14.–21.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][7]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

TPT Golf esitteli klubipelaajille tarkoitetun huippuvarren

hot-list-banner

Testeissä hyvin menestynyt sveitsiläisvarsi saa laadustaan huolimatta harrastajan miettimään sen hankintaa – ainakin kahdesti.

Varsivalmistajien uusimpiin tulokkaisiin kuuluva TPT Golf ei usko pelkästään kehittäneensä markkinoiden kiinnostavinta grafiittivartta, vaan myös toimivimman menetelmän niiden valmistukseen. Tässä vaiheessa tuotannon päähuomio on suunnattu kuitenkin vain keskivertoharrastajien tarpeisiin.

Klubipelaajien unelmavarren menestyksekäs lanseeraus saattaa tosin sisältää pienen ongelman. Varren hinta lähentelee peräti 700 euroa, ja sulkee siten ison joukon kiinnostuneita harrastajia hankintaa vakavissaan pohtivien ulkopuolelle.

TPT Golfin hallituksen puheenjohtajan ja yhtiön perustajiin kuuluvan Francois Mordisinin mukaan varren valmistuksessa on käytetty materiaalia, jonka lineaarinen ominaispaino on vain neljänneksen grafiittivarsien tyypilliseen hiilikuituun verrattuna.

TPT (thin ply technology, suom. ohutkerrosteknologia) on kehittänyt varren valmistusprosessia yli kymmenen vuotta. Sen tekemää hiilikuitua on käytetty myös vuoden 2003 America’s Cup -purjehduskilpailun voittaneen Alinghi-veneen purjeessa, viime vuonna ensimmäisenä lentokoneena maailman ympäri pelkällä aurinkoenergialla lentäneen Solar Impulsen rungossa, Formula 1 -kilpa-autoissa ja muun muassa Bubba Watsonin ranteesta tutun Richard Mille -luksuskellon malleissa.

Mordisini kertoi, että TPT:n kaikkien varsien kiinnitys tapahtuu manuaaliasennuksen sijaan robottiteknologialla. Menetelmä tekee hänen mukaansa tuotantoprosessista niin tarkan, että yhtiö on pystynyt valmistamaan kahdeksen erilaista vartta vaihteleville svinginopeuksille ja -tyypeille. Varsien kohderyhmän svinginopeudet vaihtelvat 60–120/mph (mailia tunnissa) välillä.

TPT:n ”harrastajasuuntautuneisuudesta” huolimatta maailmanlistan ykkönen Lydia Ko pelasi viime vuonna sveitsiläisyhtiön valmistamalla varrella. Mordisinin mukaan TPT:n varsia ei kuitenkaan tulla näkemään valmistusmenetelmästään johtuen kiertueilta tutuissa custom fit -autoissa.

”Varsi sisältää kaiken tiedon, mitä olemme koonneet kehitystyöhön liittyen 13 vuoden ajan. Halusimme vain tehdä jotain eksklusiivista”, Mordisini sanoo.

Kovatasoisten pelaajien iloksi TPT Golfin suunnittelutiimi on kehitellyt jo pidempään vaativaan kilpagolfiin sopivaa vartta. Sellainen saadaan tuotantoon myöhemmin tänä vuonna.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)