Onnistuiko putin linjaus ja oliko osuma puhdas? TaylorMaden uutuuspallon kuviointi antaa vastauksen - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Onnistuiko putin linjaus ja oliko osuma puhdas? TaylorMaden uutuuspallon kuviointi antaa vastauksen

Uusilla kolmionmuotoisilla kuvioilla varustetut TaylorMaden TP5-malliston pallot saapuvat Suomeen kuukauden kuluttua. Kuva: TaylorMade

Pehmeistä puttikäsistään tunnetuksi tullut Rickie Fowler ideoi pallon uudenlaisen suuntauskuvioinnin.

TaylorMade on hyödyntänyt vuosi sitten yhtiön pallotiimiin liittyneen Rickie Fowlerin näkemyksiä uuden pelivälineensä suunnittelussa. Maailman parhaiden puttaajien joukkoon lukeutuvan pelaajan palautteen myötävaikutuksella syntyi vastikään lanseerattu versio merkin TP5 Pix -pallosta.

Näkyvin muutos liittyy pinnan grafiikkaan, kaksiväristen kolmioiden korvattua entiset – vain Yhdysvalloissa myynnissä olleen pallon – liekkiä muistuttaneet kuviot. Niiden tarkoituksena on parantaa pallon näkyvyyttä ilmalennon aikana ja ennen kaikkea auttaa putin suuntaamisessa viheriöillä.

Uuden toteutuksen johdosta teksti ”TaylorMade” on printattu pallon kyljessä poikkeuksellisesti vain yhteen kohtaan.

Idea lähti Fowlerin aloitteesta. Hän katsoi, että toisen logon jättäminen pois tekisi sopivasti tilaa suuntaamista edistävälle ClearPath-kuvioinnille. 12 kolmiota muodostavat pallon rullatessa viheriöllä kaksi suoraa viivaa, mikäli putti on oikein kohdistettu ja osuma puhdas.

Viisi kilpailua PGA Tourilla voittaneella Fowlerilla oli suuntausidean ohella vaikutuksensa pallon pikseloitujen kuvioiden värimaailmaan. Hän pelasi opiskeluvuosinaan Oklahoma State -yliopiston Cowboys-golfjoukkueessa, jonka logon värit ovat oranssi ja musta. Samasta syystä  TP5x Pix -version numero on tyypillisen mustan sijaan oranssi.

TaylorMade kertoo Fowlerin käyttävän uutta TP5 Pix -palloa ensimmäisen kerran tällä viikolla pelattavassa Waste Management Phoenix Open -kilpailussa.

Kuvioidussa, 322 dimplen pallossa on täysin samanlainen teknologia kuin malliston valkoisessa pallossa. Tri-Fast-ydin parantaa nousukulmaa ja vähentää ilmanvastusta, kun taas pehmeä uretaanikuori edistää spinniä.

Kuoren alla neljä jäykempää kerrosta tuottavat suuremman pallonnopeuden ja paremman pompun osumassa. Taustalla on joustava HFM-materiaali, joka kohentaa energiansiirtoa ja kimpoaa nopeasti edistäen mainittua pallonnopeutta.

TaylorMade TP5 Pix -malliston pallot saapuvan merkin jälleenmyyjille 28. helmikuuta, ja niiden suositushinta on 58,00 euroa/tusina.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje