26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Srixon rynnii mailamarkkinoille uudella Z-sarjalla

Z545 on uusista malleista pitkälyöntisin ja anteeksiantavin.

Cleveland/Srixon on viime vuosina satsannut paljon Clevelandin mailojen kehittämiseen, kun Srixonin brändiä on kehitetty pallopuoli edellä. Srixon Z-star onkin vallannut vahvan jalansijan pallomarkkinoilla hyvän hinta-laatusuhteensa ansiosta, ja liekö juuri pallojen menestys ollut taustalla, kun Srixonin uuden mailamalliston nimeä on pohdittu?

Srixon tuo ensi kaudelle valikoimiinsa lähes täyden Z-sarjan tuoteperheen draiverista, väyläpuiden ja hybridien kautta rautamailoihin.

Raudoissa merkki lanseerasi lokakuun alussa kolme uutta mallia: Z-945, Z-745 ja Z-545, jotka kaikki ovat taottuja ja Japanissa valmistettuja. Tarjolle tullee myös Z-U45, joka on niin sanottu draivirauta. Rakenteeltaan onttoa, mutta ulkonäöltään perinteistä rautamailaa muistuttavasta mallia on saatavilla 18-, 20- ja 23-asteisena.

Z945 on perinteinen blade.

Z945 on perinteinen blade.

Raudoista blade ja kehäpainotteiset Z-945 ja Z -745 ovat enemmän kilpapelaajien mieleen, kun Z-545 on lapamalli, joka sopii paremmin korkeammalla tasoituksella pelaavalle harrastajalle. Sen lavan takaosassa on onkalo, joka yhdessä ohuemman lavan osumapinnan kanssa kasvattaa lyöntipituutta. Z-sarjan mailoja on myös mahdollista yhdistellä omien mieltymysten mukaiseksi setiksi.

Lavat on taottu 1020-hiiliteräksestä, jonka alhaisempi hiilipitoisuus useimpien kilpailijoiden tuotteisiin verrattuna tarjoaa Srixonin mukaan erittäin kestävän ja tunnokkaan lavan, myös pallon lähtönopeus on huippuluokkaa. Kaikissa malleissa pitkien rautojen (3–6) pelattavuutta on parannettu lisäämällä volframipaino lavan kärkeen. Lavoissa on laserkarhennus, joka parantaa pituus- ja spinnikontrollia.

Uusi patentoitu Tour V.T. -pohja nostaa lavan etureunan ja laskee takareunan bouncea muodostaen V:n muotoisen pohjaprofiilin. Rakenne pienentää testien mukaan lyöntien hajontaa kaiken tasoisilla pelaajilla.

Srixon lupaa mailoihin tour-tason mittatilauspalvelut erittäin nopeilla toimitusajoilla. Lisäksi Suomen maahantuojalla on myös käytössään tehtaan moottoroitu vääntökone, jolla loft- ja lie-kulmien säätöjä voidaan tehdä asiakkaan odottaessa.

Srixonin jälleenmyyjäverkosto tulee olemaan brändin mukaisesti suhteellisen kapea. Rautasettien myyntihinta on Yhdysvaltojen markkinoilla noin 1000 dollaria, joten Suomessa hintataso tulee todennäköisesti asettumaan samoihin lukuihin. Puumailat ja hybridit saapuvat Suomen markkinoille vielä tämän syksyn aikana.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje