16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Kallis PXG on jatkossa huippukallis

”Eihän Ferrarikaan osallistu Detroitin autonäyttelyyn", PXG:n perustaja Bob Parsons kommentoi merkin poisjääntiä Orlandon golfmessuilta.

Useita maailman huippupelaajia varustava Parsons Xtreme Golf ei aio jatkossakaan luopua kalliin merkin maineestaan. Siinä missä suuret välinevalmistajat koittavat pitää hintansa yleensä kohtuuden rajoissa, PXG toimii täysin päinvastaisesti.

Yhtiön perustaja Bob Parsons kertoi hiljattain, että merkin seuraavan markkinoille tulevan rautasetin hinnaksi muodostuu noin 5000 dollaria. Vertailun vuoksi valtamerkeiltä saa samalla rahalla vaivatta 4–5 ”ykköskategoriaan” kuuluvaa seitsemän raudan settiä.

Parsonsilla oli esittää tärkein syy tulevan malliston hintojenkorotuksille:

”Työskentelemme sellaisen prosessin parissa, jota ei koskaan aikaisemmin ole tehty, ja se on valtavan kallista. Seuraavat mailamme tulevat maksamaan huomattavasti enemmän kautta linjan”, hän sanoi.

Laatumerkkien uusin tulokas loisti poissaolollaan Orlandon viimeviikkoisilla PGA Merchandise Show -golfmessuilla. Parsons totesi, ettei hänen yhtiönsä aio vastaisuudessakaan olla mukana messuilla.

”Me emme kuulu siihen bisnekseen. Eihän Ferrarikaan osallistu Detroitin autonäyttelyyn.”

Parsons rikastui perustamalla aikoinaan verkkotunnuksia myyvän ja hallinnoivan GoDaddy-nimisen yrityksen. PXG:n tarina alkoi vuonna 2015, ja tätä nykyä sen talliin kuuluvat sellaiset huippupelaajat, kuten Lydia Ko, Cristie Kerr, Zach Johnson, Ryan Moore, Charl Schwartzel, BillyHorschel ja Charles Howell III.

Perustaja itse ei ole liiemmin säästellyt almujaan hankkiessaan välineitä. Hän kertoi Arizona Republic -lehden haastattelussa käyttäneensä PXG:n syntyä edeltävänä vuonna golfvarusteisiin lähemmäs 350 000 dollaria.

PXG:n nopea nousu golfvälinemarkkinoille on jonkun verran hermostuttanut johtavia välinevalmistajia. Niiden on näillä näkymin kuitenkin turha kantaa huolta, sillä kansojen syvät rivit eivät kuulu Parsonsin ydinkohderyhmään.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje