- Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[0][0]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

TaylorMade muotoili puunsa uudelleen – luvassa lisää nopeutta ja anteeksiantavuutta

TaylorMade SIM -draiverin muotokieli poikkeaa olennaisesti edeltäjiinsä verrattuna. Kuva: TaylorMade

Merkki ulottaa nyt tärkeimmän teknologisen osaamisensa hybridiin saakka.  

TaylorMade on esitellyt isoista brändeistä ensimmäisenä vuoden 2020 uutuusdraiverinsa, väyläpuut ja hybridin. Tarkimmat välinefriikit saattoivat bongata jo viime viikonvaihteessa Havaijilla pelatun PGA Tourin kisan yhteydessä, että merkin tallipelaajiin kuuluvien Jon Rahmin ja Dustin Johnsonin puumailojen suojissa pilkisteli tuoreen mallisarjan nimi: SIM.

Draiverit

SIM muodostuu sanoista Shape In Motion, mikä perustuu lavan pohjan epäsymmetriseen rakenteeseen. Tämän kerrotaan vähentävän aerodynaamista vastusta downsvingin viimeisen metrin aikana maksimoiden mailanpään vauhdin hieman ennen osumaa.

Malleja on kaikkiaan kolme – SIM, SIM Max ja SIM Max D. Jokaisen draiverin lavassa on korotettu kruunu ja pohja, jotka parantavat ilmavirtausta svingin aikana. Kohonnutta painopistettä torjutaan lavan takaosassa olevan raskaan teräspainon eli niin sanotun Inertia Generatorin avulla. Se siirtää painopistettä alemmas, parantaa laukaisukulmaa, lisää anteeksiantavuutta ja auttaa ilmavirran kulkemaan nopeammin mailanpään ohi downsvingin aikana.

TaylorMade SIM -draiverissa on kymmengrammainen liukupaino, jolla voi tuottaa noin 20 metrin edestä draw- tai fade-kierrettä. Kuva: TaylorMade

SIM Max -draiverin suurempi anteeksiantavuus perustuu kahdeksan prosenttia kookkaampaan lyöntipintaan ja lavan takana olevaan raskaampaan teräspainoon. Vielä enemmän draw-kierrettä tuottavassa SIM Max D -versiossa on puolestaan 18 prosenttia suurempi lyöntipinta kuin SIM:issä. Tässä mallissa ylälinjan maalaus saa lavan näyttämään avoimemmalta tähtäyshetkellä.

Uutta on myös erittäin kevyt kromihiilikruunu, jonka valkoinen ylälinja luo kontrastin mustan lyöntipinnan kanssa. Se auttaa asettamaan pallon selkeämmin keskelle ja edistää suuntausta. Aiemmista, M5- ja M6-malleista tuttua on Speed Injected Twist -lyöntipinta, joka tarjoaa nyt progressiivisena versiona tarkemman suorituskyvyn.

SIM

Suositushinta: 579,00 euroa
Nostokulmat: 8, 9 ja 10.5 astetta
Varret (hyllyversio): Mitsubishi Diamana S Limited 60 sekä Project X HZRDUS Smoke Green 70

SIM Max ja SIM Max D

Suositushinta: 529,00 euroa
Nostokulmat: 9, 10.5 ja 12 astetta
Varret (hyllyversio): Fujikura Ventus Blue 6 ja Ventus Red 5. UST Mamiya Helium (SIM Max D)

SIM Max D -mallissa on 18 prosenttia suurempi lyöntipinta kuin SIM-draiverissa. Kuva: TaylorMade

Väyläpuut

TaylorMaden V Steel -design tekee uuden tulemisen 180 kuutiosenttimetrin kokoisessa SIM-väyläpuussa. 80-grammainen pohjapaino tuottaa matalan painopisteen, mikä lisää pallonnopeutta, nostaa laukaisukulmaa ja parantaa anteeksiantavuutta lavan alaosaan kohdistuneissa osumissa.

Kyseessä on myös ensimmäinen kerta, kun TaylorMade käyttää titaania metallipuun ja tässä tapauksessa sen lyöntipinnan valmistuksessa. Titaani parantaa lyöntipinnan lujuutta, ylläpitäen samalla sen korkeatasoista muokattavuutta. Lavan pyöristetty etureuna puolestaan kohentaa lavan etureunan ensikontaktia nurmeen, kun taas V Steel -pohja nostaa kanta- ja kärkialueita maasta ylös edistäen mailan monipuolisuutta.

Isompikokoisen (185 cc) SIM Max -väyläpuun lyöntipinnan valmistuksessa on käytetty C300-terästä. TaylorMaden mukaan pitkälyöntinen maila tarjoaa suuremman laukaisukulman ja paremman lentoradan lisäksi edistyneempää pelattavuutta. Kookkain (190 cc) väyläpuu, SIM Max D, on anteeksiantavin malli sopien pelaajille, jotka kaipaavat lyöntiinsä myös draw-kierrettä.

Vuonna 2019 esitellyn Twist-lyöntipinnan tarina jatkuu draivereiden ohella pienemmissä puissa. Sen tehtävänä on lieventää kärki- ja kantaosumien aiheuttamaa epätarkkuutta. Vaikka lyöntipinnan konsepti on saman kuin draivereissa, sen tarkka geometria poikkeaa jonkin verran mailojen erilaisuuden vuoksi.

SIM-väyläpuun osumapinta on valmistettu titaanista. Kuva: TaylorMade

TaylorMaden patentoiman Speed Pocketin tarkoitus on lisätä koko lyöntipinnan mitalla pallonnopeutta ja kohentaa anteeksiantavuutta matalissa osumissa. Kourussa oleva insertti on asetettu samalle tasolle pohjan kanssa, mikä parantaa jälkimmäisen vuorovaikutusta ja poistaa nurmen aiheuttamaa vastusta.

SIM

Suositushinta: 419,00 euroa
Nostokulmat: 14, 15 ja 19 astetta

SIM Max ja SIM Max D

Suositushinta: 299,00 euroa
Nostokulmat: 14, 15, 18, 21 ja 24 astetta (Max). 16, 19 ja 22 (Max D)

Hybridi

TaylorMade hyödyntää V Steel -teknologiaansa ensimmäisen kerran myös hybridissä. Sen kerrotaan parantavan nurmikontaktia ja vähentävän kitkaa lyödessä erilaisilta alustoilta. SIM Max Rescue -hybridin uudelleen muotoiltu etureuna lisäksi kohentaa pelattavuutta ja osumaa. Pyöreämpi kärki sekä muokattu lapakulma antavat mailalle tähtäyksessä luottamusta edistävän olemuksen.

Hybridissä on käytetty samaa C-300-teräksestä valmistettua lyöntipintaa kuin SIM Max -väyläpuussa. Tämä parantaa pallonnopeutta, kestävyyttä ja yleistä suorituskykyä. ”Korjaavat” teknologiat, Twist Face ja Speed Pocket edistävät myös anteeksiantavuutta epätarkoissa osumissa.

Uuden hybridin kärki on pyöreämpi, lisäksi lapakulmaa on muokattu. Kuva: TaylorMade

SIM Max Rescue

Suositushinta: 249,00 euroa

Nostokulmat: 19, 22, 25, 28 ja 31 astetta

Kaikki uutuudet saapuvat merkin jälleenmyyjille 7. helmikuuta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje