PING lanseerasi uutuuksia - Golfpiste.com

28.3.–4.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][6]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

PING lanseerasi uutuuksia

John Solheimin mukaan S55 on edeltäjäänsä suorituskykyisempi rautamaila. Kuva: PING

PING:in tehdaspelaajat ovat paiskineet yli 30 maailmanlaajuista voittoa yhtiön S56-raudoilla. Näin ollen ei ole ihme, että merkki tyytyi muuttamaan maltillisesti uuden lippulaivamallinsa olemusta. Vastalanseeratut S55-raudat ovat joka tapauksessa PING:in mukaan edeltäjäänsä työstettävämmät ja anteeksiantavammat mailat.

”Innovaatiot motivoivat meitä. Onnistuimme kohentamaan S55-rautojen suorituskykyä avainalueilla”, PING:in toimitusjohtaja John Solheim sanoi. ”Bubba Watson, Hunter Mahan, Miguel Angel Jimenez ja Angel Cabrera kuuluvat niiden pelaajien joukkoon, jotka ottivat uudet raudat heti käyttöönsä. Näiden huippupelaajien hyväksyntä kertoo, että olemme onnistuneet ratkaisuissamme.”

Bubba Watsonia ei voi kutsua innokkaimmaksi välinefriikiksi. Hän ehti pelata samalla PING:in mallilla yhdeksän vuotta, ennen vaihtoa S55:iin.

Ruostumattomasta teräksestä (17-4) tehdyn kompaktin lavan kärkiosassa on tungsten-paino, joka parantaa lavan vakautta. Pystysuuntainen vakauspalkki helpottaa pituuskontrollia. Uusien rautojen lapa on ohuempi kuin S56:ssa, joka edistää pallon lähtönopeutta. Lyöntipinta, lavan urat ja lavan takaosa on tarkkuuskoneistettu johdonmukaisuuden ylläpitämiseksi.

Lavan takana oleva säätöliitin on valmistettu termoplastisesta elastomeerista, mikä pehmentää osuman ääntä ja tunnetta. Säätöliitin on nyt isompi ja alempana lavan takaosassa; siten lavan painopistettä on voitu viedä alemmaksi. Tämä tuottaa suuremman energiansiirron ja lähtökulman pallolle. Lavan ulkoasu on viimeistelty harjatulla satiini-kromilla.

S55-rautojen suositushinta on 140 euroa/maila, grafiittivartinen kustantaa 26 euroa enemmän. Jälleenmyyjien hyllyissä olevien mailojen varsivaihtoehtoina ovat PING CFS (teräs) ja PING TFC 189i. Custom Fit -tilauksissa valikoima on laveampi.

Kolme uutta putterimallia

Anser on PING:in kautta aikain myydyin putterimalli. Uutuus Anser T kuuluu Scottsdale TR -tuoteperheeseen. Kuva: PING

Anser on PING:in kautta aikain myydyin putterimalli. Uutuus Anser T kuuluu Scottsdale TR -tuoteperheeseen. Kuva: PING

PING on myös lanseerannut Scottsdale TR -perhettä täydentävät putterit: Senita B:n, Anser T:n ja Craz-E:n.

Senita B:n varren vakiopituus on 38 tuumaa ja gripin pituus 17 tuumaa. 50-grammainen paino tasapainottaa 400 grammaa painavaa lapaa. Lavan extra-paino täydennettynä paksummalla gripillä tuottaa pehmeän ja johdonmukaisen osuman. Suurin osa pelaajista saa valmistajan mukaan vastaavantuntuisen lyönnin aikaan belly-tyyppisellä putterilla.

Anser T on kärki-kantapainotettu blade-putteri, joka on samannäköinen kuin aikaisempi Anser-malli. Uutta on valkoinen suuntausviiva, joka ulottuu lavan päältä aina sen takareunaan saakka. PING:in mukaan sillanmuotoinen suuntausviiva antaa tavallista tarkemman tähtäyksen johtaen luotettavampaan lyöntiin.

Craz-E:n kohdalla PING palaa samanlaiseen geometriaan ja suuntauspiirteisiin kuin ensimmäisessä, vuonna 2004 esitellyssä Craz-E-mallissa. Korkean hitausmomentin mid-size-kokoisen mallet-putterin lavan takana kulkee jykevä suuntausviiva, joka helpottaa suuntausta.

Kaikissa kolmessa mallissa on Scottsdale TR:n musta PVD-pinnoite. True Roll -insertissä on erisyvyisiä uria, jotka ovat syvimpiä lavan keskiosassa. Urat madaltuvat lavan reunaa kohden yhdenmukaistaen pallon nopeutta. Erisyvyiset urat ovat antaneet insinööreille mahdollisuuden parantaa etäisyyskontrollia riippumatta osuman tarkkuudesta.

Suositushinnat:

Anser T: 167 euroa, (193 euroa)
Craz-E: 193 euroa, (219 euroa)
Senita B: 213 euroa, (239 euroa)

Suluissa säädettävän version hinta.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)

  • Not fooled says:

    Ping on hienosti pystynyt tekemään samoja mailoja ja myymään niitä ”uutuuksina” jo vuosia. Taylormaden kanssa markkinoiden johtaja ihmisten kusetuksessa.

  • Masa says:

    Niin, tungsten tunnetaan suomeksi nimellä volframi. Kemiallinen merkki W. Yleisesti golf-mailoista kertovissa artikkeleissa käytetään erikoisesti tuota englanninkielistä versiota (joka tullut ruotsista). Samalla logiikalla mailojen varret on tehty steelistä tai graphitesta.

  • Fooled? says:

    Vastauksena aiempaan: Mikä valmistaja oikeasti luo uusia mailoja jatkuvasti? Titleist mailat on käytännössä ihan samoja. Callawayt on pinnan alla kaikki samanlaisia kuin 15 vuotta sitten. Itse asiassa, onko viestisi trolli? Mielestäni juuri Ping on eniten muuttanut muotoaan vuosien varrella jos vaikka vertaat eye-kakkosia ja vaikka Ansereja. Ei juuri ole tekemistä keskenään. Pohja/bounce, lyöntipinta, painopiste, kaikki ovat muuttuneet melkoisesti.