Spekulaatiot Rory McIlroyn välinevalinnoista päättyivät tiistaina julkistettuun pitkään sopimukseen TaylorMaden kanssa. Kuva: Getty Images
Välineet |
10.5.2017

Rory McIlroy pitkään välinesopimukseen – setin kokoonpano koki ison myllerryksen

Uudet mailat ja pallo ovat maailmanlistan kakkosen käytössä jo tämän viikon huipputurnauksessa.

Masters Tournamentin jälkeen 1,5 viikkoa ahkerasti mailoja testannut Rory McIlroy ilmoitti tiistaina tehneensä pitkäaikaisen välinesopimuksen TaylorMaden kanssa. Sopimus käsittää bägillisen mailoja sekä pallon. Kontrahdin yksityiskohtia ei paljastettu.

McIlroy debytoi TaylorMaden tallipelaajana torstaina käynnistyvässä Players Championshipissä.

”On harvinaista olla näin innoissaan uusista välineistään. Tuntuu siltä kuin olisin aloittanut uuden jakson elämässäni. Toivottavasti uudet mailat ja pallo vievät pelini seuraavalle tasolle”, McIlroy sanoi.

Kun Nike lopetti viime elokuussa golfvarusteiden valmistuksen, yhtiö antoi McIlroyn ja muiden sopimuspelaajiensa valita vapaasti välineensä. McIlroy testasi ennen joulua erilaisia vaihtoehtoja, ja päätyi Callawayn puihin ja rautoihin sekä Titleistin palloon.

Setin kokoonpano koostui Mastersissa pitkälti edellä mainituista brändeistä, mutta pelaaja kertoi olleensa Augustassa tuulen kanssa vaikeuksissa.

”Jänistin silloin hieman pallon kanssa, ja halusin palata johonkin vanhaan tuttuun. En antanut muille palloille paljon mahdollisuuksia.”

Rory McIlroyn Playersissä käyttämät raudat näyttävät tältä. Kuva: Getty Images

McIlroylle selvisi Arnold Palmer Invitationalissa ja Mastersissa, ettei tuolloin käyttämänsä pallo ”toimi hänellä”.

TaylorMade TP5x -pallosta McIlroy sanoi, että ”se on paras pallo, millä olen koskaan lyönyt. Siksi minusta tuntuu, että tämä on paras tie eteenpäin”.

McIlroy käyttää tällä viikolla napakaksi viritetyllä TPC Sawgrassilla TaylorMaden M2 draiveria ja väyläpuita sekä tehtaan prototyyppi-rautoja (myös rautaykkönen) ja wedgejä. Putterin valinta on vielä työn alla, mutta juuri nyt hänen bägissään on Spider-malliston kulmarauta.

Tekstiileistä McIlroy teki aiemmin tänä vuonna uuden 10-vuotisen jatkosopimuksen Niken kanssa.

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Tilaa Golfpisteen maanantaisin ja perjantaisin lähetettävä uutiskirje, niin pysyt ajan tasalla golfalan ilmiöistä ja uutisista! Tilaa kirje syöttämällä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään.

Kommentit

Oma kommentti