22.–29.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Mizunon suosittu JPX-sarja uudistui − näistäkö Brooks Koepkan seuraavat työkalut?

919-mallisto on edeltäjäänsä monipuolisempi ja esteettisempi.

Kun Mizuno saavutti 90-luvulla taottujen ja pehmeäntuntuisten MP-14- ja MP-24-mallien myötä ykkösaseman pääkiertueilla eniten käytettynä rautana, ovat ”puhdasoppiset” pitäneet brändiä siitä lähtien poikkeuksellisen suuressa arvossa.

Tässä valossa ei ole ihme, että jotkut kavahtivat muutama vuosi sitten lanseeratun JPX-malliston mattapintaista ilmettä hienostuneemman MP-sarjan rinnalla.

Kaikesta huolimatta JPX 900 -sarja, ja erityisesti kaksinkertaisen major-voittajan, Brooks Koepkan käyttämä versio Forged Tour on ollut melkoinen hitti vaativimpien harrastajien keskuudessa.

Tällä viikolla Mizuno esitteli uuden, perinteisellä ilmeellä varustetun JPX 919 -sarjan, jonka vaikuttava teknologia tekee jokaisesta kolmesta mallista tutustumisen arvoisia vaihtoehtoja.

JPX 919 Tour

JPX 919 Tour. Kuva: Mizuno Golf

919 Tour korvaa Mizunon mallistossa 900 Tour -mallin, joka on tarkoitettu pienitasoituksellisille pelaajille. Uudessa versiossa on entistä ohuempi ylälinja, mikä innostaa etenkin kovemman luokan golfareita. Uusi, kestävämpi Pearl Brush -viimeistely puolestaan vähentää häikäisyä, ja tarjoaa hieman tyylikkäämmän ilmeen aiempaan mattapintaan verrattuna.

Kuten Mizunon blade-rautojen kohdalla saattoi odottaakin, 919 Tourin tuotannossa on käytetty merkin omaa Grain Flow Forged HD -valmistusmenetelmää sekä 1025 Elite -hiiliterästä, mikä takaa mailan pehmeyden ja herkkyyden.

Stabiili runko vahvistaa kärkeä ja ylälinjaa ja optimoi kehäpainoisuutta minimoiden keskikohdan ulkopuolelle kohdistuneiden aiheuttamaa epätarkkuutta. Neutraalimpi, lähempänä lavan keskustaa oleva painopiste parantaa entisestään tarkkojen osumien lopputulosta.

Mallia on saatavana kokoonpanolla 3-PW ja vain oikeakätisenä. 919 Touriin on tarjolla erilaisia varsi- ja grippivaihtoehtoja ilman lisäkustannuksia.

JPX 919 Forged

JPX 919 Forged. Kuva: Mizuno Golf

919 Forged on monipuolinen rauta, joka sopii Touria laveammalle käyttäjäkunnalle. Tuotannossa on hyödynnetty samaa Grain Flow Forged HD -menetelmää, mutta tämä versio on valmistettu boron-sekotteisesta teräksestä, mikä on noin 30 prosenttia vahvempi materiaali kuin hiiliteräs. Ylimääräinen lujuus on mahdollistanut ohuemman ja joustavamman lyöntipinnan valmistuksen, mikä antaa pallolle lisää vauhtia osumassa.

Ohuempi lyöntipinta ja pohjaan kätketty uusi mikrokouru, eivät pelkästään lisää COR-arvoa, vaan myös laventavat lavan tehokasta osuma-aluetta. Mikrokourun avulla painopistettä on saatu vietyä alemmas ja syvemmälle, mikä parantaa pitkien ja keskipitkien rautojen laukaisukulmaa.

Tour-mallin tavoin Forged-versiossa on paitsi Pearl Brush -viimeistely, myös stabiili runko sekä vahvistetut kärki ja ylälinja, jotka pitävät lavan vakaampana epätarkoissa osumissa.

Mallia on saatavana kokoonpanolla 4-GW, ja erilaisia varsi- ja grippivaihtoja on valittavissa ilman lisäkustannuksia.

JPX 919 Hot Metal

JPX 919 Hot Metal. Kuva: Mizuno Golf

Hot Metal sopii pelaajille, jotka ovat kiinnostuneita Mizuno-raudan ilmeestä ja tunteesta täydennettynä lisääntyneellä anteeksiantavuudella ja pituudella. Kyseessä on progressiivinen setti, käsittäen hieman pidemmät pitkät ja keskipitkät raudat sekä kompaktimmat lyhyet raudat ja wedget.

Avainasemassa on ollut vahvemman ja kalliimman Chromolyn käyttö hiiliteräksen sijasta. Vahvempi materiaali mahdollistaa paksumman cup facen valmistukset, mikä edistää pallonnopeutta ja pituutta. Lavan taustapuolen muotoilu puolestaan hillitsee värinää ja lisää tunnetta osumassa.

Muita ominaisuuksia ovat edellä mainittu stabiili runko, mikä nostaa MOI-arvoa ja parantaa laukaisukulmaa sekä häikäisyä vähentävä Pearl Brush -viimeistely.

Sarjaa on saatavana kokoonpanolla 4-LW ja erilaisista varsi- ja grippivaihtoehdoista voi valita mieluisimmat ilman lisämaksua. Kaikki kolme mallia on saatavana Mizuno Performance Fitting -menetelmän kautta, ja versioiden eri rautoja on yhdisteltävissä yksilöllisen tarpeen mukaan.

Suositushinnat:

Tour: 175,00 euroa/kpl
Forged: 175 euroa/kpl
Hot Metal: 155 euroa/kpl

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje