TaylorMade syrjäytti titaanin ja päällysti uutuusdraiverinsa osumapinnan hiilikuidulla - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

TaylorMade syrjäytti titaanin ja päällysti uutuusdraiverinsa osumapinnan hiilikuidulla

TaylorMadella on pidempiaikaisia suunnitelmia hiilikuidun varalle. Vakuutena tästä yhtiö rakensi ison hiilikuituosia valmistavan tehtaan. Kuva: TaylorMade

Lähes koko vuosituhannen ajan hiilikuidun käyttöönottoa jalostanut yhtiö sanoo suurimman hyödyn perustuvan painonsäästöön.  

TaylorMade on lanseerannut uuden Stealth-puumailamalliston, jonka keskiöön nousee hiilikuidusta valmistettu lyöntipinta. Titaanin syrjäyttäneen materiaalin käyttöönottoa ei voi pitää hätäisenä ratkaisuna, sillä taustalla on 20 vuoden tutkimus- ja kehitystyö yhtiön suunnitteluosastolla.

Suurin hyöty perustuu TaylorMaden mukaan painonsäästöön. Stealth-draiverin lyöntipinta painaa 26 grammaa eli 40 prosenttia vähemmän kuin samankokoinen, titaanista valmistettu osumapinta. Tämän ansiosta siitä on voitu tehdä 11 prosenttia suurempi kuin yhtiön edellisessä, SIM 2 -mallissa.

Stealthin lyöntipinta koostuu 60 ohuesta hiilikuitulevystä, jotka on kudottu yhteen. Lyöntipinnan yläosassa on käytetty uretaania. Se on varustettu nanokuviolla, joka luo optimaalisen kitkan mailan ja pallon välille kaikenlaisissa olosuhteissa.

Suorituskyvyn näkökulmasta hiilikuituinen osumapinta lisää pallonnopeutta keveyden ja suuremman kokonsa ansiosta.

Ensimmäisen hiilikuidusta valmistetun lyöntipinnan toi 2000-luvun alussa markkinoille Callaway, Big Bertha C4 -mallissaan. TaylorMade testasi hiilikuidun toimivuutta lavan osumapuolella kymmenkunta vuotta sitten esiteltyään ainoastaan Japanissa myyntiin tulleen Gloire Reserve -draiverin. Nyt yhtiö näyttää olevan materiaalin osalta valmis kattavampiin satsauksiin investoituaan hiljattain suureen, hiilikuituosia tuottavaan tehtaaseen.

Yhtiö ilmoitti kohdanneensa teknisiä haasteita Stealthia luodessaan. Hiilikuitu tunnetaan lujuudestaan ja keveydestään, mutta sitä ei ole luotu suuria törmäysvoimia varten.

”Onnistuimme voittamaan 20 vuoden aikana erilaisia esteitä ja luomaan lukemattomia toimivia teknisiä ratkaisuja”, TaylorMaden tutkimus- ja kehitysosaston johtaja Tom Beach sanoi.

Stealth-draiverin lyöntipinta koostuu 60 ohuesta yhteenkudotusta hiilikuitulevystä. Kuva: TaylorMade

Uusia draiverimalleja on neljä, joista Stealth Plus tuottaa vähiten spinniä. Hiilikuidun ansiosta säästyneen painon seurauksena TaylorMaden insinöörit suunnittelivat lapaan kiskon, jossa on 10 gramman liikuteltava paino. Sen avulla pelaaja voi muunnella pallon lentorataa mieleisekseen.

Stealth-mallissa kevyt 60x Carbon Twist -lyöntipinta on mahdollistanut painopisteen sijoittamisen alas ja syvälle lavassa. Tämä tarjoaa Plus-versioon verrattuna 15 prosenttia isomman MOI-arvon. Maila tuottaa myös 200–300 rpm suuremman spinnin kuin Stealth Plus.

Naisten mallissa on Stealth HD:n kaltainen draw-ominaisuus yhdistettynä korkeaan MOI-arvoon. Lapa on muita versioita kevyempi ja mailan värimaailma poikkeaa malliston mustan ja punaisen sävyttämästä ilmeestä.

Yhtiö esitteli samanaikaisesti myös malliston väyläpuut, hybrdin ja game improvement -raudat. Stealth Plus -väyläpuun kruunu (lavan yläpuoli) on 12 prosenttia suurempi kuin SIM 2 Titaniumissa. Edeltäjänsä tavoin, tour-tason väyläpuun lavan halkaisija on 175 kuutiosenttimetriä. Zatech-titaani-lyöntipinta on niin ikään 12 prosenttia suurempi sallien hieman enemmän virhemarginaalia epätarkoissa osumissa.

Laajemmalle pelaajajoukolle tarkoitetun Stealth-mallin uuden hiilikuitukruunun ansiosta painoa on voitu siirtää alas ja taaksepäin isokokoisemmassa (190 cc) lavassa. Stealth Women’s -mallissa ominaisuudet ovat samat, mutta lapa on jonkin verran kevyempi.

Hybrideissä linja on väyläpuiden kaltainen. Stealth Plus on muotoilultaan kompaktimpi kuin anteeksiantava Stealth. Jälkimmäisessä hiilikuitukruunun käyttö on vapauttanut painosta seitsemän grammaa. Näin painopiste on saatu alemmaksi, mikä takaa pallolle korkeamman lähtökulman ja enemmän vakautta osumassa.

Uusi Stealth-mallisto käsittää myös huhtikuussa kauppoihin saapuvat game improvement -raudat. Kuva: TaylorMade

Jokaisen hybridimallin lyöntipinta on valmistettu C300-teräksestä täydennettynä yhtiön vakiintuneella Speedpocket-teknologialla.

Suositushinnat:

Draiverit

Stealth Plus, 649,00 euroa
Stealth ja Stealth HD, 629,00 euroa

Väyläpuut

Stealth Plus, 449,00 euroa
Stealth, 359,00 euroa

Hybridit (Rescuet)

Stealth Plus, 329,00 euroa
Stealth, 299,00 euroa

Stealth-raudat, 162 euroa/kpl (teräs) ja 183 euroa/kpl (grafiitti)

Kaikkien mallien ennakkomyynti on jo alkanut TaylorMaden jälleenmyyjillä. Draiverit, väyläpuut ja hybridit saapuvat liikkeisiin 4. helmikuuta ja raudat 1. huhtikuuta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)