14.–17.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[3][3]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

TaylorMade täydensi ”pelureiden” suosimaa P-sarjaa kolmella uutuusmallilla

hot-list-banner

Merkin tallipelaajien palautteella on ollut tärkeä merkitys valmistusprosessissa.

Välinevalmistaja TaylorMade on tuonut P-sarjaansa kolme uutta paremmille pelaajille suunnattua rautamallia. P770, P7MC ja P7MB korvaavat markkinoilla aiemmin olleet P730-, P750- ja P760- sekä edellisen sukupolven P770-raudat.

P770 säilyy nimenä uudessakin mallisarjassa, muuten kyseessä on olennaisesti muuttunut rauta muistuttaen lähinnä suosittua P790:ää. Malli on edeltäjäänsä verrattuna kompaktimpi, ja tarjoaa pitkissä raudoissa korkeamman laukaisukulman. Tämän taustalla ovat perinteisemmät nostokulmat ja pelaajien toiveiden mukaisesti kohennetut spinniominaisuudet.

P7MC ja P7MB käyvät valmistusprosessissa 2000 tonnia painavassa taontapuristimessa, jonka jälkeen maila on lähes lopullisessa muodossaan vaatien vain hienoista käsin tehtävää viimeistelyä.

Ensin mainittu täyttää merkin mallistossa muun muassa Matthew Wolffin ja Jon Rahmin käyttämän P750-mallin paikan. Rautojen muoto on klassinen ja on niissä minimaalisesti offsetia. Lavan taustapuolen rakenne edistää kontrollia ja tarkkuutta, kehäpainotuksen tarjotessa sopivasti anteeksiantavuutta. Suunnittelijat ovat myös lisänneet lyöntipinnan taakse massaa antaakseen lisää tukea osumakohtaan.

P7MB on täysverinen muscleback-rauta, jossa on ohut ylälinja, kapea pohja ja vain aavistus offsetia – jopa vähemmän kuin edeltäjässään P730:ssa. Hiiliteräksestä taotussa lyöntipinnassa on tuhdit urat, jotka mahdollistavat hyvät lyönninmuokkausominaisuudet ja kontrollin. TaylorMaden tallipelaajiin kuuluva Rory McIlroy halusi mallin pitkiin rautoihin vähemmän offsetia, toisaalta P7MB:n lavat ovat nyt 1,4 millimetriä pidemmät kuin P730-raudoissa.

Uutuudet saapuvat TaylorMaden jälleenmyyjille 4. syyskuuta. Seitsemän raudan suositushinta on kaikissa malleissa 1399, 00 euroa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje