Uusi Ecco hengittää joka puolelta, myös jalkapohjasta - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Uusi Ecco hengittää joka puolelta, myös jalkapohjasta

Uutuusmallia C4 on saatavana neljässä värissä.

Vedenpitävyys ja hengittävyys eivät aina toimi ideaalisti samassa jalkineessa. Eccon uutuudessa välipohja on rakennettu niin, että ilma kiertää.

Ecco on hinannut itsensä pysyvästi suomalaisten suosikkimerkkien joukkoon paitsi kävely- myös golfkengissä. Tanskalaisbrändin uusin tulokas viheriöille on Ecco Biom C4.

Sen ominaisuudet ovat vanhaa ja luotettavaa Eccoa, tukeva rakenne, pehmeä ja muovautuva päälinahka, jalan luonnollista liikettä tukeva välipohja (Biom Natural Motion), vedenpitävä Gore-Tex-kalvo ja pitävä pohja.

Uutuuskengän pihvi on kuitenkin sen pohjalla. Tarkemmin välipohjassa, joka on täynnä eri kokoisia ja muotoisia reikiä. Miksi näin? Jotta kenkä hengittäisi paremmin, sanoo Ecco.

Ratkaisun ansiosta ilma kiertää jalkineessa paremmin ja tassu pysyy kuivempana. Teknologia kantaa nimeä Ecco Exchaust Grid. Sanaleikittely kääntyy vapaasti muotoon pakokaasun poistoruudukko. Se kuvaa pohjaa oikeastaan melko osuvasti.

Vedenpitävyydestä on tullut golfkengissä normi, mutta samalla niiden hengittävyysominaisuudet ovat väistämättä kärsineet. Gore-Tex -kalvo kyllä hengittää, mutta ei yhtä hyvin kuin kalvoton kenkä. Ongelmia syntyy myös silloin, kun päälimateriaali kastuu. Sen jälkeen hengittävyys on enää kaukainen haaave.

Eccon on ratkaissut asian rakentamalla välipohjan niin, että ilma kiertää. Samanlaista rakennetta on nähty joissain vapaa-ajanjalkineissakin. Lämpimässä ja leudossa säässä, ja kuivalla kentällä, ratkaisu voi olla hyvinkin toimiva.

Maaliskuun alussa Ecco ja J.Lindeberg lanseerasivat yhteistyön tuloksen, joka pohjaa Ecco C4-malliin. Myös hengittävä pohjarakenne on sama. Kenkää on saatavana rajoitettu erä hintaan 230 euroa.

Kysymyksiä herättää lähinnä se, ajautuuko ruohon leikkuujätettä, hiekkaa, mutaa ja pikkukiviä välipohjaan aukkojen kautta vähän märemmällä kelillä. Toisalta silloin ei hengitä enää mikään muukaan golfkenkä. Ainakin lämpimillä kesäkeleillä uutus voi olla hyvinkin toimiva vaihtoehto, eikä maineestaan ja laadustaan tarkka Ecco sutta ja sekundaa markkinoille varmasti laske.

Kengän sisäosa on sukkamainen ja takaa napakan istuvuuden. Miesten mallia on saatavana neljässä eri värissä (kuvassa). Jälleenmyyntihinta on 229,99 euroa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje