23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Titleist tuo markkinoille uudet draiverit ja puumailat

Lisää mittaa, tarkkuutta sekä säädeltävyyttä lupaa Titleistin uusi, syyskuun lopulla kauppiailla ”fitattavissa” oleva 917-mallisto. Oliver Lindellillä on jo käytössään malliston draiveri ja spooni.

Titleist uusii mailamallistonsa muita merkkejä harvemmin. Rautamailat ja hybridit tulevat markkinoille parillisina vuosina, draiverit ja väyläpuut parittomina. Luonnollista lipsumista tapahtuu mailojen lanseerauksessa. 917-mallisto on kaupanhyllyillä lokakuussa.

Acushnet emoyhtiön filosofiana on pitkään ollut Titleistin ja Foot-Joyn brändien vaaliminen ja  huolellinen tuotekehittely, jotta markkinoille tuotavissa välineissä olisi kuluttajaa kiinnostavia uutuuksia.

Lokakuussa kauppoihin tulevissa Titleist 917 draivereissa ja puumailoissa merkittävin tekninen uudistus on pohjan takaosaaan upotettava paino, jonka avulla pyritään löytämään paras mahdollinen lentokaari palloon, sekä säätelemään myös sivukierrettä.

”Draivereissa normipaino on 12 grammaa, väyläpuissa 14. Säätelyväli molemmissa on peräti kahdeksan grammaa. Uskon, että draivereissa suurin osa käytettävistä painoista asettuu 10–14 gramman väliin”, ennakoi Titleistin maajohtaja Teemu Vinni.

Kunkin mailan mukana tulee myös toinen saman suuruinen paino, jota käyttämällä painon voi asettaa joko fade- tai draw asentoon.

917-mallistossa on lisäksi kehitetty versio Titleistin 915-sarjassa käytössä olleesta, patentoimasta Active Recoil Channelista (voimaa tuottava joustava kanava lavan pohjaosassa).

Lapavaihtoehtoja on draivereissa (917D2 & 917D3) ja väyläpuissa (917F2 & 917F3) molemmissa kaksi.

Uuteen mallistoon tulee myös aiempaa laajempi varsivalikoima.

Kaupanhyllyille 917-mallisto tulee ympäri maailman lokakuun 21. päivänä. Suomessa kuluttajat pääsevät ”fittaamaan” tuotteita 13 eri jälleenmyyjällä jo syyskuun lopulla, omaan bägiin mailat saa kuitenkin vasta lokakuun 21. päivä.

Titleistin tekemien testien mukaan mailan tekniset uutuudet tuovat mailanpäähän lisävauhtia ja osumaan tehoa, joka lisää draiverilla pallon lentomatkaa 3–5 metriä verrattuna kahden vuoden takaiseen mallistoon.

Draiverien lähtöhinnaksi on asetettu 549 euroa, väyläpuiden suositushinta on 339 euroa.

Oliver Lindell otti suoraan testistä käyttöön

Avaukset ovat <a href=Oliver Lindellin pelin vahvimpia osasia. Kuva Ålandsbanken Finnish Openista." width="2128" height="1416" />

Avaukset ovat Oliver Lindellin pelin vahvimpia osasia. Kuva Ålandsbanken Finnish Openista.

Ensimmäisen European Tourin kisan Made in Denmark -tapahtumassa pelannut Oliver Lindell (26.) testasi Himmerland Golf & Spa Resortissa 917-sarjan draiveria ja  spoonia ottaen ne välittömästi käyttöön.

”Osuma tuntuu paljon aiempaa paremmalta molemmissa mailoissa. Huomaan myös sen, kuinka pallo etenee aiempaa pienemmällä spinnillä”, Lindell kertoo bäginsä uusimmista tuotteista

Jimmy Walker nousi vaisun alkukauden jälkeen PGA Championshipin voitajaksi varmistaen samalla paikkansa Ryder Cupiin.Kuva: Getty Images

Jimmy Walker nousi vaisun alkukauden jälkeen PGA Championshipin voitajaksi varmistaen samalla paikkansa Ryder Cupiin.Kuva: Getty Images

Pääkiertueiden pelaajilla mailat ovat olleet testissä ja käytössä kesäkuun lopulta asti. Jimmy Walker voitti PGA Championshipin tärkeänä työkalunaan Titleist 917D2 (8.5º) draiveri. Väyläpuut (917F2, 15º) ja (917F2, 18º) hän pisti bägiinsä elokuussa majorin voitettuaan.

“917D2 oli selkeästi nopeampi kuin aiempi malli. Siinä on parempi ääni ja tunne, lavan muoto osuu erinomaisesti silmääni”, Walker hehkuttaa.

“Löysimme fittauksen kautta sweet spotin alempaa kuin aiemmin. Näin sain vähennettyä spinniä. Uudella mailalla itseluottamukseni on tuulisissa olosuhteissa aiempaa parempi”, Walker jatkaa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje