4.–11.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][10]
KilpailuaSuomalaista
mainos Välineet

Millainen on Sinun RE-AKTiosi?

Wilsonin D7-tuoteperhe tarjoaa parasta anteeksiantavuutta vähän paremmillekin pelaajille.

D-kirjain tulee Wilsonin aakkosissa sanasta Distance. Kirjain on omistettu tuotteille, joita yhdistävät suurin mahdollinen anteeksiantavuus ja helpon pelattavuuden mukanaan tuomat suuret lyöntipituudet.

Mailat sopivat valtaosalle riviharrastajista, vaikka pelissään jo pitkälle edistyneet alkavat luonnollisesti luoda katseitaan myös suurempaa tarkkuutta ja lyönninmuuntelun mahdollisuuksia tarjoaviin vaihtoehtoihin. Niitäkin Wilsonilta löytyy, ammattilaiskiertueita myöten. 61 majoriakin on Wilsonin raudoilla voitettu.

Tuotepäällikkö Tuomas Korpi on ilahtunut vuodenvaihteessa markkinoille tulleen D7-sarjan saamasta innostuneesta vastaanotosta.

”D7 on myydyin tuotesarjamme, ja raudoissakin se on selvä ykkönen. Olemme onnistuneet tavoittamaan mailoilla entistä laajemman käyttäjäryhmän.”

Korven mukaan D7-raudat eivät herätä enää vain aloittelijoiden ja yli 20:n tasoituksella pelaavien harrastajien mielenkiintoa.

Yksi myyntivalteista on lavan sirompi ulkomuoto edeltäjään verrattuna.

”Riviharrastaja kaipaa anteeksiantavaltakin mailalta silmää miellyttävää ulkonäköä. D7:ssa sirous yhdistyy onnistuneesti itseluottamusta kasvattaviin piirteisiin.”

Offsetia on reilusti, kuten niin sanotun game improvement -kategorian mailalta sopii odottaa. Lavan ylälinja henkii sekin lujuutta, mutta ei toisaalta synnytä mielikuvaa kömpelyydestä. Muillakin yksityiskohdilla ilmeeseen on saatu ripaus keveyttä.

Tuotepäällikkö Tuomas Korpi on tyytyväinen D7-sarjan saavuttamaan suosioon.

Reikäpeliä

Pallo lähtee myös kepeästi ilmaan, kiitos ultraohuen ja kimmoisan lyöntipinnan sekä lavan pohjan Power Hole -teknologian. Lyöntipinnan takana on onttoa tilaa, joka auttaa viemään painopisteen alas ja jonne upotettu polymeraatti antaa lisänsä osumatuntumaan.

Painonjakauman optimoinnille ja lyöntipinnan hyvälle energiansiirrolle Wilson on antanut oman nimen: RE-AKT.

Ratkaisu on progressiivinen. Pitkissä ja keskipitkissä raudoissa reikiä on kolmessa rivissä, keskilyhyissä enää kahdessa ja lopulta pitching wedgessä enää yhdessä. Lyhyisiin rautoihin ei tarvita yhtä paljon anteeksiantavuutta, minkä lisäksi pienempi määrä reikiä tietää suurempaa tarkkuutta etäisyyksien hallinnassa.

Teknologian toimivuudesta kertoo omaa kieltään se, että uutuusrautojen MOI-arvoa on Korven mukaan onnistuttu kasvattamaan noin kymmenellä prosentilla edelliseen malliin verrattuna.

”Maila toimii hienosti ja tekee juuri sen, mitä lupaamme”, Korpi vakuuttaa.

Kyse on ennen kaikkea lyöntien pituudesta ja pallon saamisesta vaivattomasti ilmaan.

”Kuulen usein sanottavan, että väitteemme D7-rautojen tuottamista pitkistä lyönneistä eivät kerro koko totuutta, koska nostokulmat ovat pystymmät kuin perinteisemmissä raudoissa. Se pitää toki paikkansa, mutta silloin unohdetaan, että myös lakikorkeus on lyönneissä jopa suurempi kuin ennen. Pallo lentää kauas ja korkealla myös hitaammilla mailanpään nopeuksilla.”

Vahvat nostokulmat tietävät Korven mukaan sitä, että yleisin setin kokoonpano on 5–PW. Wedgen nostokulma on enää 43 astetta, mikä saa useimmat ottamaan setin jatkoksi myös 48-asteisen gap wedgen.

Pisimmät raudat ovat anteeksiantavuutensa ansiosta alkaneet kiinnostaa myös kilpatason pelaajia.

”Esimerkiksi naisten haastajakiertueella pelaava Leena Makkonen on täydentänyt settiään D7-sarjan nelosraudalla. Nostokulmaa on ainoastaan 19 astetta, joten maila käy hyvin esimerkiksi hybridin lyöntimittoihin yltäväksi driving ironiksi.”

Makkonen pelaa miesten mailoilla, mutta D7:stä on tarjolla myös naisille räätälöity malliversio.

Pitkissä ja keskipitkissä raudoissa reikiä on kolmessa rivissä, keskilyhyissä enää kahdessa ja lopulta pitching wedgessä enää yhdessä.

Draiverista tehtiin superkevyt

D-sarjan draivereiden, väyläpuiden ja hybridien suunnittelun johtotähti on keveys. Helppo svingattavuus auttaa kehittämään suurimman mahdollisen mailanpään nopeuden, mikä puolestaan lähettää pallon avauksissa mahdollisimman pitkälle.

Draiverin lavan yläpinta, kruunu, on valmistettu kahdesta hiilikuitukerroksesta, joiden välissä on luja Kevlar-kalvo. Kun säädettävyydestä on luovuttu, painoa on entisestään onnistuttu vähentämään. Kaiken kaikkiaan lapa painaa ainoastaan 192 grammaa.

Säädettävyyden puuttuminen ei tarkoita sitä, että ostajalla ei olisi vaihtoehtoja. Tarjolla on kolme eri nostokulmaa, joissa lavan sisäinen painotus vaihtelee. Painopiste siirtyy taemmaksi ja lähemmäs kantaa nostokulman kasvaessa. Nostavimmassa vaihtoehdossa lapa on helpoin suoristaa osuma-alueella, mikä voi auttaa slaissitaipumuksen kitkemisessä.

Kevyt grippi ja kevyet varret (44–57 grammaa) pitävät mailan kokonaispainon kurissa ja mahdollistavat käteen hyvin sopivan D2-luokan svingipainon.

Keveys ulottuu aina aggressiiviseen hinnoitteluun asti. Suositushinta on 299 euroa.

Lue lisää: wilson.com

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje