Uusi draiveri TaylorMaden SLDR-tuoteperheeseen - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Uusi draiveri TaylorMaden SLDR-tuoteperheeseen

SLDR-draiverin lavan pohjassa olevaa painoa voi liu'utella tavoittelemansa kierteen mukaan. Kuva: TaylorMade

TaylorMade toi ensimmäisen siirrettävillä painoilla varustetun draiverin (r7 quad) markkinoille lähes kymmenen vuotta sitten, ja matka jatkuu edelleen. Tuorein tähän teknologiaan nojaava versio on SLDR 430, joka on yhtiön neljäs tämän vuoden aikana lanseerattu draiveri.

Se on varustettu samanlaisella liukuvalla painomekanismilla kuin alkuperäinen SLDR. Muodoltaan 430 on kuitenkin kompaktimpi ja miellyttänee siten enemmän paremman tasoisia pelaajia.

SLDR 430:ssä ja alkuperäisessä, lapakooltaan 460 kuutiosenttimetrisessä SLDR:ssä on teknologisesti paljon yhteistä. Ensinnäkin lavan painopiste on etualhaalla tuottaen pallolle alhaisemman spinnin ja tehokkaamman energiansiirron. 460:n tapaan 430:n liukuvalla kiskolla on 20-grammainen paino, joka sijaitsee lavan etuosassa pohjapuolella. Kun painoa siirretään kantaan, saadaan aikaan draw-kierrettä, ja kun paino on kärjessä, voidaan tuottaa fade-kierrettä.

TaylorMaden insinöörien mukaan liukuva paino muuttaa lavan painopisteen sijaintia kuusi millimetriä eli 50 prosenttia enemmän kuin viime vuoden alussa esitellyssä R1-draiverissa.

Uutuudessa on myös tuttuun tapaan holkki, jota säätämällä lapakulman voi vaihtaa 12 erilaiseen asentoon, äärimmillään 1,5 astetta kaltevampaan tai jyrkempään suuntaan. 430:n ja 460:n suurin ero on ensin mainitun pienemmässä ja kapeammassa lapakoossa.

”Asetimme pienemmän lavan painopisteen etualhaalle tehdäksemme mailan, josta kiertuepelaajat innostuvat”, sanoi johtaja Brian Bazzel TaylorMaden puumailojen suunnitteluosastolta. ”SLDR 430:lla on helpompi muokata lyöntejä uhraamatta pituutta.”

SLDR 430 -draiveria on saatavana kolmella (9.5, 10.5 ja 12) eri nostokulmalla. Uutuus on saapunut merkin jälleenmyyjille, ja sen suositushinta on 449 euroa.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje