23.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][40]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Mizunon draiverille ensimmäisen kerran kultamitali GolfDigestin Hot Listilla

Mizunon draiveri nappasi ensimmäisen kerran kultaa golfalan ehkä arvostetuimmasta välinearvioinnissa.

GolfDigestin Hot List ei ole absoluuttinen mittari golfamailojen laadulle. Laajan testaajajoukon arvioihin ja asiantuntijoiden näkemyksiin perustuva katsaus on kuitenkin arvostettu ja vähintäänkin suuntaa-antava mittari mailahankintoja suunnitteleville golfreille. Siksi pärjääminen Hot Listilla on tärkeää kaikille merkeille.

Japanilaismerkki Mizuno tunnetaan etenkin laadukkaista ja huipputunnokkaista rautamailoistaan. Puu-puolella Mizunon tuotteet eivät ole saaneet samanlaista hehkutusta. Puumailojen ja etenkin niistä suurimman ja kauneimman – draiverin – kohdalla ratkotaan kuitenkin taistelua markkinaosuuksista. Draiverit luovat mielikuvaa koko brändin nykyaikaisuudesta ja laadusta.

Mizuno ei ole ennen kuluvaa vuotta pystynyt tuomaan markkinoille draiveria, joka olisi onnistunut pokkaamaan Hot Listilla kultaa. Tänä vuonna kultaa tuli niin ST190 kuin ST190G-mallille. Rautamailojen kohdalla kultaan kiedottiin kuusi mallia ja menestyksen täydensi niin ikään kultaa pokannut S18-wedge.

”Olemme aina menestyneet hyvin GolfDigestin Hot Listilla rautamailojen kategorioissa. Kuusi kultamitalia niissä ovat tästä hyvä osoitus. Mutta brändinä meille on sitäkin innostavampaa voittaa kultaa draivereiden kohdalla ja parantaa näin asemaamme draivereiden ja puumailojen tuotekategorioissa”, sanoi Mizunon USA:n osaston johtaja David Llewellyn.

Merkin uutuudet saivat kiitosta tunnokkuudestaan ja, mikä tärkeintä, pitkälyöntisyydestään. Mittaa on haettu valmistamalla lavan kruunu hiilikuidusta ja osumapinta ohuesta titaanista. Lavan alalaidassa oleva aaltomainen alue parantaa trampoliiniefektiä.

ST190-mallissa säädöt on keskitetty hoseliin. Lavan takaosassa oleva painoruuvi kasvattaa tuntuvasti MOI-arvoa eli lisää anteeksiantavuutta. ST190G-mallissa lavan pohjassa on kaksi seitsemän gramman ruuvipainoa. Niitä liikuttamalla voidaan maila säätää yksilöllisesti tuottamaan draw- tai fade-kierrettä sekä vähentämään entistään alakierrettä.

Mizunon tiimipelaajista Eddie Pepperell, Luke Donald, Lucas Glover ja Keith Mitchell käyttävät kaikki ST190-draiveria.

ST190G-mallin lavan räjäytyskuva paljastaa lavan monimutkaisen ja nykyaikaisen rakenteen.

ST190G on nostokulmaltaan 9.0 astetta, mutta säätövaraa on kaksi astetta molempiin suuntiin. ST190-mallin saa valita 9.5 tai 10.5 asteisena. Säätövaraa siinäkin on kahden asteen verran. Kun Mizunon draiverit viime vuonna olivat väriltään sähkönsinisiä, on tälle kaudelle valittu konservatiivisempi kiiltävän musta värimaailma.

45 tuuman mittainen varsi on perustyyppiä Fujikura Atmos Blue, mutta Mizunon suurimpiin vahvuuksiin kuuluu laaja varsivalikoima, joista sopivimman saa omaan ajuriinsa ilman lisäkustannuksia.

Mizunon ST 190 ja ST190G uutuusmallit ovat Golfpisteen testattavina. Analyysi ja testitulokset julkaistaan kevään aikana.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje