TP5 ja TP5x ottavat Tour Preferred -malliston paikan TaylorMaden pallosektorilla. Kuva: TaylorMade
Välineet |
28.12.2016

TaylorMaden uutuuspallot huokuvat energisyyttä

Maaliskuussa myyntiin tulevat TP5 ja TP5x korvaavat Tour Preferred -malliston yhtiön pallotuotannossa.

TaylorMade on lanseerannut joulukuussa kattavasti pitkän listan uutuuksia. Pallo-osastolla TP5 ja TP5x korvaavat yhtiön mallistossa Tour Preferred -malliston. Pitkään ja hartaasti uusia mallejaan suunnitellut yhtiö halusi tuoda markkinoille kaksi palloa, jotka tarjoaisivat pituudesta tai spinnistä tinkimättä riittävästi suorituskykyä.

Pesunkestävän, viisikerroksisen tour-pallon luomistyön keskeisin pointti liittyy asteittain muuttuvaan suunnitteluun, jossa kerrosten materiaali ja kompressio vaihtelevat.

Molempien pallojen kolme ensimmäistä kerrosta koostuvat Tri-Fast-kuoresta, joissa on erittäin matala kompressio (16 TP5:ssä ja 25 TP5x:ssä). Ulommaisen ytimen (24 TP5:ssä ja 35 TP5x:ssä) ja päällimmäisen kerroksen (44 TP5:ssä ja 55 TP5x:ssä) kompressio sen sijaan kasvavat progressiivisesti.

Tuloksena on parempi energiansiirto osumassa ja lisääntynyt pituus kaikilla täydellä svingillä lyötävillä mailoilla. Pehmeä, valu-uretaanista koostuva ulompi kuori ja napakka sisempi kuori (kaksi viimeistä kerrosta) puolestaan tarjoavat lähipelissä eliittitasoista spinniä ja kontrollia puskemalla ulompaa kuorta osumassa wedgen lapauriin.

Valinta kahden pallon välillä on varsin helppoa, sillä pituuden tai spinnin vuoksi ei ole tarvetta tinkiä kummankaan version kohdalla. TP5 antaa kuitenkin pehmeämmän tunteen (koko kompressio 83) ja hieman matalamman laukaisukulman, kun taas TP5x tuntuu hieman kovemmalta (koko kompressio 90) ja on laukaistavissa korkeammalle.

Molemmat uutuuspallot saapuvat TaylorMaden jälleenmyyjille maaliskuun alussa. Sekä TP5:n että TP5x:n suositushinta on 58 euroa/tusina.

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Tilaa Golfpisteen maanantaisin ja perjantaisin lähetettävä uutiskirje, niin pysyt ajan tasalla golfalan ilmiöistä ja uutisista! Tilaa kirje syöttämällä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään.

Kommentit

Oma kommentti