26.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[2][0]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Titleistin draiverimallistoon kolmaskin uutuus – TS4 sopii kovaa svingaaville

hot-list-banner

Titleistin TS4-draiverin (oik.) lapa on kahteen sisarmalliinsa verrattuna pienempi. Pohjassa oleva paino auttaa myös vähentämään spinniä. Kuva: Titleist

Paraatimalliksi tarkoitettu TS3 ei tyydyttänyt kovaa lyövien pelaajien tarpeita.

Titleistin viime syksynä esittelemä ja hyvän vastaanoton saanut TS-draiverimallisto on täydentynyt kolmannella versiolla. Merkki esitteli viime syksynä anteeksiantavat ja pallon pidemmälle lähettävät TS2- ja TS3-draiverit, joista jälkimmäinen oli suunnattu ennen kaikkea paremmille golfareille.

TS3 ei kuitenkaan tyydyttänyt kovaa lyövien pelaajien tarpeita, joiden avauksissa on paljon spinniä.

Yhtiön insinöörit palasivat suunnittelupöydän äärelle, ja lopputulemana syntyi sisarmalleja 30 kuutiosenttimetriä (430 cc) pienempi TS4. Draiveri saa tällä viikolla tulikasteensa Texasissa pelattavassa PGA Tourin kilpailussa, jossa se keikkuu useammankin sopimuspelaajan bägissä.

Valettu titaanikruunu on kevyt ja vain 0,4 millimetriä paksu. Painoa on lisäksi säästetty laajentamalla sweet spotia vaihtelevan paksuisessa lyöntipinnassa.

Tähtäysasennossa ilmenee lavan tuttu päärynämuoto, kun taas kruunun kaltevuus ja pyöristetyt sivut antavat aerodynaamisesti enemmän vauhtia mailan alastuonnissa.

Keskeisin ero pienemmän koon ohella liittyy lavan pohjassa olevaan painoon. Sen avulla painopistettä on saatu vietyä eteenpäin, mikä vähentää spinniä ja pienentää laukaisukulmaa.

TS4 tuottaa yhtiön mukaan spinniä 300 kierrosta minuutissa vähemmän T3:een verrattuna. Ratkaisuilla on hintansa. Kun kokonaisspinnin määrää on pudotettu entisestään siirtämällä painopistettä eteenpäin, on samalla jouduttu tinkimään vakaudesta epätarkoissa osumissa.

Tämä ei ole kuitenkaan merkittävä ongelma ajatellen käyttäjäkuntaa, jolle maila on suunnattu.

Heinäkuun lopussa merkin jälleenmyyjille saapuvaa draiveria on saatavana kolmella (8.5°-, 9.5°- ja 10.5°) erilaisella nostokulmalla. SureFit-säätöholkki tarjoaa puolestaan 16 vaihtoehtoa lavan nosto- ja lie-kulmien asetuksiin.

Titleist TS4 -draiverin suositushinta on 549,00 euroa.

Lue seuraavaksi: Titleist kyllästyi lyhyen draiverin maineeseen – lanseerasi TS2- ja TS3-mallistot

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje