ET-pelaaaja Chris Wood on yksi Mizuno Golfin tunnetuimmista sopimusurheilijoista. Kuva: Getty Images
Välineet |
4.2.2018

Mizunon edustus useista laatumerkeistään tutulle LMN Agencylle

Leon Nadbornikin luotsaama yritys haluaa nostaa japanilaismerkistä hiljalleen yhä vahvemman brändin Suomen markkinoilla.

Golfin tunnetuimpien mailamerkkien joukkoon kuuluvan Mizunon Suomen edustus on vaihtunut. Helmikuun alusta alkaen yhtiön tuotteiden maahantuonnista ja jälleenmyyntiverkostosta huolehtii helsinkiläinen LMN Agency Oy.

Leon Nadbornikin luotsaama LMN Agency tunnetaan kotimaassa ennestään Ecco Golf -, Galvin Green – ja 2UNDR-tuotteiden maahantuojana.

Hän kertoo, että Mizuno Golfin edustuksen siirtyminen hänen yritykselleen tuli hyvään paikkaan.

”Olin jo hetken aikaa katsellut mahdollisia uusia edustuksia, kunnes Mizuno lähestyi minua aiheen tiimoilta ennen vuodenvaihdetta. Paljon on tullut liikuttua töiden puolesta maailmalla, ja toisaalta alan piirit ovat kohtalaisen pienet. Varmasti he tiesivät, että minulla saattaisi olla kiinnostusta.”

Neuvottelut käytiin Suomessa, ja lopulta kättä paiskattiin osapuolten kesken tammikuun puolella.

”Mizuno sopiin hyvin yritysfilosofiaani. Laatumerkit ovat myös olleet aina lähellä sydäntäni.”

Toki brändiin liittyy myös taloudellisia näkemyksiä, tämä on meillekin liiketoimintaa.

Nadbornik toteaa, että edessä on paljon tehtävää uuden brändin kanssa. Hän haluaa nostaa hiljalleen Mizunon kiinnostusta kotimaassa.

”Näen tässä luonnollisesti isoja mahdollisuuksia. Minua innostaa hyvin toimivat asiat, ja yksi keskeinen tekijä onkin, että kaikki edustukseni stemmaavat sopivasti yhteen. Se oli ratkaisussa erittäin keskeinen kriteeri.”

Uusi GT 180 on Mizunon kaikkien aikojen säädettävin draiveri. Kuva: Mizuno Golf

Hän katsoo että aluksi on saatava palaset paikalleen, mutta hosumaan Nadbornik ei Mizunon kanssa aio lähteä.

”Tekemistä tämän kanssa riittää koko kevään ja kesän. Paljon on uutta opittavaa.”

Nadbornikin mielestä vuosi tai kaksikin on varsin lyhyt aika ”tulokkaan” sisäänajamiseksi, vaikka uudesta merkistä ei olekaan kysymys. Kolmen vuoden kuluttua hän toivoo, että Suomessa on paljon tyytyväisiä Mizunon käyttäjiä ja jälleenmyyjiä.

”Toki brändiin liittyy myös taloudellisia näkemyksiä, tämä on meillekin liiketoimintaa.”

LMN Agency haluaa kasvattaa Mizunon jälleenmyyjäverkostoa Suomessa, mutta vähintään yhtä tärkeätä yrityksen mukaan on syventää yhteistyötä entisen kauppiaiden kanssa. Entä kiikaroiko yritys mahdollisesti vielä muitakin merkkejä?

”Mitä enemmän edustuksia meillä on, sitä suuremmiksi kriteerit kasvavat uusien vastaanottamiseksi. Jokainen mahdollisuus harkitaan tapauskohtaisesti, ja tarkastellaan, miten se istuu yrityksen palettiin.”

Mizuno on noussut maailmanmaineeseen ennen kaikkea rautamailojensa myötävaikutuksella. Ammattilaiskentiltä löytyy sopimuspelaajien ohella useita sopimuksettomia huippuja, jotka käyttävät Mizunon rautoja.

“Puumailat ovat vielä toistaiseksi jääneet vahvojen rautojen varjoon, mutta vasta lanseerattu GT 180 -mallisto on aiempaa monipuolisempi”, Nadbornik sanoo, ja uskoo brändin uusien draivereiden ja väyläpuiden kohoavan vähitellen uudelle tasolle.

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.