Uusien H1- ja H2-hybridien fitting-palvelu käynnistyy 14. syyskuuta. Kauppoihin mailat saapuvat loppukuusta. Kuva: Acushnet Company
Välineet |
1.9.2017

Titleistin uutuushybridit tarjoavat muutakin kuin pituutta

Nykypäivän hybridiltä kysytään monipuolisuutta, mihin Acushnet on pystynyt vastamaan myöhemmin syyskuussa markkinoille tulevien malliensa kohdalla.

Titleistin uudet 818-sarjan H1- ja H2-hybridit on suunniteltu sopimaan rautasettiin peittääkseen pitkän raudan ja väyläpuun väliin jäävää pituusaukkoa. Molemmissa malleissa on Carpenter-lapa-insertti, jonka tehtävänä on tuottaa suuremman pallonnopeuden ja paremman laukaisukulman kautta lisää mittaa lyönnille. Uudet mallit tarjoavat arviolta 5,4 (H1)-7,1 (H2) metriä enemmän pituutta kuin edeltäjänsä.

Lavan pohjassa on myös paranneltu rekyyli-kouru, joka mahdollistaa paremman lopputuloksen lyöntipinnan alaosaan suuntautuneissa osumissa.

Mailojen säätöholkki on säilynyt samanlaisena, ja Titleistin SureFitCG-menetelmä sallii asetukset neutraali-, draw- ja fade-asentojen välillä. Malleihin on saatavana 10-, 12-, 14-, 16- ja 18-grammaiset painot, joille löytyy paikka lavan kärkipuolelta. Niiden avulla voidaan vaihdella painopisteen sijaintia.

H1 on kooltaan isompi ja profiililtaan enemmän puumailatyyppinen hybridi. Se sopii harrastajille, jotka tavoittelevat korkeampaa lähtökulmaa ja suurempaa anteeksiantavuutta. H2 on puolestaan kompaktimpi, ja olemukseltaan rautamailan kaltainen versio. Se on suunnattu pelaajille, jotka haluavat hybridiltään enemmän työstettävyyttä ja poraavamman lähtökulman.

Uutuushybridien säätöominaisuudet ovat varsin kattavat. Kuva: Acushnet Company

Hybridien riittävä työstettävyys on − ennen kaikkea − ollut pidempään isompi pulma välinevalmistajille, minkä vuoksi monet eivät ole halunneet korvata niillä rautakakkosiaan tai -kolmosiaan. Titleist näyttäisi ratkaisseen ongelman H2:n kohdalla, mikä saattaa asettaa pisimmistä raudoistaan tiukasti kiinni pitäneet uuden harkinnan eteen.

Mailat debytoivat PGA Tourilla noin 1,5 kuukautta sitten. Merkin tallipelaajista 818-sarjan uutuus löytyy muun muassa Jordan Spiethin, Russell Henleyn, Bernd Wiesbergerin ja Andrew Johnstonin bägeistä.

H1-mallia on saatavana 19-, 21-, 23-, 25- ja 27-asteisina, kun taas H2:n nostokulmat ovat 17°, 19°, 21° ja 23°. Varsivaihtoehtoina ovat Mitsubishi Tensei Pro Red, Tensei Pro Blue ja Tensei Pro White sekä Fujikura ATMOS HB Tour Spec Blue ja Project X Even Flow Blue.

Titleistin uusien 818-hybridien fitting-palvelu käynnistyy 14. syyskuuta ja jälleenmyyjille ne saapuvat kaikkialla maailmassa samanaikaisesti 29. syyskuuta. Molempien mallien suositushinta on 299 euroa.

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.