11.–18.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][17]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Pallolle kyytiä – Callawayn Apex-rautoja on tarjolla jo viisi erilaista

Apex Pro kuuluu ennen kaikkea kilpapelaajien kiinnostuksen herättäviin malleihin.

Callaway lanseerasi peräti viisi erilaista rautaversiota ja kaksi hybridiä käsittävän uuden Apex-malliston.

Callaway Golf esitteli tiistaina uuden Apex 21 -malliston, joka käsittää viisi erilaista rautasarjaa sekä kaksi hybridiä. Valikoimasta löytyy vaihtoehtoja erityyppisille pelaajille, jotka kaipaavat Apexille ominaista tuntumaa ja pituuskontrollia.

Apex on tunnetusti tarjonnut hyvän suorituskyvyn, oli kysymys sitten distance-raudoista tai paremmille pelaajille suunnatuista malleista. Callaway ottaa uudessa mallistossa ison askeleen tuomalla markkinoille ensimmäisen Flash Face Cup -teknologialla varustetun taotun raudan, jonka suunnittelussa on hyödynnetty tekoälyä. Tavoitteena on ollut ajan hengen mukaisesti suurempi pallonnopeus.

Apex 21

Apex 21:n uudenlainen volframiydin, Tungsten Energy Core, lisää anteeksiantavuutta. Kyseessä on viisi kertaa raskaampi volframipaino kuin Apex 19 -mallissa, mikä mahdollistaa korkeamman ja johdonmukaisemman lähtökulman sekä spinnin.

1025-hiiliteräksestä taottu runko tarjoaa pehmeän tuntuman. Tuntumaa parantavat myös lavan muotoilu ja täytteenä olevat uretaanimikropallot, jotka auttavat aikaansaamaan myös paremman äänen.

Apex DCB

Callaway kutsuu DCB:tä kaikkien aikojen anteeksiantavimmaksi Apex-raudaksi. Tämän taustalla on cavity back -version syvempi onkalo sekä lavan leveä pohja, joka nostaa pallon helpommin ilmaan sekä pönkittää osumakontaktia hankalammissakin paikoissa.

Pitkissä ja keskipitkissä raudoissa on enimmillään 50 grammaa volframia, joka paitsi parantaa laukaisukulmaa, myös lisää anteeksiantavuutta epätarkoissa osumissa.

Apex Pro

Apex Pro on suunnattu pelaajille, jotka ovat kiinnostuneita raudan kompaktista profiilista. 1025-hiiliteräksestä taotun lavan Flash Face Cup -osumapinta on valmistettu tekoälyä hyödyntäen ja uretaanimikropallot ovat paremman äänen taustalla.

Mallin raudoissa on lähes tuplasti enemmän volframia kuin DCB:ssä: lopputuloksena on parempi pallon lähtökulma ja parantunut anteeksiantavuus.

Apex MB

Malliston vaativin versio on uusi Apex MB. Se on suunnattu hyvää tuntumaa ja tasokkaita lyönninmuokkausominaisuuksia tavoitteleville – siis taitaville – pelaajille. Tässä muscleback-mallissa on klassinen muotoilu ja ohut yläreuna sekä siro pohja. Pienilapaiset raudat ovat myös viimeistelty kromipinnalla.

Tarkasti jyrsityt urat edistävät kontrollia ja tavoiteltavaa spinniä sekä vähentävät karheikkojen aiheuttamia niin sanottuja flaiereita, joissa lyöntipinnan ja pallon väliin jäänyt ruoho vähentää backspinniä. Lisäksi keskellä lapaa oleva paino mahdollistaa svingipainon määrittämisen tarkasti tinkimättä mailan suorituskyvystä.

Apex TBC

Toinen kokonaan uusi malli sarjassa on Apex TBC. Ainoastaan custom-tilauksena saatava cavity back -rauta sytyttänee etenkin edistyneempiä pelaajia. Vuonna 2018 lanseerattua X-Forged-rautaa muistuttavan onttorakenteisen mailan osumapinnan levy ja näkyvä volframipaino maksimoivat suorituskyvyn.

Apex 21 -hybridi

Uudessa hybridissä yhdistyvät tekoäly ja yhtiön Jailbreak-palkit, jotka edistävät pallonnopeutta ja lyöntipituutta. Lavan pystysuuntaista jäykkyyttä on lisätty palkkien avulla lähellä lavan pohjaa. Tämä lisää pallonnopeutta lavan alaosaan kohdistuneissa osumissa, jotka ovat yleisiä hybrideillä lyödessä.

Jailbreak-palkkien ansiosta Face Cup -osumapinta joustaa enemmän ja tuottaa johdonmukaisesti alakierrettä. Ne myös lisäävät lavan kiertojäykkyyttä ja parantavat tätä kautta lavan anteeksiantavuutta.

Painopiste on saatu volframipainon avulla mahdollisimman alas, mikä tuottaa korkeamman lähtökulman ja lisää anteeksiantavuutta keskikohdan ulkopuolelle kohdistuneissa osumissa.

Apex 21 -hybridin säätöominaisuudet mahdollistavat lisäksi loft- ja lie-kulmien muutoksen.

Apex 21 Pro -hybridi

Pro-versio on perusmallia pienempi ja enemmän rautamailan tyyppinen. Tämä malli tarjoaa paremman pallokontrollin ja työstettävyyttä, jota etenkin kilpapelaajat arvostavat. Taottu, lujarakenteinen Face Cup -osumapinta antaa voimaa ja joustavuutta sekä edistää tavoiteltua spinniä.

Kaikki Apex 21 -malliston raudat ja hybridit saapuvat jälleenmyyjille 11. helmikuuta.

Suositushinnat:

Apex-raudat: 1200,00 euroa (7 rautaa)
Apex-hybridit: 289,00 euroa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje