23.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][40]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

”Laittomasta lailliseksi” – TaylorMade vie uutuusdraivereillaan nopeuden äärirajoille

M5- ja M6-draivereiden ohella esiteltiin mallistojen väyläpuut ja hybridit.

Uusi vuosi tuo totutusti tullessaan paljon välineuutuuksia. Isoista merkeistä ensimmäisenä lanseerauksistaan kertoi TaylorMade, jonka M5- ja M6-mallistojen draiverit, väyläpuut ja hybridit nostettiin loppiaisviikonlopun alla USGA:n hyväksyttyjen välineiden listalle.

Yhtiö lupaa uutuuksiensa myötä harrastajille suuremman mailanpään nopeuden kuin koskaan aiemmin. Kunnianhimoisten tavoitteiden tukipilarina on toiminut jo edellisissä mallistoissa esitelty Twist Face -lapateknologia.

Yltääkseen hyväksyttyjen nopeusnormien limiitteihin TaylorMade kehitti prosessin, jonka avulla mailojen lavat on kalibroitu R&A:n ja USGA:n raja-arvoihin.

M5- ja M6-draiverit suunniteltiin alkuun ”laittomiksi”, minkä jälkeen kannan ja kärjen alueella olevista porteista ruiskutettiin hartsia lavan uumeniin. Tällä toimenpiteellä lyöntipinnan joustavuus saatiin – mahdollisimman niukasti – takaisin hyväksytylle tasolle.

Uudessa M5-draiverissa on 20 prosenttia ohuempi lyöntipinta ja 66 prosenttia suurempi sweet spot kuin M3:ssa. Uudelleen muotoillussa T-mallisessa kiskossa on kaksi 10-grammaista painoa, joiden avulla voidaan optimoida pallon lentoa ja alakierrettä.

M6-draiverissa on käytetty pitkälti samaa teknologiaa. Mailan pohja on nopeampi ja aerodynaamisempi kuin M5:ssä. Lapaan on sijoitettu 46 gramman edestä painoja alas ja taakse, mikä parantaa mailan anteeksiantavuutta ja MOI-arvoa sekä alentaa painopistettä. Pallon laukaisukulma on korkeampi ja pallo ottaa vähemmän alakierrettä. M6-mallista on saatavana myös draw-kierrettä suosiva D-versio.

Väyläpuissa ja hybrideissä on hyödynnetty ensimmäisen kerran Twist Face -teknologiaa. Kuva: TaylorMade

Uusissa väyläpuissa Twist Face -teknologiaa on käytetty ensimmäistä kertaa. M5-väyläpuussa tuhti, 65-grammainen liikuteltava paino sijaitsee titaanirakenteisen lavan pohjassa. M6-väyläpuissa ja -hybrideissä Twist Face -teknologia on puolestaan rakennettu teräsrunkoon. Uudenlaisen pohjan luvataan edistävän mailanpään nopeutta ja parantavan mailan anteeksiantavuutta.

Helmikuun puolivälissä merkin jälleenmyyjille saapuvien mailojen suositushinnat:

M5-draiveri, 599,00 euroa
M6-draiveri, 529,00 euroa

M5-väyläpuu, 419,00 euroa
M6-väyläpuu, 299,00 euroa

M6-hybridi (Rescue), 249,00 euroa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje