20.– 27.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][22]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Titleistin Pro V1 uusiutui – Maajohtaja: ”Pallojen osuus Suomessa myytävistä tuotteistamme on 40 prosenttia.”

Uudet versiot tarjoavat enemmän pituutta ja paremman lähipelikontrollin.

Titleist julkaisi alkuviikolla Pro V1 -pallojensa uudet versiot. Kyseessä on jo kymmenes kerta kun yhtiö päivittää vuonna 2000 markkinoille tuomaansa pallomallistoa.

Uusien Pro V1 – ja Pro V1x -pallojen rakenne on aiempaa nopeampi tarjoten edeltäjiään enemmän pituutta ja matalamman alakierteen määrän pitkään peliin. 17 prosenttia ohuempi kuori puolestaan tuottaa lähestymisissä korkeampaa alakierrettä.

Myös ydintä ympäröivä välikerros on uusiutunut ja suurentunut. Sen tehtävänä on valmistajan mukaan tehostaa nopeutta ja optimoida alakierteen määrää.

Titleistin maajohtaja Teemu Vinni kertoo, että yhtiö on pystynyt pitkin askelin kehittämään merkittävintä pallomallistoaan vuosien varrella.

”Alakierrettä on pystytty koko ajan vähentämään pitkissä lyönneissä ja vastaavasti lisäämään lähipelissä. Samalla lento-ominaisuudet ovat parantuneet.”

Vinni myöntää, etteivät harrastajat välttämättä huomaa testaamatta esimerkiksi kolmessa viimeisissä versioissa suurta eroa keskenään.

”Mutta, jos jokainen golfari ottaa testiin kuusi palloa näistä mainitusta mallistoista, erot paljastuvat hyvillä osumilla. Sekin on hyvä tiedostaa, että kenen tahansa klubipelaajan täydellinen osuma vaikka wedgellä ei ole lopputulokseltaan yhtään sen heikompi kuin huippupelaajan lyömänä. Hyödyn saavat kaikki taidoista riippumatta.”

Maajohtaja ei halua kertoa Titleistin pallojen kappale-  tai tusinakohtaista myyntimäärää, mutta arvioi sen olevan 40 prosenttia kaikista Suomessa myytävistä uusista palloista. Tästä osuudesta puolet on Pro V1 -malliston palloja.

”Kaikista Suomessa myydyistä Titleistin tuotteista pallojen osuus on 40 prosenttia. Mailat tekevät toisen 40 prosenttia ja yhtiön muut tuotteet loput 20 prosenttia.”

Vinnin mukaan Pro V1:n asema Suomessa on ollut samankaltainen pallon ensimmäisestä lanseerausvuodesta lähtien. Hän kertoo, että myynnin nousut ja laskut heijastelevat lajin yleiseen suhdanteeseen.

”Lajin pelaajamäärät ja kierrosmäärät eivät ole viimevuosina kasvaneet, mikä heijastelee myös pallomyynnin tilannetta.”

Titleistin uudet Pro V1 – ja Pro V1x -pallot ovat jo saapuneet merkin jälleenmyyjille. Ensimmäistä kertaa lanseerattu keltainen versio tulee markkinoille maaliskuussa.

Kommentti:

Titleistin ProV1-malliston valta-asemaa laatupallojen joukossa ei ole helppo horjuttaa meillä ja muualla. Sen suosio oli jo edeltävien ykkösmallien, Tour Balatan ja Professionalin aikana vankka, eikä vakavia uhkia pallon ”reviirille” ole ilmaantunut kahden viimeisen vuosikymmenen aikana.

Parhaiden pallojen kehitys on tehnyt niistä käyttökelpoisia kaikentasoisille pelaajille, mikä on tuonut iloa golfreiden arkeen. Tour Balata ja Professional olivat aikansa eturivin palloille ominaisesti paitsi herkkiä lavan alareunaan suuntautuneille osumille myös alttiita reagoimaan sivukierteisiin. Tästä syystä niitä ei suositeltu kuin taitavimmille pelaajille.

Callaway on noussut Titleistin pieneksi ja pippuriseksi, joskin kaukaiseksi haastajaksi pallomarkkinoilla. Ensin mainittu kuitenkin korvasi Titleistin European Tourin sponsoreiden joukossa vuoden alussa, ja epäilemättä nauttii saamastaan näkyvyydestä.

Siinä missä ET:n sivuston Race to Dubai -listalla oli aiemmin Titleistin palloa käyttävän pelaajien nimen perässä yhtiön logo, on Callaway valinnut tälle ”osastolle” Odysseyn logon. Onhan kyseisillä puttereilla niin ikään laaja käyttäjäkunta Euroopan kiertueella.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje