Kirkland Signature -pallo on pysynyt lyhyen historiansa aikana sitkeästi otsikoissa. Kuva: Golf Digest
Välineet |
20.8.2017

Titleistin emoyhtiö haastoi halpispallon valmistajan oikeuteen

Viime vuoden lopusta lähtien jatkunut kiista on johtanut kanteisiin puolin toisin.

Titleistin ja yhdysvaltalaisen noutotukkumyymäläketju Costcon ”pallosota” ei ota hellittäkseen.

Costco nosti viisi kuukautta sitten kanteen Titleistin emoyhtiötä Acushnet Holdings Corporationia vastaan. Yritys katsoi jälkimmäisen väittäneen aiheettomasti, että Costco olisi loukannut Titleistin patentteja Kirkland Signature -pallon valmistuksessa.

Golf-patents.com-sivuston mukaan Acushnet on reagoinut asiaan jättämällä tapauksen johdosta oman vastakanteensa.

Titleist väittää 284-sivuisessa kannekirjelmässään, että Costco on rikkonut sen kymmentä patenttia liittyen pallon ytimeen ja dimple-kuoppiin. Acushnet ei tavoittele jotain tiettyä dollarimäärää, mutta se vaatii yritykseltä ”asianmukaista korvausta”, sisältäen summan, joka vastaa kolminkertaista Costcon Kirkland Signature -pallojen myynnistä saamaa nettotuottoa.

Acushnet jätti myös kanteen liittyen Costcon markkinointiin. Se katsoo, että yritys johtaa kuluttajia harhaan luvatessaan Kirkland Signature -pallon ”ylittävän johtavien brändien laatustandardit”.

Kannekirjelmässä mainitaan, että Acushnet Company on suorittanut testejä, jotka ”ratkaisevasti osoittavat Titleistin Pro V1 – ja Pro V1x -pallojen olevan ylivoimisia tuotteita suorituskyvyltään ja kestävyydeltään Kirkland Signature -palloon verrattuna”.

Acushnet esitti pyynnön oikeudenkäynnistä, jossa käytetään valamiehistöä.

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.