16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Titleistin draiveri päättämässä korpivaelluksen – nousi käytetyimmäksi draiveriksi PGA Tourin kisassa 17 v. tauon jälkeen

Tällä vuosikymmenellä kilpailevien brändien jalkoihin jääneen merkin draiveri on nousemassa jälleen kamppailemaan pääkiertueiden käytetyimmästä avausmailasta.

Golfin isoilla kiertueilla on jo pitkään tutkisteltu ja kirjattu pelaajien turnauksissa käyttämiä välineitä. Toki itse tuloksen tai virallisen tilastoinnin kannalta ei ole merkitystä, minkälaisia tai minkä merkkisiä wedgejä, palloja tai draivereita kilpailijat pelatessaan käyttävät. Välinevalmistajille asia on sitäkin tärkeämpi.

Valtamerkit jylläävät toureilla, sillä on niillä käytössään paitsi huomattavat taustavoimat, myös maksukykyä hankkia talliinsa maailman eturivin pelaajia. Tämä taas luonnollisesti nostaa suuren yleisön kiinnostusta yhtiöiden tuotteita kohtaan.

Merkkien keskuudessa yksi himoituimmista titteleistä on kilpailun lukumääräkohtainen draivikuninkuus, joka meni viimeviikkoisessa PGA Tourin ohjelmaan kuuluvassa Sony Openissa pitkästä aikaa Titleistille.

Golfalan tutkimuksia tekevä Darrell Surveyn raportin mukaan Titleistin draiveri löytyi Waialae Country Clubilla käydyssä kilpailussa 45 pelaajan bägistä. Tämä oli 13 draiveria enemmän kuin seuraavaksi sijoittuneella brändillä.

Takavuosien draiverisuosikilla on ollut viimevuosina hieman vaikeampaa saavuttaa huippupelaajien suosio, sillä edellisen kerran Titleistin valmistamia draivereita löytyi Yhdysvaltain kiertueen turnauksessa eniten vuoden 2001 PGA Championshipissä. Kuivalle kaudelle kertyi siis mittaa yli 17 vuotta.

Merkillä on tänä vuonna myyntimarkkinoilla suuret odotukset TS-sarjan draivereita kohtaan. Titleistin uutuusmalli oli Honolulussa käytössä 38 pelaajalla, joista 11 käytti sitä viime viikonvaihteessa ensimmäistä kertaa.

Myös muut keskeiset mailatilastot (väyläpuut, hybridit, raudat, wedget ja putterit) Sony Openissa voittanut Titleist ajautui tällä vuosikymmenellä Callawayn, Pingin ja TaylorMaden varjoon. Se keskittyi suunnittelussaan liian paljon tarkkuustekijöihin, kun pahimmat vastustajat julkaisivat samanaikaisesti malli toisensa jälkeen palloa selvästi pidemmälle laukaisevia draivereita.

Viisaasti Titleist taisi toimia myös siinä, että se lanseerasi TS-sarjan normaalia aikaisemmin eli jo U.S. Openin yhteydessä.

Titleistin markkinointiosaston johtaja Josh Talge kertoi Golf Magazinen haastattelussa, että sen oli pakko tehdä TS-sarjasta edeltäjäänsä parempi kiinnittäen ennen kaikkea huomiota mailanpään ja pallon nopeuteen.

”Halusimme päästä eroon hitaan ja spinnaavan mailan maineesta, joka oli langennut Titleistin draivereille. Mittasimme joka ikisen pienenkin asian saadaksemme parempia tuloksia.”

Viisaasti Titleist taisi toimia myös siinä, että se lanseerasi TS-sarjan normaalia aikaisemmin eli jo U.S. Openin yhteydessä. Näin se sai hyvissä ajoin näkyvyyttä.

Tuoreita lukuja analysoitaessa on myös muistettava, että kaudella 2017–2018 kaikissa majoreissa sekä PGA Tourin ja WGC-sarjan kisoissa draiveritilaston ykköspaikan vienyt TaylorMade on vähentänyt olennaisesti tallipelaajiensa määrää.

Huippukiertueilla eniten käytettyjen draivereiden valtikka saattaa näistä lähtökohdista tänä vuonna vaihtua, joskin kausi on vielä nuori ja paljon ehtii tapahtua tälläkin saralla. Titleist voi olla TaylorMaden muuttuneen sopimusstrategian suurin hyötyjä, mutta näiden ohella Callaway ja Ping lienevät edelleen vahvasti kuvassa mukana.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje