Pommittaja tekee paluun – Big Bertha B-21 on tavallisen harrastajan tykki - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Pommittaja tekee paluun – Big Bertha B-21 on tavallisen harrastajan tykki

Legendaarisen mailamallin uusi painos käsittää driverit, puut, hybridit ja rautamailat. Kaupoissa se on syyskuussa.

Harvalla golfmailalla on niin ikoninen maine kuin Callawayn Big Berthalla. Vuonna 1991 markkinoille tuotu driveri oli huomattavan isokokoinen, anteeksiantava ja pitkälyöntinen. Nimi on lainattu saksalaisten ensimmäisten maailmansodan aikaiselta kenttätykiltä, joka lukeutui lyhyen kantaman mörssäriosastoon 820 kiloisine granaatteineen.

Big Bertha oli menestys niin taistelukentillä kuin golfkentilläkin. Mailoja myytiin valtavasti. Viime vuosina Callaway on taistellut golfmailojen ykkösbrändin tittelistä etenkin puumailojen puolella. Sen Epic, Roque ja Mavrik-mallit ovat myyneet hyvin ja keränneet uskollisia asiakkaita niin ammattilaisten kuin riviharrastajienkin puolelta.

Useammista huippumalleista huolimatta Callaway uskoo, että markkinoilla on tilaa uudelle Big Bertha B-21:lle. Nimi viittaa tulevaan vuoteen, joka on tarkoitus olla mallin varsinainen läpimurtovuosi välinemarkkinoilla, mutta sekin lainaa sotateknologiasta, tällä kertaa Yhdysvaltojen ilmavoimille suunnitellusta uudesta pommikoneluokasta.

Pommeja Callaway Big Berthalla tavoitteleekin – vieläpä anteeksiantavassa paketissa. Suunnittelun keskiössä on pidetty keskivertoharrastajan tarpeet. Korkea lyöntikaari, vähäinen alakierteen määrä ja hienoinen draw-painotus ovat ominaisuuksia, joista riviharrastaja nauttii ja jotka todennäköisesti todella hyödyttävät häntä.

Callaway on jo usean vuoden ajan hyödyntänyt suunnittelussa apuna tekoälyä ja niin tehdään Big Berthankin kohdalla. Tuttu Jailbreak-teknologia on käytössä, ja sen avulla lavan sweet spottia on saatu kasvatettua.

Big Bertha B-21 -driverin listahinta on 499 euroa, väyläpuut maksavat 329 euroa. Niissä painopiste on viety alas, jotta pallo nousisi helposti korkealle ja lentäisi pitkälle. Hybridien hintalappu on 269 euroa.

Big Berthan ystävät voivat rakentaa koko bäginsä niiden varaan, sillä puumailojen lisäksi sarjasta löytyy myös rautamailat: setin hinta on 999 euroa teräsvartisena ja 1099 euroa grafiittivarrella.

Big Bertha Reva on naisille suunnattu malli.

Raudoissa offsettiä on reilusti, pohja on leveä ja lavan ylälaita on paksu. Volframi-painon avulla lavan painopistettä on laskettu, jotta pallo nousee helposti korkealle lentoradalle. Uretaanilla täytetty osumapinnan takapuoli vähentää tärähdystä ja parantaa tuntumaa. Kaikki suunnittelussa tähtää anteeksiantavuuteen, helppouteen ja pitkiin lyönteihin.

Naisille tulee oma mallisarjansa, joka kantaa nimeä Big Bertha Reva.

Kauppoihin Big Berthat tärähtävät syyskuun 10. päivä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)