4.–11.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][9]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

TaylorMadelta iso liuta uutuuksia – myös onnistunut naisten sarja sai kasvojenkohotuksen

hot-list-banner

TaylorMaden uusi P790-sarja ilmestyy kauppojen hyllylle reilun kolmen viikon kuluttua titaaniversiota lukuun ottamatta. Kuva: TaylorMade

P790-mallisto täydentyi titaanista valmistetuilla raudoilla.

Loppukesä on golfvälinerintamalla uutuuksien esittelyn aikaa ja tällä osastolla TaylorMade on ollut viime aikoina ahkera. Alkuviikolla yhtiö lanseerasi useita tuotteita, joista osa on nähty jo isommilla kiertueilla merkin tallipelaajien bägissä.

Lanseerauksien joukossa P790-sarja koki uudistuksen käsittäen standardimallin ohella P790-titaaniversion sekä P790 UDI -”rautadraiverin”. P790 UDI (Ultimate Driving Iron) -mailaa saattoivat läheltä seuraamaan päässeet ihailla jo Open Championshipissä, missä muun muassa Tiger Woods ja Dustin Johnson pelasivat sillä.

Ensimmäinen P790-mallisto tuli markkinoille noin 1,5 vuotta sitten. Mailoista teki erilaiset useammasta materiaalista toteutettu valmistus. Lyöntipinta oli taottu ja rakenteeltaan ontot lavat oli täytetty SpeedFoamilla. Lisäksi mailoissa oli Thru-Slot Speed -taskut.

Uusien P790-rautojen lyöntipinnan takana on edelleen Speed Foamia, mutta muutoksiakin on tehty. Seitsemän prosenttia ohuempi lyöntipinta edistää COR-arvoa ja volframia lisättiin 15 prosenttia, jotta painopistettä saatiin syvemmälle. Yhtiö esitteli myös uuden PICT-teknologian, jonka tarkoituksena on ehkäistä aukeavia lyöntejä pitkillä raudoilla.

Pitkissä raudoissa on vähemmän offsetia ja lyhyissä raudoissa on aiempaa kompaktimpi ilme.

Verrattuna ensimmäisen sukupolven P790 UDI -mallistoon, uuden version lavan lyöntipintaa on ohennettu. Tällä on tavoiteltu lyöntipinnan suurempaa joustoa ja samalla kasvavaa pallonnopeutta. Myös painopisteen sijaintia on muutettu korkeamman MOI-arvon tavoittamiseksi.

Täysin uusi tuttavuus P790-tuoteperheessä on P790 Ti. Nimensä mukaisesti mailojen runko on valmistettu titaanista. Sen johdosta yhtiö on lisännyt lavassa volframia aina 119 grammaan saakka; lavan pohjassa sijaitsevan materiaalin avulla painopistettä on saatu pudotettua alemmas.

P790 UDI käy hyvin rautakakkosesta tai vaikkapa sijaistaa 17-asteisesta hybridiä. Kuva: TaylorMade

P790 Ti -raudoissa on odotetusti kevyemmät lavat, isompi sweet spot ja valmistajansa mukaan sen kaikkein joustavin Speed Pocket. Rautakahdeksikossa olevan ylimääräisen Speed Pocketin avulla voidaan työstää paremmin etäisyyksiä rautaseiskan ja -kasin ja rautakasin ja -ysin välillä.

P790 ja P790 UDI -mailat saapuvat merkin jälleenmyyjille 6. syyskuuta. P790 Ti -rautoja on puolestaan saatavana marraskuun kahdeksannesta päivästä lähtien.

Suositushinnat:

P790, teräs: 1399,00 euroa (3-PW)
P790, grafiitti: 1679,00 euroa (3-PW)
P790 UDI: 249,00 euroa (rauta-2/17-asteinen)
P790 Ti, teräs: 3199,00 (4-PW)
P790 Ti, grafiitti: 3399,00 (4-PW)

PGA Tourin ohjelmaan kuuluvassa 3M Openissa ensimmäisen kerran vilahdelleet Milled Grind 2 -wedget, ovat niin ikään nyt kaikkien ulottuvilla. TaylorMade esitteli samaan aikaan Milled Grind Hi-Toe ”Big Foot” -wedgen, joka menee puhtaasti niin sanotulle game-improvement-sektorille.

Yhtiön putterivalikoima sen sijaan täydentyi TP Patina -mallistolla, joka käsittää kolme blade- ja neljä mallet-versiota. Sekä uudet wedget että putterimallisto saapuu TaylorMaden jälleenmyyjille 6. syyskuuta.

Suositushinnat:

Milled Grind 2: 189,00 euroa (satiinikromi tai mattamusta)
Milled Grind Hi-Toe, teräs: 179,00 euroa
Milled Grind Hi-Toe, grafiitti: 199,00 euroa
TP Patina: 299,00 euroa

Naisille kolmannen sukupolven Kalea-mallisto

Hyvän vastaanoton saanut naisten Kalea-mallisto pysyy vastakin TaylorMaden tuotelinjastolla. Kevytrakenteiset mailat on suunniteltu hitaasti svingaavien naisten ohella myös junioreille ja seniorigolfareille.

Yhtiö on rakentanut mailat keskittyen maksimoimaan mailanpään nopeuden sekä laukaisukulman. Setti käsittää 430 cc -kokoisen draiverin ja kaksi väyläpuuta. Pitkät raudat on korvattu odotetusti hybrideillä, joissa on draiverin ja väyläpuiden tavoin käytetty yhtiön patentoimaa Speed Pocket -teknologiaa.

TaylorMaden Kalea-raudat ovat keveyt ja helppolyöntiset mailat. Kuva: TaylorMade

Mainittu teknologia lisää joustoa lyöntipinnan alaosassa tuottaen paitsi pallolle korkeamman laukaisukulman, myös lisää nopeutta ja anteeksiantavuutta.

Settiin kuuluu myös Spider Mini -putteri, joka on nähty aiemmin muun muassa Dustin Johnsonin ja Jason Dayn kädessä.

Mailoihin on kiinnitetty japanilaiset TaylorMade UltraLite 2.0 -varret, jotka joustavat pehmeämmin. Ne myös auttavat pysymään lavan suorempana osumahetkellä. Lamkin Comfort Plus -gripit tarjoavat pehmeämmän tunteen ja paremman kestävyyden.

Bägeissä on kolme erilaista värivaihtoehtoa, ja mallistoon kuuluu lisäksi Kalea-pallo. Kaksiosaisessa pallossa on pirteä React-ydin, minkä ohella pehmeästä ionomeeristä valmistettu kuori tuottavat maksimaalisen pituuden ja tunteen.

Suositushinnat:

Draiveri: 399,00 euroa
Väyläpuu: 279,00 euroa
Rescue (hybridi): 249,00 euroa
Raudat, 5 kpl: 679,00 euroa
Putteri: 279,00 euroa
Kärrybägi: 179,00 euroa
Pallot: 25,00 euroa/tusina

Koko Kalea-mallisto saapuu merkin jälleenmyyjille 6. syyskuuta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje