16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

TaylorMade uudisti koko M-tuoteperheensä

TaylorMade teki paljon pienempiä ja isompia muutoksia M1- ja M2-sarjan draivereihin, väyläpuihin ja hybrideihin.

TaylorMaden mailat ovat viime aikoina puhuttaneet huippugolfia seuraavaa maailmaa. Ovathan monet tähtipelaajat, kuten Rory McIlroy ja Tiger Woods, siirtyneet merkin draivereiden käyttäjiksi, kun Nike päätti aiemmin tänä vuonna vetäytyä välinemarkkinoilta.

Uusia välinesopimuksia kartoittavilla pelaajilla riittää jälleen testattavaa, kun TaylorMade julkaisi uudistetut M1- ja M2-draiverit, väyläpuut ja hybridit. Merkki lanseerasi samassa ”rytäkässä” myös uuden rautamalliston sekä TP5-pallon, jotka esittelemme myöhemmin.

Syyskuussa 2015 ensiesitelty M1-draiveri käsitti painoa säästävän persoonallisen seitsenkerroksisen hiilikomposiittikruunun. Se antoi yhtiölle enemmän pelivaraa rakentaa lavan pohjaan T-Track-systeemin, jonka avulla pelaajalla on mahdollisuus muokata pallon lähtökulmaa, spinniä ja lyönnin muotoa.

Vuoden 2017 version lavan kärkeen on asennettu ylimääräinen hiilipaneeli, minkä vuoksi hiilikomposiittia on saatu lisättyä 43 prosentilla edelliseen malliin verrattuna. Tämän kerrotaan tuottavan muun muassa optimaaliset laukaisuolosuhteet ja tarjoavan enemmän anteeksiantavuutta.

Kruunusta on pudotettu yksi hiilikomposiittikerros pois; siten myös 10 prosenttia ohuempi kruunu tekee mailasta kevyemmän. Mailan ”liitoshylly” on puolestaan 18 prosenttia lyhyempi, ja käytetty liima on puolet ohuempaa kuin ensimmäisessä M1:ssä.

Uutuuden painopiste on alempana ja liikuteltavat painot tarjoavat enemmän säätövaraa. T-muotoinen säätökisko on viidenneksen pidempi, ja siinä on raskaampi (12 grammaa) liu’utettava paino. Näin painopistettä voi muuttaa 64 prosenttia enemmän edestä taakse.

Kun paino on sijoitettu kokonaan taakse, se tuottaa TaylorMaden mukaan 300 rpm (kierrosta minuutissa) enemmän spinniä ja yhden asteen suuremman nostokulman, verrattuna siihen, kun paino on kokonaan edessä. Kärki-kanta-suuntaisella kiskolla on 15-grammainen paino, jolla voidaan säätää draw- tai fade-kierrettä.

M2-draiverin lyöntipinta kasvoi seitsemällä prosentilla. Kuva: TaylorMade

M2-draiverin lyöntipinta kasvoi seitsemällä prosentilla. Kuva: TaylorMade

Sekä halkaisijaltaan 440 että 460 kuutiosenttimetrin kokoisissa lavoissa on +/- 2 asteen nostokulmasäädettävyys. Yli 30 varsivaihtoehdon (ilman erillistä kustannusta) joukosta löytyvät muun muassa Fujikura Pro 56 XLR8, Mitsubishi Kuro Kage Dual Core TiNi 60 sekä Project X Hzrdus Yellow 65 -varret.

M1 460 -draiverin nostokulmavaihtoehtoja löytyy 8.5- ja 12.5-asteisen välillä yhteensä neljä kappaletta. Vasenkätiset loft-kulmat ovat 9.5 ja 10.5. M1 440 -draiverissa ei ole 12.5-asteista eikä vasenkätisiä versioita.

M2-draiverissa on 14 prosenttia suurempi hitausmomentti kuin viimevuotisessa versiossa. Yksi suunnittelun avaintekijöistä liittyy syvennettyyn, kevyestä 9-1-1 titaanista valmistettuun kärkiosaan. Se on mahdollistanut seitsemän prosenttia suuremman lyöntipinnan sekä pidennetyn lavan muodon. Pohjassa oleva speed pocket -ura on nyt syvempi, pyöreämpi ja joustavampi. Näin puoli tuumaa lavan keskipisteen alapuolelle kohdistunut osuma tuottaa palloon 1.61 km/h suuremman nopeuden ja 200 rpm vähemmän spinniä johdonmukaisemman lopputuloksen saavuttamiseksi.

TaylorMaden mukaan pallo ei menetä nopeuttaan hieman keskikohdan ulkopuolelle kohdistuneissa osumissa. Myös miellyttäväksi kuvailtua osuman ääntä on saatu muokattua lavan pohjassa olevien kolmen ulkoisen palkin ansiosta, jotka myös vakauttavat mailan runkoa.

M2-draivereiden nostokulmavaihtoehdot ovat 9.5, 10.5 ja 12. Jälkimmäistä loftia ei ole saatavana vasenkätisenä.

Uudistuneessa M-sarjassa kasvojenkohotuksen saivat myös väyläpuut ja rescue-mailat (hybridit). Edeltäjänsä tavoin M1-väyläpuussa on hiilikuitukruunu, joka alentaa mailan painopistettä ja johtaa korkeampaan laukaisukulmaan. Laajasti säädettävän mailan lavan pohjassa on yksi 25-grammainen paino, aikaisemmassa mallissa olleiden kahden 15-grammaisen painon sijaan. Se on liikuteltavissa kärki-kanta-suuntaisesti mahdollistaen draw- tai fade-kierteen muokkauksen.

Uusi speed pocket -ura tuottaa enemmän nopeutta, tarjoaa suuremman laukaisukulman ja vähentään spinniä aina 300 rpm saakka lavan alaosaan suuntautuneissa osumissa. Lisäksi uusi, teräksestä valmistettu vahva lyöntipinta tuottaa suuremman kimmoisuuden (korkeampi COR) kuin ennen.

M2-väyläpuun lapa on ensimmäisen sukupolven versiota kookkaampi. Kuva: TaylorMade

M2-väyläpuun lapa on ensimmäisen sukupolven versiota kookkaampi. Kuva: TaylorMade

Pelaajat, jotka pitävät anteeksiantavuudesta, suuremmasta laukaisukulmasta ja edellisen M2:n kaltaisesta kimmoisasta lavasta, mutta haluavat kuitenkin säädettävyyttä ja mahdollisuutta lyönnin muokkaamiseen, saattavat kiinnostua tästä mallista.

M1 väyläpuuta on saatavana seuraavilla vaihtoehdoilla: 3 (15 astetta), 3HL (17 astetta) ja 5 (19 astetta). Varreksi on valikoitunut Mitsubishi Rayon Kuro Kage TiNI.

Hieman isompi lapa sekä pidempi ja joustavampi speed pocket tekevät päivitetystä M2:sta edeltäjäänsä anteeksiantavamman. Parannettu speed pocket yhdistettynä vahvasta teräksestä tehtyyn ja yhtiön käänteiskartioteknologiaa hyödyntävään lyöntipintaan tuottavat suuremman pallonnopeuden ja enemmän pituutta epätarkoissa osumissa.

Hiilikuitukruunu ja lavan uritettu holkki siirtävät massaa alemmaksi tuottaen korkeammalle laukaistavia lyöntejä. Lavan pohjassa olevat ulkoiset palkit ja polymeeri parantavat osuman ääntä ja tunnetta.

M2 väyläpuuta valmistetaan seuraavilla nostokulmilla: 3 (15 astetta), 3HL (16.5 astetta), 5 (18 astetta), 5Hl (21 astetta) ja 7HL (24 astetta). Maila on varustettu TaylorMaden ReAx-grafiittivarrella. Mallistosta löytyy myös M2 Tour -versio, hieman kompaktimmalla lavalla.

M1- ja M2-Rescue-mailat jatkavat isoveljiensä jäljillä: M1 tarjoaa enemmän säädettävyyttä, kun taas M2 sisältää reilummin sisäänrakennettua anteeksiantavuutta.

M1 Rescue tarjoaa pohjan koverruksen ansiosta paremman ruohokontaktin. Kuva: TaylorMade

M1 Rescue tarjoaa pohjan koverruksen ansiosta paremman ruohokontaktin. Kuva: TaylorMade

Tämänhetkinen M1 on sileä, pitkälyöntinen maila, jota voi käsitellä kuin rautamailaa. Siinä on kaksi (3- ja 25-grammainen) painoa, joita voi hyödyntää neutraalin ohella fade-asetuksissa.

Uuden M1:n speed pocket tarjoaa lisää lyöntipinnan joustavuutta ja pallonnopeutta. Lavan pohjassa oleva 27-grammainen liu’utettava paino edistää aiempaa enemmän fade- tai draw-kierteitä. Pohjan pienemmän koverruksen tehtävänä on parantaa mailan ruohokontaktia. Jokaisessa lavassa on kolmen asteen (+/- 1.5 astetta) säätötoleranssi. Nostokulmavaihtoehdot ovat: 2 (17 astetta), 3 (19 astetta), 4 (21 astetta) ja 5 (24 astetta).

M2 Rescue on sopiva maila keski- tai korkeatasoituksellisille, jotka kaipaavat vakaata tunnetta svingissä ja osumassa. Samankaltaista vakautta on luvassa myös uuden sukupolven M2:ssa. Maila käsittää myös sisäänrakennetun draw-ominaisuuden, uritetun holkin (alempaa painopistettä ja osuman parempaa ääntä varten) sekä lähempänä lyöntipintaa olevan pidennetyn speed pocketin

Aiemman version tapaan M2:ssa ei ole nostokulman säätömahdollisuutta. Loft-vaihtoehdot ovat: 3 (19 astetta), 4 (22 astetta), 5 (25 astetta) ja 6 (28 astetta).

Kaikki M-sarjan uudet draiverit, väyläpuut ja rescuet saapuvat merkin jälleenmyyjille tammikuun lopussa.

M1-suositushinnat:

Draiveri, 579 euroa
Väyläpuu, 348 euroa
Rescue, 299 euroa

M2-suositushinnat:

Draiveri: 449 euroa
Väyläpuu: 279 euroa
Rescue: 229 euroa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje