23.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][40]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Ping uskoo ratkaisseensa ikuisen ongelman uuden putterimallistonsa avulla

Välineyhtiön mielestä 80 prosenttia golfareista käyttää vääränpituista putteria.

Ping on esitellyt uuden, kymmenen eri vaihtoehtoa käsittävän Sigma 2 -putterimalliston. Teknologisesti merkittävimmät ominaisuudet pitävät sisällään varren säädettävän pituuden sekä kahdesta erilujuisesta kerroksesta valmistetun lyöntipinnan.

Päällisin puolin puttereissa ei huomaa olevan minkälaista säätövaraa. Ping onkin tehnyt varsin kunniakkaan työn kyseisen ominaisuuden kätkemiseksi ilman ylimääräisiä ”härpäkkeitä”. R&A:n ja USGA:n vahvistuksen saanut säädettävyys mahdollistaa varren pituuden muuntelun 32:n ja 36:n tuuman välillä.

Varren pituuden säätäminen sujuu vaivattomasti putterin mukana tulevan työkalun avulla. Kuva: Ping Golf

Säätövaran käyttö on yksinkertaista. Putterin mukana tulee työkalu, jolla pituutta säädetään gripin yläosasta. Pituus muuttuu yhdellä täydellä pyöräytyksellä ¼ tuumaa kerrallaan ylös- tai alaspäin, riippuen pelaajan tarpeesta. Grippi itse pysyy koko säädön ajan muuttumattomana ja sama koskee kädensijan suuntausta.

”Tutkimustemme mukaan kahdeksan kymmenestä golfin harrastajasta käyttää vääränpituista putteria, ja menettää tämän seurauksena lyöntejä. Sigma 2:n avulla tämä ongelma on ratkaistavissa. Puttitulokset paranevat merkittävästi, kun pelaaja kokeilee ja löytää itselleen parhaiten sopivan varren pituuden”, Pingin toimitusjohtaja John K. Solheim sanoi.

Fetch Chrome -putterin aukon avulla voi nostaa pallon kätevästi vaikka reiästä. Kuva: Ping Golf

Sigma 2:n lyöntipinnan pehmeämpi ulompi kerros edistää tarkkuutta, mitä lyhyet, herkät putit erityisesti tarvitsevat. Napakampi sisempi kerros puolestaan tarjoaa pelaajalle selkeämmän palautteen ja pituuskontrollin − käyttökelpoisia ominaisuuksia, kun puhutaan pidempien puttien upottamisesta sekä johdonmukaisesta puttituntumasta.

Osumapinnan tuntumaa ja nopeutta on parannettu entisestään Pingin patentoiman ja syvyydeltään vaihtelevan TR lapakuvioinnin avulla. Sen hyöty korostuu etenkin keskikohdan ulkopuolelle suuntautuneissa osumissa säilyttäen paremmin tavoitellun pallonnopeuden.

Pingin Sigma 2 -malliston puttereiden ennakkotilaukset ovat jo käynnistyneet merkin jälleenmyyjillä. Jokaisen version suositushinta on 239,00 euroa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)