Pallomyynti kattaa Golf Balancen koko vuotuisesta liikevaihdosta noin kymmenen prosenttia. Kuva: Jonas Grönqvist
Välineet |
9.4.2017

Titleist jyrää pallokaupassa − Wilson Staff tekee uutta nousua

Niin yksityis- kuin yrityspuolen top 10 on Golf Balancen pallomyynnissä lähes identtinen. Vilkaisu rautamailahyllyihin osoittaa, että eräästä suurta julkisuutta saaneesta uutuusmallistosta näyttäisi muodostuvan liikkeessä kauden ykköshitti.

Parhaiten myyvien golfpallojen suhteen tilanne on hieman samankaltainen kuin välinepuolella. Terävin kärki erottuu selvästi edukseen, joskin listaykkösen asema vaikuttaa tiukasti kiveen kirjoitetulta.

”Titleistin ProV1-mallit ovat olleet menestyneimmät tuotteet pallo-osastollamme liikkeen perustamisesta lähtien. Niiden myynti on pysynyt vuodesta toiseen kiitettävällä tasolla, niin yksityis- kuin yritysasiakkaat huomioiden”, Golf Balancen myyntipäällikkö Tommi Mäkinen sanoo.

Acushnet tekee isoja satsauksia lippulaivatuotteensa markkinoinnissa, mutta tärkein tekijä pallon houkuttelevuudessa löytyy pelillisistä ominaisuuksista. Haittaa ei varmasti ole siitäkään, että ProV1 saa monen huippupelaajan valintana runsaasti näkyvyyttä ammattilaiskilpailuissa.

Mielikuvat ovat isossa roolissa väline- ja tarvikehankintoja tehdessä. Kyllä ProV1 on siinä mielessä etulyöntiasemassa.

Muita Golf Balancen menekkilistan kärjessä olevia palloja ovat muun muassa Titleistin NXT Tour ja NXT TourS, Callawayn Chrome Soft ja Supersoft sekä WilsonStaffin DX- ja FG Tour -mallistot.

TaylorMaden uudet huippupallot TP5 ja TP5X ovat saaneet jo muutaman turnausvoiton, ja menestys on alkanut näkyä myös niiden myyntiluvuissa.

”Wilson ei ole aivan samanlaisessa loistovedossa kuin 2000-luvun alussa. Merkki antoi välillä niin pallojen kuin mailojen osalta muille turhan paljon tasoitusta, mutta on tehnyt lujasti töitä kuroakseen eroa uudelleen umpeen. Tosin pääsy aivan kärkituotteiden joukkoon on tänä päivänä yhä vaikeampaa, ja vaatii kovia satsauksia.”

”Mutta esimerkiksi juuri nuo mainiot FG Tour -pallot sekä FG Tour V6 – ja D300-raudat ovat merkki siitä, että sieltä ollaan tulossa.”

Mäkinen sanoo, että Tiger Woodsin pallosopimus Bridgestonen kanssa nosti hetkellisen kiinnostuspiikin merkin Tour B330 -malliston tuotteita kohtaan. Kun Woodsin fysiikka petti viimeisimmän paluun jälkeen, vähentyi myös pallon kysyntä. Bridgestonen e6 Soft – ja Lady Precept -pallot käyvät kuitenkin tasaisen hyvin kaupaksi.

Golfarit tykkäävät tarinoista. Joten olisi luonnollisesti paljon helpompaa myydä arvokkaimpia Bridgestonen palloja, jos Tiger olisi kunnossa, ja vieläpä pärjäisi turnauksissa.

Golf Balancen yritysmyynnissä merkkien ja mallien nokkimisjärjestys noudattaa samaa kaavaa kuin kuluttajapuolella. Logopallot tekevät parhaiten kauppansa lopputalvesta ja alkukeväästä, joten tähän aikaan vuodesta vietetään niiden kulta-aikaa.

”Yrityksen tyypillisin yksittäinen logopallotilaus on noin 30 tusinaa. Mikäli yritys järjestää firmakilpailun, jossa pelaajille jaetaan palloja kisalahjana, voivat tilausmäärät olla huomattavasti suurempiakin.”

Cobran tasamittaiset ykköshitti raudoissa

Cobran tasamittaisten rautojen kysyntä ja menekki on ylittänyt Golf Balancessa kaikki odotukset. Kuva: Cobra Golf

Tiedustellessa kevään eniten kiinnostusta herättäneitä rautoja, nostaa Mäkinen uutuusmallien joukosta esille yhden yllättäjän.

”Kaikki Cobran tasamittaiset (King F7 One ja King Forged One) raudat menevät saman tien, kun uusi erä on tullut. Tehtaan varastotilanne näyttää tällä hetkellä nollaa, mutta lisää pitäisi olla tulossa huhtikuun puolivälissä”, hän sanoo.

Huippugolfin nuorten tähtien joukkoon kuuluva Bryson DeChambeau on pelannut Cobran tasamittaisilla raudoilla menestyksekkäästi, ja on persoonallisella tyylillään ja ajattelutavallaan edistänyt entisestään käyttämiensä mailojen kiinnostavuutta.

Mailat ovat osoittaneet toimivuutensa, vaikka toki DeChambeaun kautta tehdyllä lanseerauksella on oma vaikutuksensa. Joka tapauksessa seiskan mittaiset pitkät raudat – esimerkiksi – saattavat avata monen golfarin rautapelaamiseen täysin uudenlaisia näkymiä.

Draiveripaletin kärkikaartista, Callaway, Cobra, Ping, TaylorMade ja Titleist, jokainen on tuonut tämän vuoden markkinoille vahvoja uutuuksia.

Mäkinen ei halua laittaa näiden brändien draivereita sen kummenpaan järjestykseen, mutta mainitsee viime vuosina takaisin menestysmerkkien joukkoon rytinällä nousseen Callawayn tuliterän GBB Epic -draiverin kysynnän olleen Golf Balancen liikkeissä varsin kiivasta.

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.