Tapio Pulkkasen kasvot tulevat golfia seuraaville tutuiksi mainoskampanjoiden kautta myös muualla kuin Euroopassa. Kuva: Getty Images)
Välineet |
11.2.2018

Tapio Pulkkanen sai paikan Callawayn kansainvälisen markkinoinnin kasvona

Challenge Tourin ykkönen komeilee golfalan jätin mainosmateriaaleilla ja videoilla kauden aikana ympäri maailman.

Tapio Pulkkanen on ensimmäinen suomalaisgolfari, jota käytetään yksinään maailman johtaviin lukeutuvan brändin markkinoinnin kasvona.

Callawayn nimekkäimpiä sopimuspelaajia ovat mm. Phil Mickelson, Henrik Stenson, Sergio Garcia, Jim Furyk, Branden Grace sekä Marc Leishman.

Callaway teki ennen kautta 2018 Pulkkasen kanssa merkittävän sopimuksen, josta on jo nähty merkkinä brändin logo hänen tuotemerkikseen jo amatööriaikoina muodostuneessa hatusssaan

Sopimuksen puitteissa kotkalaisen bägissä on nyt 14 Callawayn mailaa, siihen sisältyvät myös vaatteet ja pallo, sekä luonnollisesti oikeus käyttää Pulkkasta markkinoinnissa.

”Käytämme Pulkkasta laajasti kansainvälisessä markkinoinnissamme asusteiden osalta. Tapion kuvat koristavat erityisesti vaatepuolen katalogeja. Teimme hänen kanssaan jo loppusyksystä videoita ja runsaasti kuvamateriaaleja, jotka tulevat näkymään Euroopan lisäksi myös USA:ssa”, kertoo Callawayn asusteosaston Pohjoismaiden johtaja Helen Akesson.

Pulkkanen viihtyi kuvauksissa

Ensimmäiset videot ja still-kuvat tehtiin jo marraskuun lopulla Lontoossa hulppealla Stoke Parkin kentällä.

”Olihan se minulle uusi ja opettavainen kokemus. Ymmärtääkseni meni ihan ok osaltani. Yllättävän paljon kuvausten ja videoiden otto vei aikaa. Hauskin yksityiskohta oli sateen tekeminen spriklerien avulla”, Pulkkanen kertoo kokemastaan.

Hän on pelannut Callawayn mailoilla jo muutaman vuoden, vain spooni oli vielä edelliskaudella muun merkkinen.

”Callawayssa kiinnostuksen herättivät wedget sekä luonnollisesti Odysseyn putterit. Pisimpään bägissäni onkin ollut nykyinen Odysseyn Metal x milled #2, johon löytyy luottoa. Raudoissa parasta on minulle tärkeä pehmeä tuntuma osumassa.”

Draiveri on Pulkkasen syömähammas, jonka käyttöä yleisö seuraa tavallista suuremmalla mielenkiinnolla odottaen pitkiä, yli 300 metrin päähän päätyviä lyöntejä.

”Sain oikein hyvän tatsin edelliskaudella Callawayn Epiciin. Olen kokeillut tätä uutta Rogue mallista, mutta nykyisen syrjäyttäjäksi siitä ei vielä ainakaan seuraavassa kisassa ole. Draiverin vaihtaminen on ollut minulle hankalaa viimeisten vuosien aikana. On hyvä olla tuntuma siihen, mihin missatut lyönnit menevät”, Pulkkanen määrittää.

Kausi jatkuu Omanissa ja Qatarissa

Edellisviikolla Pulkkanen harjoitteli Dubaissa, josta hän siirtyy Omaniin valmistautumaan torstaina käynnistyvään ET:n kisaan.

Kaudella 2017 samalla kentällä pelatussa Challenge Tourin päätöskilpailussa Pulkkanen pelasi kolme kierrosta lähes kärjen tahtiin, mutta toisen kierroksen tulos (83) vei mahdollisuudet.

ET:n kauden 2018 aikana Pulkkanen on pelannut kolme kilpailua. Hän sijoittui kolmanneksi joulukuussa Joburg Openissa, kahdessa muussa tuloksena on ollut karsiutuminen.

 

Teksti: Teemu Tyry

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.