Titleist Tour Soft. Kuva: Acushnet Company
Välineet |
30.1.2018

Titleist-uutuus Tour Soft korvaa pitkään palvelleen NXT Tourin

Uudessa ja väistyvässä pallomallista ei löydy yhtäläisyyksiä hintatasoa lukuun ottamatta.

Acushnet Companyyn kuuluva Titleist ilmoitti odotetusti alkuvuoden ensimmäisistä uusista pallolanseerauksistaan. Täysin uutena mallina esiteltiin Tour Soft, joka astuu valikoimassa kauan olleen NXT Tourin sekä Tour S:n paikalle. Pallo on suunnattu erityisen pehmeää tunnetta, pituutta ja hyviä lähipeliominaisuuksia kaipaavalle pelaajalle.

Pallossa on yhtiön mukaan kaikkien aikojen suurin ydin (pehmeämpää tunnetta ja enemmän pituutta). Tour Soft käsittää myös erittäin ohuen, neljästä materiaalista koostuvan 4CE-kuoren, jonka valmistuksessa on käytetty TCU Process -teknologiaa.

Uusi kuorimateriaali on poikkeuksellisen ohut verrattuna moniin markkinoilla olevien pallojen uretaanikuoriin, tarjoten paremmat lähipeliominaisuudet ja pehmeän tunteen pelin kaikilla sektoreilla.

”Saavutimme tyhjentävän ja toistuvan prototyyppi-prosessimme avulla sellaisen kokonaisuuden, jonka halusimme Tour Softiin – ja enemmänkin. Kyseessä ei ole pelkästään kategoriansa pehmein pallo. Se on parempi ja pidempi kuin (Callawayn) Chrome Soft, (TaylorMaden) TP5 ja (Bridgestonen) Tour B RXS”, Titleistin golfpallojen markkinointiosaston johtaja Michael Mahoney sanoi.

Tour Softissa on pallomaisesti ”kaakeloitu” 342 kuboktaedri-dimple-kuviointi, mikä tuottaa poraavan ja johdonmukaisen lentoradan.

Palloa on saatavana valkoisen lisäksi keltaisena, ja sen suositushinta on 45 euroa/tusina.

Titleist Velocity. Kuva: Acushnet Company

Titleist esitteli samanaikaisesti myös parannellun Velocityn, joka on kohdistettu pituutta tärkeimpänä ominaisuutena pitäville pelaajille. Uusi painos käsittää pehmeämmän ja nopeamman LSX-ytimen, mikä tuottaa vähän spinniä täysissä lyönneissä ja siten enemmän pituutta.

Uudella NaZ+-kuorella on myös oma osuutensa lisääntyneeseen nopeuteen ja pituuteen. Pallomainen 328 tetraedri-dimple-kuviointi puolestaan edistää lennonaikaista suorituskykyä.

Myös oranssina ja pinkkinä saatavan Velocityn suositushinta on 37 euroa/tusina.

Molemmat uutuudet tulevat myyntiin 1. helmikuuta.

Tour Softissa ja NXT Tourissa samaa vain hintataso

Lähes koko 2000-luvun markkinoilla ollut NXT Tour jättää suuret saappaat seuraajalleen, olihan pallolla varsin laaja kannattajakuntansa etenkin paljon pelaavien klubipelaajien keskuudessa.

”ProV1 on omaa luokkaansa kaikkialla tuottojen ja myytyjen pallomäärien suhteen. NXT Tourilla on kuitenkin ollut vankka jalansija logopallomyynnissä, jossa se on meillä ykkönen Ruotsissa ja Suomessa”, Titleistin Pohjoismaiden markkinointipäällikkö Kajsa Pahlman toteaa.

Vaikka Tour Soft korvaa NXT Tourin yhtiön mallistossa, loppuvat näiden kahden palloversion yhtäläisyydet Pahlmanin mukaan kutakuinkin siihen.

”Hinnan puolesta samaa luokkaa, mutta onhan Tour Softin teknologia erilainen kuin NXT Tourissa. Kyseessä on kategoriansa pehmein pallo. Sen ydin on suurin mitä Titleistin palloissa on koskaan valmstettu, kiitos ultra-ohuen kuoren.”

Pahlmanin mukaan yhtiöllä on Pohjoismaita myöden suuret odotukset Tour Softia kohtaan.

”Pallo on saanut hyvän palautteen kauppakumppaneiltamme, ja näin oli myös viime vuoden puolella pidetyissä white-box-testauksissa. Pohjoismaalaiset golfarit antoivat arvokasta palautetta pehmeistä palloista, ja tämä informaatio toimi osaltaan Tour Softin valmistuksen pohjana.”

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.