipitkät, tasapainotetut (counter-balanced) putterit, jotka tarjoavat monia samoja etuja kuin ankkuroitavat putterimallit.

Välineiden kehittyneisyyden arvioiminen ei ole yksinkertaista puuhaa. Siksi olemme panostaneet paljon aikaa ja vaivaa pystyäksemme poimimaan joukosta huiput tänä vuonna Hot Listin arvioitavana olleesta yli 250 tuotteesta. Vuotuisessa Hot Listin kokouksessa The Wigwam Resortissa Arizonassa järjestimme laajamittaisen pelaaja-arvioinnin, tapasimme valmistajien edustajia ja uppouduimme eri teknologioihin – tulokset ovat tässä. Nyt kun olemme saaneet urakan päätökseen, sinun on aika aloittaa omasi. Parhaiten itsellesi soveltuvat välineet Hot Listiltä löydät ammattitaitoisen mailafittaajan avustuksella.

Kuten Tiger Woods on sanonut, ”Kun kaikki sujuu hyvin ja löydät kunnon testaamisen jälkeen paremmat välineet kuin nykyisesi, pystyt tekemään kentällä melko siistejä juttuja.”

Hot Listin avulla voit testata sinulle sopivia välineitä kuten huiputkin tekevät, ja löytää kaltaisellesi pelaajalle sopivat välineet. Sen jälkeen on aika tehdä siistejä hienoja juttuja.

Teksti Mike Stachura / Kuva Adam Voorhes

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)

  • Hieman pettynyt says:

    No joo. Hot list tuli taas. Olen edelleen valmis kannattamaan digiversiointia, mutta odotin enemmän. Itseasiassa vaadin enemmän! Vaadin parempaa! Pettynys kohdistuu eritysesti seuraaviin asioihin. Kokonaisuus on paperilehti digitalisoituna ja sekaan heitetty parit videot. Tämä ei vain ole riittävän hyvä. Tästä jää lievä huijaamisen maku, koska paperiversion kopiointi antaa vaikuteltaman laiskuudesta, vaikka tiedän kyllä ettei digiversion toteutus ihan yksinkertaista loppujen lopuksi ole. Mutta vaatikaa itseltänne enemmän, tarjotkaa rakenteellisesti muutakin kuin vain paperia sähköisesti. Esimerkiksi kun lukija on kiinnostunut drivereista, voi hän mennä suoraan kyseiseen asiaan. Hyvä, onnistuu. Sitten ei annetakaan vanhanaikaista listaa vaan näytetään kaikki kirjoituksen mailat yhtä aikaa. Ja laitetaan ne kaikki vielä rauhallisella tahdilla pyörimään näytöllä, jotta lukija/katselija näkee ne eri kulmista kuten oikeastikkin tapahtuu. Tämän jälkeen annetaan mahdollisuus lukea niistä kaikista kuten paperilehdessä tai siirtyä suoraan johonkin yksittäiseen mailaan. Jotain tämän tyylistä kun alatte pistää kehiin, niin saatte eroa paperiversioon ja teette vähitellen digiversiosta korvaamattoman. Sitten toinen osa-alue on Hot listin sisältö. Kyllä, lista on laaja ja sen eteen on tehty paljon työtä. Mutta. Kun pystyy heti mainitsemaan useita merkkejä tai malleja, joita ei ole ollut viime kaudella kaupan ja niitä ei ole nyt listalla mukana, niin seuraa ihmettelyä. Vähintään voisi olla artikkeli siitä mitä/miksi on jätetty pois tietoisesti mitä nyt onkin jätetty pois. Vielä parempi olisi maakohtainen jatkonumero niistä merkeistä/malleista jotka kuitenkin ovat esillä markkinoinneissa ja liikkeissä vähintään kohtalaisen paljon. Hieman pidemmällä aikajänteellä toivoisin saavani luettavaksi Hotlistin ja yksittäisten mailatestin muodostaman kokonaisuuden, joka ei olisi niinkään digilehti kuin digilehden omainen tietokanta. Siihen kertyisi historiatietoa lukijaa kiinnostavan merkin tuotteista ja se antaisi jonkinlaisen mahdollisuuden merkin kehtyskyvystä. Hyvin tehtynä GolfDigest voisi itseasiassa luoda ”vahingossa” masterstandardin, eräänlaisen mailaraamatun, josta jokainen mailahankintaa harkitseva kuluttaja ensimmäiseksi etsisi tietoja.

  • Lapanen says:

    Olen samaa mieltä kuin edellinen kirjoittaja. Vähän hätäinen porttaus jenkkiversiosta. Golpiste.com uutisessa mainitaan The Wigwam Resortissa Arizonassa järjestetystä massiivisesta testitilaisuudesta, tällaisesta spektaakkelista olisi varmasti saanut laadukasta (vaikkakin engl.kielistä) videomateriaalia? Uudesta Hot Lististä jää tunne, että on tehty ”digiä” vaan sen takia, kun se on trendikästä. Uuden tekniikan mahdollisuudet ovat jätetty lähes kokonaan hyödyntämättä? Keppiarvosteluihin mallia voisi ottaa esim. brittiläisen proon @AskGolfGuru, Mark Crossfieldin tekemisistä. Toivottavasti päätoimittaja vastaa tähän rakentavaa palautteeseen?