Golfliikkeiden tuotevalikoimat ovat keväällä parhaimmillaan. Golf Balancen hyllyt notkuivat toukokuun toisella viikolla uutuksista.
Välineet |
8.5.2018

Ryhdistäytynyt kevät tehnyt terää golfkaupalle

Custom fit -palvelu kiinnostaa, ja siihen myös pääkaupunkiseudun isot golfliikkeet ovat halukkaita satsaamaan. Tekstiilikauppa on noussut tärkeäksi tekijäksi välinemyynnin rinnalle.

Golf on kesälaji tai ainakin sellaiseksi se mielletään. Kevät oli vielä pääsiäisen tienoolla pahasti jälkijunassa, mutta sitten alkoi tapahtua. Vesisateet ja tuntuvasti lämmenneet ilmat jouduttivat kenttien avaamista, ja samalla golfliikkeiden ovet alkoivat käydä tiuhempaan tahtiin.

”Alkuvuosi oli hidas kaupan kannalta. Tilanne on korjaantunut huomattavasti viime viikkojen ja etenkin viime päivien aikana. Keleillä on iso vaikutus ihmisten käyttäytymiseen”, Golf Centerin omistajiin kuuluva Panu Parviainen sanoo.

Pitkittynyt talvi sai toisaalta liikkeelle odotetun asiakasryhmän.

”Monet kyllästyivät värjöttelemään, ja lähtivät pelimatkalle. Reissua varten tehdään aina kaikenlaisia hankintoja, ja tämä on näkynyt liikkeen asiakasvirrassa”, toteaa myyntipäällikkö Tommi Mäkinen Golf Balancesta.

Tapiolan liike tuonut lisäpotkua mailamyyntiin

Kevät on otollista aikaa ”seikkailla” golfkaupoissa. Hyllyt pursuavat tavaraa ja valikoima on parhaimmillaan. Uudet mallit saavat kummasti vipinää aikaan. Mailakauppa käy Golf Centerissä hyvin, mistä on Parviaisen mukaan isosti kiittäminen Tapiola Golfin yhteydessä olevaa liikettä.

Toisinaan asiakas on tilanteen edessä, jossa hänellä on liikaakin vaihtoehtoja.

”Myyntimme on viime vuotta edellä, vaikka liikkeitä on yksi vähemmän. Olosuhteet ”TAGissa” mailojen testaamiselle ovat mainiot, ja se heijastuu myyntilukuihin. Toki Tapiola vetää sijaintinsa puolesta muutenkin hyvin väkeä.”

Panu Parviaisen mielestä TAGin avaaminen on yksi Golf Centerin historian onnistuneimmista ratkaisuista.

Mäkisen mielestä isot välinevalmistajat kunnostautuvat ja myös yllättävät vuosittain tuoreilla innovaatioillaan. Kilpailu merkkien kesken on kovaa, ja kehitystyöhön satsataan voimakkaasti. Parhaat tuotteet ovat käyneet yhä tasapuolisemmiksi, mikä saattaa tehdä mailahankinnoista vaikeaa.

”Toisinaan asiakas on tilanteen edessä, jossa hänellä on liikaakin vaihtoehtoja. Liikkeen tehtävänä on silloin auttaa häntä löytämään itselleen sopivammat välineet. Tähän olemme satsanneet entistä enemmän uudistamalla Vantaan liikkeen custom fit -osaston, ja myös Espoon liikkeeseen on hankittu TrackMan-analysaattori.”

Tekstiilimyynti on ollut pitkään noususuuntainen, ja porskuttaa meillä kasvutilastossa kakkosena heti mailakaupan jälkeen.

Muista uudistuksista hän mainitsee Paloheinän shopin, joka on saanut vilkkaalla jokamieskentällä paremmat tilat käyttöönsä.

Mäkinen sanoo, että liikkeen myynti vuoden ensimmäisellä neljänneksellä on ollut selkeästi parempi kuin viime vuonna vastaavana ajankohtana. Se luonnollisesti nostaa odotukset tämän vuoden kokonaismyynnin suhteen korkealle.

Peter Millar on uutuusmerkki Golf Balancen vaatebrändien joukossa.

Tekstiilikaupan rooli yhä tärkeämpi

Tekstiilimyynti on ollut golfkaupassa pitkään noususuuntainen, ja porskuttaa Golf Centerin kasvutilastossa kakkosena heti mailojen jälkeen.

”Golfarit haluavat erottautua pukeutumisellaan, ja tekstiilejä haetaan monella tavalla. Tärkeä markkina”, Parviainen sanoo, ja mainitsee olevansa hyvillään ruotsalaisen Peak Performancen siirtymisestä suomalaisomisteisen Amer Sportsin haltuun.

Golf Centerissä uusia vaatemerkkejä tällä vuodelle ovat J.Lindeberg ja Ted Baker. Nämä eroavat Parviaisen mielestä sopivasti toisistaan, ensin mainittu hillitymmällä ja jälkimmäinen hieman ”pirteämmällä” mallistollaan. Vantaalle ja Espooseen on puolestaan rakennettu oma seinusta Golf Balancessa ensiesiintymisensä tekevän Peter Millarin uutuuksille.

”Uudet houkuttelevat värit ovat tekstiileissä tämän kauden juttu. Materiaalit ovat myös pehmeämpiä ja entistä miellyttävämpiä iholle. Puuvillahousuja myydään edelleen, mutta stretch-kankaisten pelihousujen suosio on vankka. Ja niitä on mukava käyttää myös kentän ulkopuolella”, Mäkinen sanoo.

Jalkapallokuvioisesta pallosta asiakkaiden suosikki

Mailapuolella yksi kiinnostavimmista artikkeleista vuodesta toiseen on draiveri − sen vaihtamisesta moni ainakin haaveilee uuden kauden alussa.

”Draivereista kysytyimpiä ovat olleet TaylorMaden M3 ja M4, Callawayn Rogue, Pingin G400, Titleistin 917-sarja sekä Cobran F8. Raudoissa samat valtamerkit kiinnostavat. Custom fit -puolella Mizunoa on testattu ahkerasti ja myös Wilsonin C300 vetää hyvin”, Golf Centerin Panu Parviainen sanoo.

Callawan ideoima Truvis-kuviointi saa pallon erottumaan paremmin nurmella.

Kengissä Ecco, Foot-Joy ja Nike ovat tuttuun tapaan herättäneet kiinnostusta. Muista kestosuosikeista Adidaksen uusimmat mallit ovat vasta tulomatkalla. Puman kengät innostavat Parviaisen mukaan etenkin nuoria asiakkaita, sama koskee merkin tekstiilejä.

Titleistin AVX on vuoden odotetuimpia pallouutuuksia, mutta sen saapumista Suomeen saadaan odotella vielä vajaat pari kuukautta. Callawayn Chrome Soft Truvis on noussut Golf Centerissä ainakin pieneksi myyntihitiksi. Pallo erottuu jalkapallokuviointinsa vuoksi yksiväristä palloa paremmin nurmella, ja on muutenkin yleisilmeeltään hauska.

”Värikkäät tai jopa räikeät pallot ovat lähteneet ’haastamaan’ kokovalkoista, mikä ilmenee muun muassa Wilsonin mattapintaisten Duo ja DX2 Optixin suosiossa.”

Kuvat: Golf Balance, Golf Center ja Callaway Golf

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.