21.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][24]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Ping tarjoaa i210- ja i500-uutuusraudoissaan pituutta, tarkkuutta ja parempaa muotoilua

Pitkän linjan mailavalmistaja on yksi voimakkaimmin mallistojensa perinteistä ulkoasua uudistanut yhtiö.

Pingin välineillä takavuosina pelanneet tai niihin muuten vain tutustuneet eivät voi olla huomaamatta, miten pitkän matkan yhtiön rautamailat ovat tehneet näihin päiviin sitten Ping Eye 2:n, joka oli aikoinaan maailman myydyin malli. Tästä hyvinä esimerkkeinä käyvät tällä viikolla esitellyt i500 ja i210, jotka tarjoavat alan uusinta teknologiaa.

Kompaktista ja perinteisen näköisestä ”paketista”, mutta maksimaalisesta suorituskyvystä kiinnostuneiden huomio kiinnittynee enemmän i500:aan, kun taas ”player-raudan” takaa paljastuva lyönnin kontrolloinnin mahdollisuus kääntää toisten katseet i210:een.

Pingin mukaan päämäärä oli kirkas suunnitellessa i500-sarjaa – yhtiö halusi rakentaa parempia pelaajia kiinnostavan kompaktin bladen, joka tuottaa korkean lentoradan ja isolapaisempiin, G400- ja G700-malleihin liitetyn pituuden.

Vaikka ajatus on yksinkertainen, toteutus vaati paljon suunnittelutyötä ja kokeilua. Lopputuloksena oli onttoon lapaan tehty muscleback-muoto ja G400-puista sekä G700-raudoista tuttu maraging-teräksestä taottu lyöntipinta.

i500-raudoissa on paljon alan uusinta teknologiaa. Kuva: Ping Golf

Koska lyöntipinnassa käytetty valmiste joustaa erityisen hyvin, sen ei tarvitse olla yhtä ohutta kuin joissakin muissa joustavapintaisissa raudoissa. Kiinteä tunne ja ääni on onnistuttu säilyttämään ilman iskunvaimennusmateriaaleja.

i500-rautojen (suositushinta 185 euroa/kpl) kärjessä on myös painotusruuvi, jonka avulla holkissa oleva paino jakautuu tasaisemmin ja mahdollistaa tarkemman custom fittingin.

Muita ”pituus-bladen” ominaisuuksia ovat Hydropearl Chrome 2.0 -viimeistely – mikä kitkaa minimoiden ylläpitää suurempaa nopeutta osumassa – sekä johdonmukaista spinniä ja pituutta ylläpitävät koneistetut lyöntipinta ja urat.

Uutuussarja on saatavana myös Pingin ”power-spekseillä”, jolloin mailoissa on hieman suuremmat nostokulmat tai päinvastaisilla ”retro-spekseillä”, mikä edistää spinniä ja korkeampaa lentorataa.

Yhdestä kappaleesta valettujen i210-rautojen (suositushinta 150 euroa/kpl) valmistuksessa on käytetty samaa 431 terästä kun edellisessä i200-mallissa. Lavan kääntöpuolella on myös 50 prosenttia pehmeämpi elastomeeri-insertti, mikä tuottaa merkin mukaan osumassa ”voimaisen pehmeän tunteen”. Insertti joustaa 25 prosenttia enemmän osumassa lisäten energiansiirtoa ja pallonnopeutta.

Ping on tehnyt pitkän matkan niistä päivistä, kun yhtiön raudat valmistettiin beryllium-kuparista. Kuva: Ping Golf

Kompaktin mailanpään profiilia on ”siistitty” miellyttävimmillä linjoilla, ja Hydropearl Chrome 2.0 -viimeistelyllä.

Mattakromi ei ole ainoastaan kestävä, vaan vähentää kitkaa, mikä ilmenee parempana osumakontaktina ja suurempana mailanpäännopeutena. Mailaa ei voi kutsua pituusraudaksi, pikemminkin tosissaan lajiinsa suhtautuvien keski- ja matalatasoituksellisen pelaajien ”työhevoseksi”.

Muita ominaisuuksia ovat johdonmukaisuutta ruokkivat tarkkuusjyrsityt kääntöpuoli, lyöntipinta ja urat sekä lyönnin työstettävyyttä edistävät hiotut etureuna ja pohja.

i500:n tavoin i200-sarjaa on saatavana power- ja retro-spekseillä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje