7.7.–14.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Lyönnin dataa tulkitsevalle Arccos-sovellukselle lottovoitto – solmi liiton Pingin kanssa

hot-list-banner

Pingin mukaan G710 on yhtiön historian pitkälyöntisin ja anteeksiantavin rautamaila. Kuva: Ping Golf

Pingin uutuusrautojen ostaja saa setin grippiantureita ja oikeuden sovelluksen ilmaiseen määräaikaisen käyttöön.  

Ping esitteli tällä viikolla isoista välinevalmistajista viimeisenä vuoden 2020 uutuuksiaan. Merkin tuorein lanseeraus on G710-raudat, jotka on tarkoitettu hieman hitaammalla mailanpäännopeudella palloa lyöville pelaajille.

Mailat on varustettu Arccos Smart -gripillä, jonka päähän on asennettu kierroksen kaikki lyönnit tallentava ja analysoiva, Arccos Caddie -applikaatioon yhteydessä oleva anturi.

Vähintään kuuden G710-raudan ostajalle on luvassa sovelluksen 90 päivän ilmainen käyttö ja kahdeksan grippiin kiinnitettävää anturia.

Muutama vuosi sitten lanseerattu sovellus sai oivallista taustatukea Cobralta, jonka avulla se nousi golfin harrastajien tietoisuuteen. Ping on isoista välinevalmistajista toinen, joka ryhtyy yhteistyöhön 300 000 käyttäjää saaneen Arccoksen kanssa.

Vahvasta ja joustavasta C300 maraging-teräksestä valmistetuissa raudoissa on ohut, tarkkuushiottu lyöntipinta, joka tuottaa yhtiön mukaan suuremman pallonnopeuden ja pelivälinettä pidemmälle kantavan korkeamman laukaisukulman.

Lyöntipinta tarjoaa puumailatyyppisen jouston osumahetkellä, ja Ping on myös lisännyt tiheää volframia lavan kärkeen ja kantaan, mikä on nostanut MOI-arvoa viidellä prosentilla edelliseen malliin, G700:aan nähden.

Hydropearl-kromi ja PVD-pinnoite torjuvat kosteutta ja likaa parantaen mailan suorituskykyä myös märissä olosuhteissa. Matta-viimeistely puolestaan luo mielikuvan pienemmästä ja kompaktimman oloisesta lavasta.

Gripin päähän asennettava anturi viestittää sovellukselle lyönnistä kaiken olennaisen. Kuva: Ping Golf

Pingin mukaan uutuusmailan tuntuma ja ääni ovat parantuneet aiempaan isolapaiseen rautaan verrattuna. Äänimaailmaa ja fiilistä on kohennettu laittamalla epoksia lyöntipinnan taakse.

Mailojen suositushinta on 200 euroa/kpl (teräs) ja 215 euroa (grafiitti). Varsivaihtoehtojen joukosta löytyvät Alta CB AWT (vastapaino), Alta Distanza Black 40, UST Recoil 760 ES Smacwrap sekä UST Recoil 780 ES Smacwrap.

Yhtiö esitteli samanaikaisesti Heppler-putterimalliston, joka käsittää yhdeksän erilaista versiota. Näiden suositushinnat vaihtelevat 299,00 euron ja 329,00 euron välillä.

Pingin uutuudet saapuvat merkin jälleenmyyjille 20. helmikuuta.

Arccos saa kiittää Bubba Watsonia Ping-yhteistyöstä

Arccosin ja Pingin tiet kohtasivat hieman yllättävän mutkan kautta. Yhtiön toimitusjohtaja John K. Solheim oli kierroksella Pingin tallipelaajiin kuuluvan Bubba Watsonin kanssa, kun hän huomasi anturit tämän mailojen päässä.

Solheim ei tuolloin tiennyt juuri mitään Arccosista, mutta kiinnostus heräsi nopeasti.

”On paljon helpompi parantaa omia tuloksiaan, kun taustalla on kunnon dataa”, hän sanoi.

Pingin nokkamies kertoi juuttuneensa 15 vuoden ajaksi tasoituksen 6–8 välimaastoon, kunnes tiesi Arccosin avulla alkaa kiinnittää huomion oikeisiin asioihin.

”Minulla ei ollut kunnollista lähipeliä. Missasin viheriöitä ja tein tuplabogeja.”

Tasoitus alkoi laskea ja Solheimin into omaan pelaamiseen lisääntyi.

Miten Arccos toimii?

Matkapuhelimen Arccos-sovellus tallentaa lyönnin GPS-sijainnin, minkä perusteella se laskee kunkin lyönnin pituuden. Sovellus myös tunnistaa, onko lyönti tehty tiiauspaikalta, väylältä, karheikosta vai hiekkaesteestä.

Kun kierros on ohi, pelaaja voi tarkastella graafisesti kaikkia lyöntejään. Tarjolla on tilastotiedot väyläosumista, viheriöosumista, puteista ja muun muassa siitä, onko putit lyöty ohi oikealta vai vasemmalta.

Pelaaja saa analyysin kierroksesta, jossa tasoitus on jaoteltu tiiaukseen, lähestymiseen, bunkkerilyönteihin, chippeihin ja putteihin. Grafiikka näyttää, mitkä pelin osat ovat vahvuuksia ja mitkä heikkouksia. Näin pelaaja tietää mitä hänen harjoiteltava tullakseen paremmaksi.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje