23.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][31]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Tarkoista raudoistaan tunnettu Mizuno tekemässä uutta ”aluevaltausta”

Mizuno haluaa tulla tunnetuksi myös isolapaisemmista raudoistaan. Kuva: Mizuno Golf

Perinteinen välinesivusto nimitti JPX919 Hot Metal -mailat vuoden kiinnostavimmiksi game improvement -raudoiksi.

Golfvälinevalmistaja Mizuno on niittänyt vuosikymmenten ajan mainetta pienilapaisempien, tarkkojen rautojen valmistajana. Viimeisimmistä malleista JPX900- ja JPX919 Tour -raudoilla on voitettu neljä major-titteliä.

Tästä Mizunon on kiittäminen maailmanlistan ykköstö Brooks Koepkaa, jolla ei tosin ole sopimusta brändin kanssa. Mizuno onkin yksi isojen kiertueiden suosituimmista rautamerkeistä sopimuksettomien pelaajien keskuudessa.

Japanilaisbrändin ammattilaistalli on kuitenkin kokenut viime aikoina huomattavan laajennuksen. Merkin rautoja sopimuspelaajista käyttävät tällä hetkellä muun muassa Eddie Pepperell, Chris Kirk, Jhonattan Vegas, Keith Mitchell, Luke Donald, Oliver Fisher ja Lucas Glover.

Mizuno ei ilmiselvästi halua enää kanonisoitua vain kilpapelaajien rautojen tekijäksi. Laajemmat markkinat kiinnostaa, mistä selvänä osoituksena on tuoreet satsaukset isolapaisten game improvement -rautojen puolelle.

Tuloksena on ollut onnistuneet JPX919 Hot Metal -raudat, jotka arvostettu välinesivusto MyGolfSpy.com nimitti vuoden kiinnostavimmiksi pelinparannusraudoiksi.

Mainintaa voidaan pitää merkittävänä, sillä sivusto testasi 17 kategoriassaan parhaiksi luokiteltua rautamallia yli 10 000 lyönnin edestä. JPX919 Hot Metal -raudat keräsivät huomiota tarkkuuden ohella muun muassa tuntumallaan ja ulkonäöllään.

Lapa ja sen vaihtelevan paksuinen, hyvän kimmokkeen tarjoava lyöntipinta on valmistettu Chromoly 4140M -teräksestä. Saumattoman, yhdestä kappaleesta tehdyn cup facen kerrotaan antavan lyöjälle hyvää palautetta isommilla pallonnopeuksilla.

Uudistettu runko on kantaosasta auki edistäen vakautta, laukaisukulmaa ja kontrolloidumpaa lentokorkeutta. Lavan alaosan Sound Ribsit tekevät mailan äänen miellyttäväksi ja tuntuman pehmeäksi.

Settiin on saatavana myös gap-, sand- ja lob-wedge, jotka on valmistettu pehmeämmästä X30-teräksestä. Lavan urat ja lyöntipinta on tarkkuusjyrsitty edistäen spinniä ja kontrollia viheriöiden ympäristössä.

Mizuno JPX919 Hot Metal -rautojen (4–PW) suositushinta on 1085,00 euroa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje