Lokakuussa kahdessa peräkkäisessä kilpailussa toiseksi sijoittunut Ross Fisher pelaa Mizunon raudoilla. Kuva: Getty Images
Välineet |
28.10.2017

Mizunon raudat sopimuksettomien huippupelaajien suosiossa

Uutta nousua tekevä merkki vei Golf Worldin isojen kiertueiden pelaajille suuntaamassa kyselyssä ylivoimaisen voiton.  

Välinevalmistajien ehdottomaan aateliin kuuluva Mizuno ei ole koskaan haalinut talliinsa laajaa joukkoa nimekkäitä pelaajia. Sen tämän hetken tunnetuimpia ”mannekiineja” ovat Luke Donald, Chris Wood, Stacy Lewis, Jhonattan Vegas, Nicole Broch Larsen sekä Gwladys Nocera – kaikki kovan luokan tekijöitä, joskaan yhtään megatähteä sen siipien suojista ei varsinaisesti löydy.

Vuonna 1906 Japanin Osakassa perustetun merkin välineet ja etenkin raudat ovat aina vetäneet puoleensa sopimuksettomia pelaajia. Englantilainen Golf World -lehti julkaisi lokakuun numerossaan Euroopan kiertueen ja PGA Tourin 30:lle parhaimmistoon kuuluvalle pelaajalle teettämän kyselyn, jossa tiedusteltiin seuraavaa:

Minkä valmistajan välineillä haluaisit pelata, jos valintaan ei liittyisi lainkaan sponsorirahaa?

Vastaajista 36 prosenttia valitsi Mizunon. Seuraavina tulivat TaylorMade (23%) ja Titleist (21%). Neljäs sija meni Callawaylle (9%) ja Srixon sai viidenneksi eniten valintoja seitsemällä prosentillaan. Loput neljä prosenttia jakautuivat muiden brändien kesken.

Pelaajien valitessa tiettyä välinemerkkiä, ratkaisun tärkein tekijä ei välttämättä liity mailojen tuntumaan ja teknisiin ominaisuuksiin. Ymmärrettävästi sponsorisopimuksen rahallisen korvauksen suuruus ohjaa pitkälti heidän päätöstään.

Kyselyn ylivoimainen voitto on luonnollisesti mieluinen asia Mizunolle, mutta tuskin suuri yllätys. Yhtiö tietää rautojensa maineen.

Skotlannissa lokakuun alussa kolmella kentällä pelatussa Alfred Dunhill Links Championshipissä seitsemän parhaan joukkoon sijoittuneista pelaajista viisi käytti Mizunon rautoja, mukaan lukien finaalikierroksella St Andrewsin Old Coursen kenttäennätyksen (61) tehnyt Ross Fisher. Heistä vain MP-18-rautoja käyttävä Luke Donald oli merkin oma sopimuspelaaja.

Mizunon JPX900 Tour -raudoilla (vas.) saavutettiin vuoden 2017 toinen major-voitto. Kuva: Mizuno Golf

Fisher pelaa JPX900 Tour -raudoilla, kuten myös U.S. Openin kesäkuussa voittanut Brooks Koepka − molemmat entisiä ”Nike-pelaajia”.

Kautta aikain menestynein Mizunolla pelannut golfari on Sir Nick Faldo, joka käytti merkin rautoja saavuttaessaan kaikki kuusi major-voittoaan.

”Ennen kuin golf oli puhdas rahaurheilulaji, turnauksissa saattoi nähdä 20–30 Mizunon rautasettiä pelaajien bägeissä. Se oli dominoiva rauta tourilla ainakin kymmenen vuoden ajan”, Faldo sanoi.

Mizuno näyttää saaneen uutta jalansijaa isoilla kiertueilla osittain myös siksi, että Nike poistui välinemarkkinoilta toista vuotta sitten. Brändin ”come backin” salaisuus perustuu kuitenkin taottujen rautojen uuteen tulemiseen.

Merkki piti valettujen huippurautojen esiinmarssin ja suosion aallonharjalla itsepintaisesti kiinni taotuista raudoistaan, mistä se varmasti maksoi pitkään hintaa. Lähivuodet näyttävät, minkälaisen aseman nousua tekevä Mizuno saa muiden valtamerkkien keskuudessa. Yhtiö säilyttänee tutun periaatteensa niukasta sponsorointipolitiikastaan, mutta todellisen menestyksen määrääkin tavallinen harrastaja tai oikeastaan Mizunon tapauksessa lajiinsa tosissaan panostava harrastaja.

Esittelemme ensi viikolla Mizunon kaudelle 2018 lanseeraamia uutuuksia.

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.