20.– 27.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][22]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Paljon yhtäläisyyksiä, TaylorMade ja PXG kuitenkin sopimukseen patenttiriidoistaan

Molemmilla välinevalmistajilla oli kanne vireillä samassa tuomioistuimessa.

TaylorMade ja PXG ilmoittivat viikonvaihteessa päässeensä yli vuoden ajan velloneista patenttikiistoistaan. Kumpikaan yhtiöistä ei kuitenkaan paljastanut Golfweekin mukaan sopimuksen sisältöä julkisuuteen.

PXG haastoi TaylorMaden arizonalaisessa tuomioistuimessa syyskuussa 2017 oikeuteen kahdeksasta patenttiloukkauksesta jälkimmäisen julkaistua P790-rautamalliston. Yhtiö vaati että oikeus oli asettanut malliston väliaikaiseen myyntikieltoon, mutta käräjätuomari eväsi pyynnön.

TaylorMade puolestaan haastoi PXG:n samassa tuomioistuimessa oikeuteen väitettyään PXG:n loukanneen raudoissaan ja puissaan omistamiaan patentteja. Myös TaylorMade esitti oikeudessa vaatimuksen PXG:n rautojen, draiverin ja väyläpuiden laittamista tilapäiseen myyntikieltoon. Tämäkään pyyntö ei johtanut toimenpiteisiin.

”PXG jatkaa innovatiivisena välinevalmistajana tutkimus- ja kehitystyötään saavuttaakseen ennennäkemättömiä oivalluksia rautamailateollisuudessa. Me emme epäröi puolustaa patenttejamme jatkossakin”, PXG:n perustaja ja toimitusjohtaja Bob Parsons sanoi.

Toisen osapuolen leirissä oltiin selvästi huojentuneita tapauksen edettyä riidattomaan päätökseen.

TaylorMaden P790-raudat oli kiistan toinen keskeinen kohde. Kuva: TaylorMade

”Olemme tyytyväisiä tähän ratkaisuun, ja siihen, että voimme jättää tapauksen nyt taaksemme ja keskittyä kekseliäiden välineiden valmistukseen golfin harrastajille”, TaylorMaden toimitusjohtaja David Abeles sanoi.

Vuonna 2015 markkinoille tulleiden onttorakenteisten PXG 0311 -rautojen osuma-alueen takana olevaan koteloon on ruiskutettu termoplastista elastomeeriä. Yhtiön mukaan tämä lisää ohuen lyöntipinnan kestävyyttä ja edistää tunnetta ja ääntä.

Lavan kärjessä oleva volframi alentaa painopistettä ja siirtää sitä lähemmäs keskikohtaa. PXG:n uudet 0311 GEN2 -raudat on valmistettu samalla tavalla.

TaylorMaden P790-raudat ovat niin ikään ontot, joiden vastaavaa koteloa on täytetty yhtiön patentoimalla ja SpeedFoamiksi kutsumalla materiaalilla. Näidenkin rautojen lavan kärkeen on lisätty volframia.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje