22.–29.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Pallo, joka pyörittää mediaa

Keltaisen Pro V1:n lanseeraus on Titleistilta nerokas markkinointitempaus ja kertoo huippupallon ikonisesta asemasta.

Golfpallon värin vaihtaminen ei kuullosta kaksiselta tempulta, mutta siltä Titleist saa sen kuulostamaan. Huippupallomarkkinoita pitkään hallinnut yhtiö paljasti alkuviikolla sosiaalisessa mediassa lanseeraavansa ikonisesta Pro V1 -pallostaan ensi vuonna keltaisen version.

Keltaisia ja muita monenkirjavia palloja on ollut markkinoilla jo vuosikymmeniä, mutta kun kyseessä on kilpagolfin arvostetuin uretaanikuorinen huippupallo, värin vaihtaminen ei onnistukaan pelkkää pigmenttiä lisäämällä. Jos pallon uretaanikuoren aineseokseen sekoitettaisiin pelkkää väriä, kuoren koostumus muuttuisi.

Titleistille laatumielikuva on kaikki kaikessa, ja se halusi varmistaa, että valkoinen ja keltainen pallo vastaavat ominaisuuksiltaan täysin toisiaan. Pallo oli tiettävästi tarkoitus lanseerata jo aiemmin, mutta tutkimus- ja kehitystyö laatuominaisuuksien varmistamiseksi vei odotettua enemmän aikaa.

Ensimmäisen uretaanikuorisen keltaisen pallonsa Titleist julkaisi jo aiemmin tänä vuonna, kun se toi markkinoille lähes Pro V1:n profiililla lanseeratun AVX:n.

Keltaista versiota Pro V1 -mallista on toivottu jo jonkin aikaa, mutta Titleist ei ole aiemmin ottanut toiveita kovin tosissaan. Se on katsonut, että Pro V1:n ydinkohderyhmä, kilpapelaajat ja edistyneemmät harrastajat, ei valkoiselle versiolle vaihtoehtoja kaivannut. Väripalloilla onkin ollut harrastajapallojen leima, mutta viime aikoina sekä värillisiä että kuvioituja palloja on alkanut näkyä jopa ammattilaiskentillä.

Golf Datatech teki äskettäin kyselyn, johon vastanneista hieman yli puolet (52 %) ilmoitti olevansa ainakin jossain määrin kiinnostunut käyttämään värillisiä palloja. Kyselyn mukaan kiinnostus oli sitä suurempaa, mitä vanhempi pelaaja oli kyseessä ja mitä korkeampi oli hänen tasoituksensa. Värivaihtoehdoista keltainen oli ylivoimaisesti suosituin.

Jo vuonna 2000 markkinoille tullut Pro V1 on ollut ammattilaisgolfissa jo vuosikausia ylivoimainen markkinajohtaja. Monille kilpapelaajille, ja osalle harrastajistakin, se on yhä edelleen ainoa oikea golfpallo, vaikka – tai ehkä juuri siksi – se on ollut pitkään myös pallohyllyjen hintavin malli. Versiopäivityksillään Pro V1 on vetänyt lähes automaattisesti myös median huomion puoleensa. Keltaisen version lanseeraus onkin Titleistilta jälleen yksi markkinoinnin riemuvoitto.

Virallisesti keltainen Pro V1 -malli lanseerataan Orlandon jättimessuilla PGA Merchandise Show’ssa ensi vuoden tammikuussa. Suomessa pallo tulee oletettavasti myyntiin hieman myöhemmin ensi kaudella.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje