Tutut lavat koreammassa paketissa, Pingin uusi PLD-sarja sopii tyylitietoisille - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Tutut lavat koreammassa paketissa, Pingin uusi PLD-sarja sopii tyylitietoisille

Tarkkuusjyrsittyjen laatuputtereiden luokassa Scotty Cameron on ykkönen. Huippuputtereistaan tunnettu Ping haastaa sen hegemonian uudella PLD-sarjallaan.

Moni pohtii harva se kevät vähintäänkin draiverinsa uusimista. Rautamailatkin pistetään uusiksi viiden–kymmenen vuoden välein ja settiä täydennetään sopivilla hybrideillä ja puumailoilla. Mutta putterioin ei ihan herkästi kosketa, vaan kulmaraudassa moni luottaa vanhaan luottoratsuun.

Valinta on perusteltu, sillä moni tunnettu putterimalli on ollut markkinoilla pitkään enemmän tai vähemmän muuttumattomana. On puttereissakin silti kehitystä tapahtunut. On tullut vastapainoja varteen ja lavan MOI-arvoa on pystytty nostamaan volframipainojen ja muiden teknologioiden , kuten uusimpana 3D-printtauksen avulla.

Monet niin sanotut premium-putterit, kuten niistä kenties maineikkain, Scotty Cameron, nojaavat kuitenkin pääosin hyvin vanhanaikaiseen teknologiaan. Lapa rakennetaan tarkkuusjyrsimällä se yhdestä metallinpalasta. Samalla tekniikalla luodaan myös Pingin uuden PLD-sarjan lavat. Ihan pikkuhomma lavan jyrsiminen ei ole, Pingin mukaan yhden lavan työstäminen vie vähintään neljä tuntia.

Sarja pitää sisällään neljä lapamallia. Mitä tahansa lapoja porukkaan ei ole valittu, vaan kaikilla on voitettu ainakin yksi major-kilpailu.

”Valitsimme muutaman suosikkimallimme ja annoimme niille uuden, tyylikkään ja laadukkaan ilmeen kuvaamaan sitä laaduntarkistusprosessia, jonka mailat käyvät läpi ennen kuin ne ovat valmiita kentälle”, John K. Solheim Pingilt kertoo.

Pingin PLD ei brändinä ole ihan uusi. Se on perustettu jo parikymmentä vuotta sitten. Tähän asti sitä ei kuitenkaan ole hyödynnetty niinkään kuluttajapuolella, vaan lähes puhtaasti huippupelaajien kanssa tehtävässä yhteistyössä.

”Useat huippupelaajamme luottavat PLD-puttereihin… Viktor Hovland, Tony Finau ja Bubba Watson esimerkiksi”, Solheim sanoo.

Myöhemmin mallisto tulee laajenemaan. Ensimmäisessä vaiheessa PLD-puttereita saa tilaamalla, mutta oletettavasti niitä saapuu kauppojen hyllyillekin myöhemmin vuoden mittaan. Hinnoittelu on premium-luokkaa, joskaan ei liian ylitseampuva, 499 euroa kappaleelta.

PLD-mallit

Anser
Slight Arc
350g
mattamusta
Ping black graphite -varsi
Lie-kulma: 20° +/- 4.0°
Loft: 3° +3°/- 2.0°

Anser 2
Slight Arc
350g
Satiini
Chrome stepless -teräsvarsi
Lie-kulma: 20° +/- 4.0°
Loft: 3° +3°/- 2.0°

DS72
Straight Stroke
365g
satiini
Chrome stepless -teräsvarsi
Lie-kulma: 20° +/- 2.0°
Loft: 3° +3°/- 2.0°

Prime Tyne 4
Strong Arc
360g
mattamusta
mattamusta stepless -teräsvarsi
Lie-kulma: 20° +/- 4.0°
Loft: 3° +3°/- 2.0°

Lue seuraavaksi: Cobra vei puttereiden anteeksiantavuuden huippuunsa valmistamalla ne 3D-teknologian avulla

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje