Titleistin Vokey SM7 -wedget ilmestyvät kauppojen hyllyille maaliskuun alkupuolella. Kuva: Titleist
Välineet |
6.2.2018

SM7-sarja on ”wedge-velho” Bob Vokeyn tuorein voimannäyttö

Maaliskuussa myyntiin tuleva Titleist Vokey SM7-mallisto käsittää 23 erilaista loft-, bounce- ja grindauskombinaatiota.

Bob Vokeyllä tuntuu riittävän ehtymättömästi virtaa. Mailasuunnittelun grand old man täyttää ensi vuonna 80 vuotta, eikä veteraanin innovatiivisuus osoita hiipumisen merkkejä.

Nyt suunnittelupöydältä tehdastuotantoon on lähtenyt SM7-sarja, jossa on pyritty parantamaan lyönnin monipuolisuutta; pituuskontrollia, spinniä, tuntumaa ja pallonnopeutta.

Uusi sarja käsittää joitakin muutoksia olemassa olevissa malleissa sekä yhden kokonaan uuden version.

F-grindin 46- ja 48-asteisiin ja K-grindin 58 ja 60-asteisiin malleihin lisättiin bouncea. Suurimman huomion saanee kuitenkin uusi D-grind – korkean bouncen wedge, jossa yhdistyy M-grindin pohjamuotoilu sekä suurempi efektiivinen bounce.

Ennen kuin mainittu pohjamuotoilu siirtyi tehdastuotantoon, se oli kiertuepelaajien kysytyin custom-grindaus. D-grindin lisäys nostaa SM7-malliston eri grindaus-vaihtoehtojen lukumäärän kuuteen.

Emme havainneet, että painopisteen siirto olisi muuttanut laukaisukulmaa, mutta se tuotti enemmän johdonmukaista pituutta.

Pienemmän loftin mailojen painopistettä on siirretty alemmas, ja vastaavasti suuremman nostokulman mailojen painopiste on nyt ylempänä. Tällä on pyritty edistämään pituuskontrollia ja tuntumaa, sillä muun muassa SM5-mallistossa alemman nostokulman wedget eivät tuottaneet täsmällistä pituutta. Ratkaisu auttoi myös parantamaan pallonnopeutta pienemmillä lofteilla.

Painopisteen alentamisen johdosta Titleistin raudoilla pelaavista tour-ammattilaisista 2/3 käyttää tällä hetkellä Vokey-wedgeä normaalin setissä olevan pitching wedgen sijasta.

Mailojen painopiste nousee sitä korkeammalle mitä suuremmasta loftista on kysymys. Kuva: Titleist

Titleistin wedge-kehitysosaston johtajan Kevin Tassistron mukaan korkean loftin wedgeissä osuman pitäisi olla toisen ja kuudennen uran välissä. Painopisteen nosto kahden millimetrin verran tiivisti hajontaa hieman yli metrin verran, mikä on tärkeä muutos, silloin kun pallo pitää saada lähelle lippua.

”Kesti kahdeksan vuotta testata satoja pelaajia, jotta saimme kaiken mahdollisen tilastomateriaalin käyttöömme. Emme havainneet, että painopisteen siirto olisi muuttanut laukaisukulmaa, mutta se tuotti enemmän johdonmukaista pituutta”, Tassistro sanoi.

SM7-wedget tarjoavat keskimäärin 100 rpm enemmän spinniä kuin edeltäjänsä. Taustalla on päällystettyjen mallien eli Tour Chromen ja Brushed Steelin lapojen uudella teknologialla tehty uritus. Sen seurauksena urat on jyrsitty tiukemmilla toleransseilla, jolloin niiden reunat ovat aiempaa tarkemmat ja terävämmät. Siten urat myös ”puraisevat” palloon paremmin.

Bob Vokey muistuttaa, että hänen tukenaan suunnittelutyön taustalla toimii tehokas tiimi. Aaron Dill on se henkilö, jonka puoleen pelaajat PGA Tourilla tyypillisesti kääntyvät, kun kysymys on Vokey-wedgeistä. Kevin Tassistro puolestaan tuo mukaan vankan kokemuksensa wedge-kehitysosaston puolesta.

Suunnittelijan mielestä parasta tutkimus- ja tuotekehitystä tarjoavat kuitenkin Yhdysvaltain kiertueen pelaajat, joiden palautteella on ollut keskeinen merkitys uuden malliston suunnittelussa.

Jokaisen mallin suositushinta on 159,00 euroa. Saatavana on myös custom-tilauksena erilaisia grippejä, varsia sekä lapaan yksilöllistä ilmettä. Uudet Vokey-wedget saapuvat Titleistin jälleenmyyjille 9. maaliskuuta.

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.