Callawayn uusi Sure Out -wedge nostaa pallon vaivatta hiekasta, vaikka lavan lyöntipinta on kohtisuorassa. Kuva: Callaway Golf
Välineet |
30.4.2017

Sure Out -wedge on Callawayn vastaus keskivertoharrastajan bunkkeriongelmiin

Lähinnä harrastajien opettamiseen nykyään keskittynyt tähtivalmentaja Hank Haney ja Callaway suunnittelivat helpon sand wedgen.

Callaway on tuonut markkinoille wedgen, jonka yksiselitteinen tehtävä on eliminoida kylkiosumat tai paksut lyönnit hiekkaesteessä.

Siinä missä suurin osa tämän päivän wedgeistä keskittyy lyöntipinnan urateknologiaan sekä loftin ja bouncen permutaatioon, Callawayn Sure Out tyytyy julistautumaan vain pelastajawedgeksi.

Vaikka bunkkerilyönnit ja toisaalta myös chipit ja pitchit tuottavat päänvaivaa harrastajien keskuudessa, eivät merkittävimmät valmistajat yleensä tuhlaa voimavarojaan ”perusjuttuja” helpottavien wedge-mailojen valmistukseen.

Tunnetuimmista merkeistä vain Cleveland (Smart Sole), Tour Edge (10ut Plus) ja Fourteen (H-030) ovat ennen Callawayta uskaltautuneet tämän vuoden markkinoilla kyseiselle sektorille.

Callaway on luottanut Sure Out -wedgen suunnittelussa valmentajaguru Hank Haneyn näkemyksiin täydennettynä yhtiön teknologisilla hevosvoimilla. Tiger Woodsin ja monen muun kiertuepelaajan taustalla toiminut Haney on viime vuosina keskittynyt lähinnä klubigolfareiden opettamiseen. Hän katsoo, että lähipeli ja ennen kaikkea bunkkeri sisältävät suurimmat puutteet harrastajan lyöntirepertuaarissa.

”Tavallisen sand wedgen lavan avaaminen tuottaa ihmisille isoja ongelmia, ja suorastaan hirvittää monia keskivertoharrastajia. Toinen kammo liittyy hiekkaan svingaamiseen, ja tarkemmin hiekan tarjoamaan vastukseen”, Haney sanoi.

”Yksi päämääristämme Sure Outin kohdalla olikin valmistaa maila, joka kokee mahdollisimman vähän vastusta hiekassa. Siten myös ne golfarit, joilla on hyvin alhainen mailanpään nopeus, saisivat pallon helpommin bunkkerista ylös.”

Oversize-kokoisen Sure Out -wedgen lyöntipinnassa on 17 jyrsittyä uraa, jotka kulkevat halki koko lavan. Toimivuuden kannalta keskeisin ominaisuus löytyy eri osoitteesta liittyen korkean bouncen pohjaan, jossa on suurempi kaarevuus etureunasta takareunaan.

Kyseinen kaarevuus tai kallistuskulma sallii pelaajan asettaa lavan suoraan ja svingata tavallisella svingipolulla, ulkoa sisään -version sijaan. Sure Out toimii myös vajaissa pitcheissä ja korkeissa lyönneissä. Leveän ja kaarevan pohjan vuoksi pelaajan ei tarvitse avata lapaa saadakseen pallon korkealle.

Callawayn Sure Out -wedgeä on saatavana 58- ja 64-asteisena vaihtoehtoina. Molemmat voi valita joko kevyellä teräs- (KBS 90) tai grafiittivarrella (UST Wedge 65). Mailaa on saatavana merkin jälleenmyyjiltä, ja sen suositushinta on 119 euroa.

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Tilaa Golfpisteen maanantaisin ja perjantaisin lähetettävä uutiskirje, niin pysyt ajan tasalla golfalan ilmiöistä ja uutisista! Tilaa kirje syöttämällä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään.

Kommentit

Oma kommentti