23.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][40]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Odyssey laittoi stopin painavien puttereiden kehitykselle − ideoi grafiitti- ja teräsvarren yhdistelmän

Putterin svingipaino putosi tuntuvasti uuden StrokeLab-teknologian avulla.

Johtavien putterivalmistajien joukkoon kuuluvan Odysseyn insinöörit ovat ahertaneet suunnittelupöydän ääressä tulevan kauden markkinoita ajatellen. Sen tuloksena on syntynyt tavallisesta kaavasta poikkeava varsiteknologia, jota merkki hyödyntää kolmessa uudessa mallistossaan.

StrokeLab-malliston kiinnostavin yksityiskohta liittyy 40 grammaa aiempaa kevyempään varteen, jonka rungosta 2/3 on grafiittia ja 1/3 terästä. Se on mahdollistanut uudenlaisen painonjaon, mikä parantaa lyöntiä kokonaisvaltaisesti.

Puttereiden lavat ovat muuttuneet raskaimmiksi viimeisten kymmenen vuoden aikana pyrkien ainakin osittain vastaamaan PGA Tourin kisakenttien yhä nopeammiksi käyneisiin viheriöihin. Kyse on loogisesta kehityksestä, sillä vähemmän virhealtis lyhyt heiluri ja painava putteri muodostavat liukkailla pinnoilla toimivan yhdistelmän.

Odyssey halusi kuitenkin ”puuttua peliin”, sillä kaikkialla ei putata yhtä nopeilla viheriöillä ja/tai stabiililla liikeradalla kuin Yhdysvaltain pääkiertueella.

Merkin tekemien tutkimuksien mukaan kahdesta materiaalista tehty varsi vakauttaa liikerataa ja parantaa osumaa sekä pallonnopeutta ja -suuntaa.

Varsi on myös kiertojäykempi kuin puttereissa tavallisesti kontrolloiden paremmin painavampaa lapaa. Lavan pohjassa ja gripin päässä olevien lisäpainojen tehtävänä on auttaa pehmeämmän ja tarkemman lyönnin tuottamisessa.

Uutuuksien varsimateriaalista 2/3 on grafiittia ja 1/3 terästä. Kuva: Odyssey

”Jos lapa painaa liikaa, puttisvingin taakseviennistä ja koko liikeradasta tulee helposti epävakaa. Kevyemmän varren ansiosta säästyneestä painosta kymmenen grammaa jaettiin lavan pohjaan ja 30 grammaa grippiin. Näin svingipainoa saatiin pudotettua reilusti, minkä vuoksi putteria on helpompi hallita”, Odysseyn ja Callawayn aluemyyntipäällikkö Mikael Juslin selittää StrokeLabin ideaa.

Odysseyn tuore mallisto käsittää kymmenen erilaista lapatyyppiä, joista kuusi on mallett- ja neljä blade-tyyppisiä versioita. Uusi White Hot Microhinge -insertti tarjoaa pehmeämmän rullin ja paremman tuntuman.

Jälleenmyyjille jo saapuneiden Odysseyn StrokeLab-puttereiden suositushinnat vaihtelevat 269,00–289,00 euron välillä. Samalla varsitekniikalla valmistetut Toulon- ja EXO StrokeLab-mallistot tulevat myyntiin maaliskuun aikana.

Toulon-sarjan suositushinta on 469,00 euroa. EXO StrokeLabin (369,00–389,00 euroa) hinnoittelu osuu uutuusmallistojen välimaastoon.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje