11.–18.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][17]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Titleist Pro V1:n asema ei horju – kuori meni uusiksi ja uusi versio on myös entistä tasalaatuisempi

Näky, joka saa monet innostumaan: Titleist Pro V1 -palloja pyramidin muotoisissa keoissa odottelemassa lyöjiä rangella. Kuva: Stan Badz/PGA.

Titleistin välineisiin siirtynyt Tapio Pulkkanen otti uuden Pro V1 x:n käyttöön jo Abu Dhabissa.

ProV1 on Titleistin kruununjalokivi. Se on merkin tuotteista ylivoimaisesti myydyin ja tunnetuin. Siksi ”provikan” kehittämiseen myös panostetaan valtavasti. Tässä kohtaa törmätäänkin jo pieneen paradoksiin: jos yhtiöllä on käsissään menestystuote, golfpallomarkkinoiden ylivoimaisesti suurin ja kaunein pallo, miksi sitä pitäisi enää muuttaa?

Titleistin mukaan siksi, että pallon ominaisuuksia pystytään yhä kehittämään. Lisäksi tuotantoprosessissa on hiottu särmiä, jotta lopputuote olisi entistä tasalaatuisempi, eli ettei joukkoon mahtuisi niin sanottuja maanantaikappaleita.

Tapio Pulkkanen on samoilla linjoilla. Hiljattain koko bäginsä sisällön palloa myöden Titleistin tuotteisiin vaihtanut Pulkkanen, hehkuttaa uutta provikkaa, josta hän on valinnut käyttöönsä x-version. Pallo oli Pulkkasella käytössä jo Abu Dhabissa, jossa hän sijoittui kovassa seurassa 41:nneksi.

Pulkkanen pelasi tiettävästi koko amatööriuransa Pro V1:llä, joten siirtymä takaisin sen käyttäjäksi oli helppo.

“Uusi Pro V1x tuntuu vähän pehmeämmältä kuin vanha. Se myös tuottaa enemmän alakierrettä lähipelissä – ja se taas tarjoaa minulle enemmän vaihtoehtoja griinin läheisyydessä”, Pulkkanen kuvaili.

Samalla hän kiteytti sen, mihin kehitystiimi on paukkuja laittanut: tavoitteena on saada lisää mittaa avauksiin, mutta säilyttäen samalla hyvät lähipeliominaisuudet ja tuntuma. ehkäpä kaikkein suurin muutos vanhaan on kuoren uusi dimple-kuviointi.

Uuden Pro V1:n kuoressa on 388 ns. kuoppaa eli dimbleä. Pro V1x:ssä niitä on 348 (Pro V1x). Tavoitteena on ollut pituuden kasvattaminen ja pallon lento-ominaisuuksien optimoiminen. Selkein muutos on, että uusi x-versio nousee lyönnissä korkeammalle kuin vanha.

Mikko Korhonen ei ottanut uutta versiota käyttöönsä vielä kauden avauskilpailussa. Korhonen ei ylipäänsä kovin mielellään tee muutoksia pelivälineisiinsä. Hän haluaa totutella rauhassa uuteen palloon, ennen kuin valitsee sen käyttöönsä kisatilanteeseen. Korhonen on pelannut koko ET-uransa Pro V1 x:llä. Osaltaan päätös jatkaa vanhalla pallolla siis kertoo siitä, että uusi pallo on selvästi erilainen kuin vanha kuula.

Titleistin Suomen edustajan, Teemu Vinnin mukaan Pro V1:n myyntimäärät ovat nousseet tasaisesti koko 2000-luvun ajan. Uutuuden lanseeraus on kuitenkin aina selvä piristysruiske.

”Pro V1 on meidän eniten myyty pallo. Aika moni halua pelata sillä, ja se kyllä sopii oikeastaan kaikille ominaisuuksiensa puolesta hyvin. Esimerkiksi hiljattain uusittu AVX saattaa soveltua monille ihan yhtä hyvin, mutta se ei herätä samanlaista kiinnostusta kuin Pro V1, koska se ei näy tourilla”, Vinni kertoo.

”Tämä taas johtuu AVX:n kohdalla siitä, että huippupelaajille AVX on rautalyönneissä liian pitkä. He eivät tarvitse lisää mittaa. Tiiltä pituuseroa pallojen välillä ei oikeastaan ole, mutta rautalyönneissä on. Siksi AVX onkin monelle perusharrastajalle tosi hyvä vaihtoehto. Lähipelissä se ottaa spinniä kuitenkin hyvin, ei ihan yhtä paljon kuin pro V1, mutta hyvin”, Vinni jatkaa.

Maailman pääkiertueilla jopa kolme neljäsosaa pelaajista käyttää pelivälineenään Pro V1:stä tai Pro V1 x:ää. Monille provikka onkin yhä se ainoa oikea vaihtoehto. Titleistillä tehdään töitä sen eteen, että näin on jatkossakin.

Pro V1 saapuu kauppojen hyllyille tammikuun viimeisellä viikolla, joskin COVID-19:stä johtuen toimitusongelmia saattaa esiintyä. Uusi AVX saadaan jälleenmyyjille helmikuun 7. päivä. Hintaeroa palloilla ei käytännössä ole. AVX:n hinta tusinalle on 63 euroa, Pro V1:n ja Pro V1 x:n 64 euroa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje