Enntistä enemmän mistä valita. Titleist teki varsin radikaalin, mutta odotetun ratkaisun tuomalla markkinoille uuden AP3:n
Välineet |
24.8.2017

Titleist tuo markkinoille AP3 raudat

Jordan Spieth ja Justin Thomas lukeutuvat siihen jatkuvasti kasvavaan pelaajien joukkoon, jotka yhdistelevät eri malleista helpompia pitkiä mailoja ja tunnetta tarjoavia lyhyitä rautoja bägiinsä.

PGA Tourilla vuodesta 2005 käytetyin merkki rautamailoissa on ollut Titleist.

Kaudelle 2018 se tuo uutuutena AP3-rautasetin ja täydentää pitkien rautojen (2-4) T-MB mallistonsa täydeksi setiksi (2-pw).

Laatuun panostavalla Titleistilla on torstaina lanseeratussa 718-mallistossaan kuusi rautasettiä, AP1, AP2, AP3, T-MB, CB ja MB.

Jo vuosituhannen alkuvuosilta markkinoilla ollut, kahden vuoden välein uudistettu AP2, sekä tätä helpompi, harrastelijoiden suosima AP1 saavat rinnalleen AP3:n joka pyrkii yhdistämään näiden parhaat ominaisuudet.

Se on suunnattu hyville pelaajille, jotka haluavat lyönteihinsä lisää mittaa , sekä säilyttää nautinnollisen lyömisen tuntuman sekä klassisen ulkonäön mailassaan.

AP3:ssa on pyritty yhdistämään AP2:n korkea lentokaari ja AP1:n pituus.

Lyömistä helpottaa myös lavan koko, joka on AP2:sta suurempi.

Korkeaa MOI-arvoa, osuman tehoa, on haettu lavan ontolla rakenteella sekä raskaamman tungsten-metallin runsaalla käytöllä pitkien ja keskipitkien mailojen pohjassa sekä lavan kärjessä.

AP3 mallissa tungstenia on lapaa kohden 1,5 kertainen määrä (84,9 gr) AP2:een verrattuna.

”AP3:ssa on yhdistetty “game improvement” mailan tarjoama pituus ja anteeksiantavuus huippupelaajan arvostamiin hyvään tunteeseen sekä ulkonäköön”, suitsuttaa Titleistin markkinointiosaston varapresidentti Josh Talge.

AP1:n, AP2:n ja AP3:n uskotaan muodostavan Titleistilla noin 75 prosenttia rautasettien myynnistä.

Yhdistelmäsetit tulevat

Open Championshipin voittaja Jordan Spieth käytti Royal Birkdalessa jo 718 malliston T-MB rautakolmosta. Muut raudat olivat AP2 -mallistosta.

Justin Thomas on tällä hetkellä Titleistin tallin kuumin pelaaja Kuva: Getty Images

Justin Thomas yhdisteli PGA Championshipin voittaessaan kolmen rautasetin mailoja. Rautakolmonen oli 718 mallinen AP3, rautanelonen CB-mallistoa, lyhyet (5-pw) 718 MB-mallistosta.

Mikko Ilonen otti kesällä käyttöönsä 718 AP3 –sarjasta rautakolmosen ja nelosen. Keskipitkät ja lyhyet raudat (5-pw) ovat 718 AP2-mallisia, wedget Titleistin Bob Vokey Designia.

Titleistin rautaseteilllä on voitettu viimeisten kolmen kauden aikana kuusi majoria 12:sta.

Rautojen lisäksi se on käytetyin tuote myös hybrideissä, wedgeissä ( Vokey Design), puttereissa ( Scotty Cameron) ja palloissa.

Suomen markkinoilla Titleist on mailoissa ja palloissa liikevaihdoltaan suurin.

Titleist 718 rautasetit tulevat myyntiin samanaikaisesti (29.9) ympäri maailman. Jälleenmyyjillä niitä on räätälöitävinä myös Suomessa 14. syyskuuta alkaen.

 

 

Teksti: Teemu Tyry

Kommentit

Välineuutiset golfpisteessä ovat kilpagolfin lisäksi kiinnostavinta antia, koska välttämättä henkilökohtaisesti en niitä seuraa niin tiiviisti lehdistä, kiitos näistä. Voisiko kirjoituksissa kuitenkin kiinnittää huomiota siihen, että vähän vieraammat mutta kuitenkin yleiskielessä suomessa tunnettavat termit myös tarkistettaisiin ja käännettäisiin oikein. Esim. eksoottiselta kuulostava ”tungsten-metalli” on suomeksi volframi. Tekstistä syntyy kuva, että lähdemateriaalia on käännetty sen kummemmin sisältöä pohtimatta.

Kiitoksia aiheellisesta palautteesta,

Tässä yhteydessä tungsten on jätetty kääntämättä englanninkielisen sanan vakiinnuttua yleisemmäksi kotimaisessa golfin puhekielessä. Volframin käyttö jatkossa on perustellumpaa.

Yst. terv.
Teemu Tyry

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.