- Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[0][0]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Pelaajien toiveisiin vastattiin – Titleist ”naamioi” pienilapaiseen rautaan helpomman raudan pituusominaisuudet

Titleistin T100S on pidempilyöntinen rauta kuin päälle päin saattaa olettaa. Kuva: Titleist

Ohuempi lyöntipinta antaa pallolle aiempaa enemmän kyytiä.

Myös taitavimmat pelaajat ovat alkaneet kaivata tänä päivänä harrastelijoiden raudoista tuttuja pituusominaisuuksia niin sanottuihin players-kategorian mailoihin. Titleist pyrki tyydyttämään aiemmin kyseisen tarpeen 718 AP3 – ja T200-mallien muodossa, mutta kilpapelaajat halusivat pituusteknologiaa vielä pienempirunkoiseen rautaan. Tämän tuloksena yhtiö toi markkinoille loppuviikosta esitellyt uudet T100S-raudat.

Titleist olisi päässyt helpolla vain vahvistamalla reilummin T100:n nostokulmia, mutta yhtiön rautamailojen kehitysosaston johtaja Marni Ines ei pitänyt tätä reiluna ratkaisuna. Hänen mukaansa yhtiö halusi tehdä raudan, joka tarjoaa hyvän muodon, fiiliksen, nurmituntuman ja kontrollin ohella enemmän pallonnopeutta.

Maila muistuttaa lavan kääntöpuolelta katsoen edeltäjänsä, mutta paljon on tehty muutoksiakin. Nostokulmat ovat kaksi astetta vahvemmat, mutta rautojen lyöntipinnat ovat nyt selvästi ohuemmat. T100-mallin tavoin pitkien ja keskipitkien rautojen lapojen kanta- ja kärkiosaan on taottu runsaasti (keskimäärin 66 grammaa) volframia. Tämä edistää sekä anteeksiantavuutta että korkeampaa laukaisukulmaa.

Myös lavan pohjan kaarevuuteen on kiinnitetty huomiota. Titleistin mukaan uusi muotoilu mahdollistaa pelaajalle paremman vuorovaikutuksen nurmikosketuksessa. Ylälinja on matalalla tasoituksella pelaavalle golfarille tarkoitetussa raudassa tyypillisen ohut ja offsetia on niukasti.

Raudan profiili kiinnostaa ennen kaikkea edistyneempiä pelaajia. Kuva: Titleist

Mallissa on progressiivinen lapapituus, pohjaleveys ja holkkipituus, millä on tavoiteltu ihanteellista painopisteen sijoittamista jokaisen raudan kohdalla.

Titleist kertoo halunneensa säilyttää T100:n aiemman ilmeen tehden pieniä muutoksia painopisteeseen ja pohjaan. Maila näyttää siis edeltäjältään, mutta toimii lyöntipituuden puolesta kuin T200.

”On muistettava, että monet nuoret golfarit ovat varttuneet pelaajiksi käyttäen vahvalla nostokulmalla varustettuja rautoja. He ovat tottuneet, että rautaseiskassa on 32 asteen nostokulma, ja haluavat sitä jatkossakin”, Titleistin markkinointiosaston johtaja Josh Talge sanoi.

”Olemme sitoutuneita juniori- ja college-pelaajien tarpeisiin, ja halusimme tehdä raudan, joka miellyttää myös heitä. Tätä mailaa tullaan näkemään myös isolla kiertueella, mutta pienemmillä toureilla ja yliopistokisoissa käyttäjiä on kaksi kolme kertaa enemmän”, hän jatkoi.

T100S:n tyyppistä mailaa myydään paljon custom-fitin kautta, mutta hyllyversion varreksi on valikoitunut keskikorkeaa laukaisukulmaa ja matalaa spinniä ruokkiva True Temperin Project X LZ. Kuuden raudan suositushinnaksi on määritelty 1194 euroa, kappalehinnan ollessa 199 euroa.

Uutuudet saapuvat Titleistin jälleenmyyjille 27. maaliskuuta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje