Säädettävyydestä tinkinyt Cleveland täyttää uutuusdraiverissaan tämän päivän toiveet - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Säädettävyydestä tinkinyt Cleveland täyttää uutuusdraiverissaan tämän päivän toiveet

Jo nimi antaa ymmärtää, että Clevelandin uutuusdraiveri on edeltäjäänsä nopeampi. Kuva: Cleveland Golf

Launcher HB Turbo tarjoaa pituutta, nopeutta ja anteeksiantavuutta kohtuullisella hinnalla.

Cleveland oli vielä vuosikymmenen alussa näkyvästi esillä etenkin USA:n isoilla golfkiertueilla. Sitten tuli fuusio Srixonin kanssa, jonka jälkeen Cleveland vaikutti keskittyvän ensisijassa tavaramerkkiinsä, wedge-tuotantoon.

Pari vuotta sitten Cleveland teki eräänlaisen comebackin ja halusi muistuttaa olevansa muutakin kuin pelkkä lähipelimailoja valmistava brändi. Launcher HB -sarja sisälsi wedgejä, puttereita, puita ja kahta rautasarjaa myöden koko repertuaarin.

Keskiössä olivat kohtuullinen hinnoittelu ja helppolyöntisyys. Tähän Cleveland näyttää pyrkineen myös vastikään esitellyn Launcher HB Turbo -draiverin ja väyläpuiden kohdalla.

Säädettävyyden vaatimien rakenteiden puuttuessa säästynyttä massaa on voitu hyödyntää parempaan käyttöön alentamalla painopistettä. Se edistää anteeksiantavuutta ja draw-kierrettä.

Kuten nimestäkin saattaa päätellä, Launcher HB Turbo -draiveri tarjoaa enemmän nopeutta kuin edeltäjänsä. Merkin mukaan kyseessä on  iso hyppäys kahden vuoden takaiseen Launcher-tuotesarjaan verrattuna.

”Se on virtaviivaisempi, nopeampi ja anteeksiantavampi – toisin sanoen kaikkea sitä, mitä jokainen keskivertogolfari kaipaa avausmailaltaan lyöntipaikalla”, Cleveland Golfin markkinointijohtaja Brian Shielke kertoo.

Mailasta ei löydy säätöominaisuuksia tai liikuteltavia painoja, mikä ilmenee muuten mukavasti tuoretta teknologiaa sisältävässä mailassa huokeampana hintana. Cleveland ei kiistä säädettävyyden toimivuutta, mutta yhtiön tutkimus- ja kehitysosaston johtajan Jeff Brunskin mielestä suurin osa harrastajista ei tarvitse näitä ominaisuuksia.

”Säädettävyyden vaatimien rakenteiden puuttuessa säästynyttä massaa on voitu hyödyntää parempaan käyttöön alentamalla painopistettä. Se edistää anteeksiantavuutta ja draw-kierrettä eli pitkälti juuri niitä tekijöitä, mitä säädettävyys tarjoaa 200 dollaria kalliimmalla hinnalla”, hän sanoi.

Lisääntyneen nopeuden ja anteeksiantavuuden taustalla on useampikin innovaatio, joista tärkeimpänä TurboCharged Cup Faceksi kutsuttu lavan lyöntipinta. Siinä on vaihtelevan paksuinen kuviointi, mikä lisää pallon lähtönopeutta riippumatta siitä, mihin kohtaan lyöntipinnassa peliväline osuu.

Cleveland lanseerasi samassa yhteydessä myös äärimmäisen helppolyöntiset HB Turbo -raudat, joihin on lainattu teknologiaa hybridimailoista.

Lavan kehälle ulottuva cup face tarjoaa lisää joustoa osumassa, millä on suora vaikutus pallon lähtönopeuteen ja samalla lyönnin pituuteen. Myös HiBore-kruunu on tehnyt paluun mahdollistaen painopisteen pudottamisen alemmaksi. Äärimmäisen kevytrakenteinen varren kiinnitysmekanismi säästää painoa, joka puolestaan on sijoitettu syvälle lavan uumeniin. Tämän seurauksena pallon lähtökulma paranee ja anteeksiantavuus lisääntyy.

Ensitietojen mukaan lavan asento vaikuttaa hieman suljetulta, mikä toisaalta ruokkii Jeff Brunskin viittamaa draw’ta eliminoiden golfareita eniten kiusaavaa ja usein rajusi lyöntipituutta syövää syndroomaa eli slaissia.

Hyllyversion varreksi on valikoitunut Miyazaki C. Kua. Koska kyseessä on vastapainoversio – eli painoa on enemmän ylhäällä gripin alla –, lapa tuntuu kevyemmältä. Tämä saa ainakin teoriassa pelaajan svingaamaan mailaa nopeammin.

Draiveria on saatavana, 9- ja 10.5-asteisina standardiversiona sekä 10.5-asteisena draw-versiona. Launcher HB Turbo -väyläpuiden nostokulmat ovat 15 ja 18 astetta.

Suositushinnat:

Draiveri: 349,00 euroa
Väyläpuut: 249,00 euroa

Uutuudet saapuvat merkin jälleenmyyjille lokakuun aikana.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje